Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 ... 15
(Read 116665 times)
Terrania
5
*****
Offline

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Posts: 691
Maribor
Gender: female
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #15 - 08.08.2003 at 12:18:29
 
Skorajda se strinjam z exorcistom, kar me sicer cudi ampak ok.  Wink Tisto z labilnimi materami je za lase privleceno, ampak tudi jaz se sprasujem "kje vidite zegn?". Edina moznost, da je shizofrenija za bolnike kakorkoli uporabna, je ce so likovno nadarjeni. Potem iz svojih blodenj crpajo navdih in resnicno nastajajo bozanske slike, sem se lahko sama prepricala da je res. Drugace o komunikaciji z astralnimi bitji ne vem veliko, ampak vem po neki zdravi logiki kaj je dar. Dar je nekaj kar cloveku v zivljenju pomaga, kar mu koristi, nekaj pozitivnega, kar mu olajsa zivljenje na nek nacin. Vsekakor pa dvomim da bi se clovek ki ma nek dar, zelel le-temu odpovedat. Vprasajte shizofrenika ce ga njegova bolezen osrecuje, ce ga njegove blodje "duhovno bogatijo", ce mu to, da ne loci resnicnosti od fikcije pomaga v zivljenju, ce ne bi bil morda raje zdrav? Mislim da je odgovor jasen. Za "komunikacijo z astralnimi bitji", ce tak hocete rect halucinacijam obstajajo halucinogene droge, ki tistega ki si to zeli, takrat ko si to zeli popeljejo tja.. Tu lahko izbiras kdaj si zelis in ce si sploh zelis halucinirat. Shizofrenija te izbire ne omogoca, zato definitivno je bolezen.
Back to top
 

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams
 
IP Logged
 
Jakob_Ostrjan
4
****
Offline

Samo srce
Posts: 471
Kranj
Gender: male
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #16 - 08.08.2003 at 15:20:40
 
Snowball in Terannia, na nekaj pozabljata.

Ko govorimo o shizofreniji, govorimo o druženih kategorijah, pojavih ipd: medicina, bolezen, shizofrenija, zdravljenje, korist, slabe strani. Vse ti pojmi so del družbe in tudi nosijo pomen, ki jih ga ta družba daje.

Če pa govorimo o komuniciranju z onostranstvom, potem pa govorimo o nečem, kar je nad družbo. "Blodnje" so blodnje samo zato, ker jim tako rečemo. Če bi jim pa rekli "govorica bogov", bi bilo pa čisto drugače, a ne?

Ljudje, ki jih družba imenuje shizofrenike, trpijo tudi zato, ker naj bi bila njihova notranja realnost nekaj slabega, bolnega. In to samo zato, ker se to, kar oni doživljajo, ne da razložiti z razumom in logiko. Ker ne priznavajo obstoja nadrazumske sfere bivanja. Tisti "shizofreniki", ki pa so svoj notranji svet sprejeli, živijo popolnoma normalno. Ne potrebujejo nobenih zdravil, funkcionirajo tako kot vsak od nas. Ti so pa v resnici postali "nekaj več". V sebi nosijo modrost, Kozmično znanje o višjih bitjih, ki nas varujejo, o drugih svetovih, o potovanju duš, o tem, zakaj smo na svetu...

Iz lastne izkušnje vama lahko povem, da so takšni ljudje pravi duhovni vodniki.
Back to top
 

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #17 - 08.08.2003 at 16:54:01
 
Jakob_Ostrjan wrote on 08.08.2003 at 11:30:48:
Naravni pojav, ki ga medicina imenuje shizofrenija, je sposobnost komuniciranja z dušami in ostalimi duhovi iz onostransktva.

Ljudje, ki to sposobnost imajo, so v naši družbi ožigosani in označeni zato, ker naša družba kot taka, onostranstva ne priznava. Tudi ti posamezniki o tem ne vedo nič in vse njihove tesnobe ter stiske izvirajo iz strahu pred neznanim.

Nekaj podobnega se dogaja tudi tistim ljudem, ki se ukvarjajo z ezoteriko (glej Carlosa Castanedo in njegove knjige), samo da so malenkost na boljšem, ker imajo ob sebi vodnika.

Exorcist, še en majhen, dobronameren nasvet: ne se učit znanja o življenju iz knjig, pač pa od živih ljudi, ki jih srečuješ v svojem življenju. In to od tistih, ki so svoje izkušnje pripravljeni deliti z drugimi. Da se ne boš učil od tistih, ki samo pamet znajo soliti, doživeli niso pa ničesar. Ker jih je bilo preveč strah...


Kaj ima to veze s komunikacijo iz onostranstva, ne razumem te, sploh mi ni jasno, zakaj bi ga ti glasovi skusali pripeljat na rob zivcnega zloma in ga  pozivat k samomoru?

Pravijo, da je vzrok za nastanek bolezni v mozganih, gre za jasno dokazano napako, ki je povezana z zivcnimi prenasalci - nevrotransmiterji, ki pa so lahko zopet posledica kvarnega vpliva okolja, predvsem druzine na otroka, da se bolezen sploh razvije. To so spekulacije , kar ti govoris, ker je shizofrenija se vedno enigma za strokovnjake s tega podrocja.

Poznam cloveka, ki je bolehal za shizofrenijo bil tudi hospitaliziran za nekaj casa, drugace pa visoko izobrazen clovek, takrat se ateist, kar naenkrat ga je to vdarlo, ko je neki poslusal radio in se mu je zadelo, da se pojavljajo neki glasovi v koracnici, ki ga klicejo k temu, da naredi samomor, ker bo tako odresil svet. To je tudi poskusal, ko so ga halucinacije ves cas obremnjevale, ko je po zimi skocil v Ljubljanico. Zdaj je normalen clovek, sicer ne vem ce se uziva kake medikamente, ampak zanimivo je to, da je postal "normalen" komaj po konvertaciji v krscanstvo, clovek je trdno preprican, da so mu pot prekrizale "temne sile", ker je se takrat, ko je bil bolan uporabljal izrazito krscansko simboliko za zlo (kaca, zmaj...), ceprav ni bil seznanjen s krscanstvom. Baje so ga obdajale tudi blasfemicne(bogokletne) misli in ga je zacelo krcevito trest, da so ga morali drzati pri obredu sv. mase, ko je duhovnik zacel govoriti tekste iz Sv. pisma. Sedaj je OK, se mi vsaj zdi, ceprav ga bolj bezno poznam. To zgodbo mi je on osebno pripovedoval.

Zanimivo! Sicer pa, ce ima kdo podobne tezave vam je Exorcist pri roki!  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #18 - 08.08.2003 at 17:21:01
 
Terrania wrote on 08.08.2003 at 12:18:29:
Skorajda se strinjam z exorcistom, kar me sicer cudi ampak ok.  Wink Tisto z labilnimi materami je za lase privleceno, ampak tudi jaz se sprasujem "kje vidite zegn.


Terrania malo prebiraj knjige na to tematiko in bos videla kje je izvir dusevnih bolezni predvsem v posesivnih labilnih (nesamostojnih) materah, ker je mati glavni faktor za kasnejsi "zdrav" otrokov razvoj v funkciji socialne in odgovorne osebe, ko odraste; v najbolj pomembni fazi njegovega zivljenja od fetusa v maternici, ja, ze zarodek se odziva na pocutje matere, ce je npr. depresivna in nemirna, pa vse tja do 7 leta. Ce se otrok poveze, naveze z materjo na simbiotski-parazitski ravni, da je od nje odvisen in se ona okorisca ij dokazuje z manipuliranjem do njega, tako da ga kaznuje s tem, da je sama zalostna, histericna, zmesana, krivdo pa dejansko pripise njemu, ga izkorisca in dusevno izrablja, dela neodvisnega, nesamostojnega, nebogljenega "odvisneza", v vecini primerov dusevnega bolnika za vse zivljenje - posesivno si ga naveze na sebe. Taka mati ni sposobna ljubiti svojega otroka, ceprav si to tudi zeli, ampak je zal frigidno hladna, otrok se prepozna in razpozna v njej, vidi samega sebe kot v ogledalu - svojo sliko - refleksijo samega sebe. Iz otroka naredi socialnega in custvenega hendikepiranca, ni posoben sprejemat custev (ljubezni), niti dajat (seksualnost).

Poglej si Cankarja, kako hvali svojo mater, tako da se komaj na smrtni postelji izpove, ker ni ravnal v skladu z nacrti svoje matere, ker je bil svobodomiseln - liberalec, nasproti zadrtim klerikalskim konservatistom, na kateri strani je bila njegova pobozna mati. To smo Slovenci.

Ja, Terrania zdi se mi, da imas nekaksne potlacene, zatrte seksualne tezave,  frustracije pri navezovanju stikov, zato se lahko komot oglasis v moji ordinaciji, da te pretipam, ce imas dobro frekvenco in dovolj visoko temperaturo.   Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #19 - 08.08.2003 at 18:29:02
 
Ne v trio pa ne bo slo, tile trojcki niso vredi - moralno sporni. Vedi, tudi jaz te ljubim.  Kiss
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sn0wBall
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #20 - 09.08.2003 at 14:15:35
 
Jakob_Ostrjan...men se zdi da veliko shizofrenikov dobiva neke zelo napačne informacije od teh njihovih nadzemeljskih prijateljev, eni celo pravijo da govorijo z bogom..nazadnje jim pa nižja astralna bitja sugerirajo neumnosti, katerim nasedajo. In verjamem da se da komunicirati z drugimi bitji brez da bi bil shizofreničen Wink
In kakšne so te tvoje lastne izkušnje? Hočeš reči da si ti tisti pravi duhovni vodnik ???

exorcist..ti si pa en zdolgočasen zafrustriranec ki išče potrditev s takim pametovanjem in neštetimi odprtimi topici (250 postov v 2 mesecih? Roll Eyes )
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #21 - 09.08.2003 at 18:13:02
 
Quote:
exorcist..ti si pa en zdolgočasen zafrustriranec ki išče potrditev s takim pametovanjem in neštetimi odprtimi topici (250 postov v 2 mesecih? Roll Eyes )


Sedaj imam ze 251 post, saj razumem, da resnice in inteligence nihce ne mara - mene Grin. Sedaj sta ze celo dva, ki rabita lep bel jopic, brez rokavov, ki se nazadi na hrbtu vpne in zaveze, da ne moreta kriliti naokrog. Saj lahko jaz namesto vaju poklicem gospode v belem in bosta dobila veliko injekcijo, ki vaju bo zagotvo pomirla.  Grin

V cem vidis problem dr. picologije mister Snowbal, da citiram knjige in povzemam informacije, ki so jo napisali strokovnjaki s tega podrocja, ali pa mislis, da so tvoje reference visje in si bolj solan od solanih, zal to ne gre, ce si navadni laik, lahko le podas svoje osebne mnenje, nic vec.

Razumem, da resnica boli, a tako pac je. Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13592
The Land of YaBB
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #22 - 09.08.2003 at 18:47:20
 
kolkr jest štekam je shizofrenija u bistvu nezmožnost se poistovetiti s seboj ... nezmožnost iz katerihkoli razlogov že pač ... shizofrenik se zmore poistovetit z vsem kar je izven njega, pa naj to že obstaja ali pa naj bo to vloga, ki si jo je zgradil posebej za ta izlet ... in vse te vloge so mu ponavadi precej bližje od te, katero je on/ona izbral za trenutno ikarnacijo. menda se največ ljudi poistoveti z napoleonom in kot ponavadi z jezusom ... ti ljudje se dejansko potem lahko priklopijo na te osebnosti (s katerimi se poistovečajo) in jih kanalizirajo ...

višji jaz in nepoistovečanje z njim je res ena velika enigma ja. vse kar se ne da izmerit je enigma. za znanstvenike seveda ...


bog se usmil no ... mater je tolk kriva za otrokovo bolezen kolkr mu jo je morala predat, ker je ta to izkušnjo rabu. nč več in nč manj. so pa izjeme, ki pač potrjujejo pravilo. znajo bit no ... jest za njih ne vem.


tolk o tem ... zdej še mal off topic


Quote:
Spostovani g. Gape prosil bi te, da malce umiris nekatere svoje sle, ker se zelo zaljivo in neprimerno vedejo do mene in se na vsak moj post obesijo ter me zajedajo in sesajo kri kot pijavke. Na vsako mojo misel se najde provukativen odgovor Kredena, ceprav vsebinsko nima nobene povezave z mano ali z njim, ampak on vztraja in caka, da me lahko iz zasede napade in zali ter pljuva po meni. Sploh ne razumem zakaj je tako netoleranten in si vse zene k srcu, v vsaki moji sali vidi samo osebni napad na njega, v oci ga zbode najmanjsa malenkost, s povecevalnim steklom isce dlako v jajcu. Skratka ne razumem teh ljudi, ki niso pripravljeni pozrti tudi kako salo na svoj racun. Hec je hec, zakaj pa bi bili blazno resni, saj nismo na pogrebu?

Prosil te bi, ce bi lahko zbrisal tale nejgov post, ki je offtopic na temo shizofrenija:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=izventelesneizkusnje;action=displ...

Najlepsa hvala


spoštovani v matjaž; kreden ni moj sel (niti nisem nikomu teh pooblastil dal, vsaj ne v tem smislu kot ga ti tukaj interpretiraš), zelo težko se tudi strinjam z večino tega kar napiše ... nekatere reči mi pa sedejo ... skratka, jest ga umiril ne bom, ker te moči nimam.

kdo je žaljiv in se neprimerno vede, o tem bi se dalo pogovarjat ... vama je aleš razložu čist zadost dobr.
kar si sejal, to žanješ.
kreden je tak čudak kt je ... zakaj se je nate spravu je enigma ... za znanstvenike.
kar si sejal, to žanješ.
kar se tiče šal, sarkazmov, ironije ipd ... sm ti svoje že povedu, če nisi prebral ... sorry

nismo na pogrebu ne ... zakaj ... se ti zdi da smo?

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Sn0wBall
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #23 - 09.08.2003 at 19:06:13
 
exorcist...moje mnenje je tako, da bolj kot se počutiš ogroženega, bolj bi rad izpadel inteligenten

sem že imel opraviti s takmi kot si ti, moti me pa samo to da namesto da bi kaj povedal iz svoje zdrave pameti citiraš neke zelo pametne reci in piseš poste na tak način da bi izpadel bolj inteligenten kot si v resnici

preprosti ljudje nikoli ne pišejo takih vzvišenih postov

žal pa s tvojim delovanjem škoduješ širši okolici, namesto da bi se usmeril na kaj bolj pametnega, pozitivno usmerjenega
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #24 - 09.08.2003 at 19:08:54
 
Saj vam navajam strokovna gradiva, mi smo laiki, mi znamo zelo malo, to sicer ne pomeni, da so oni nezmotljivi, amap vseeno niso za odpisat:

Evo, da se 1x udrem po materah Grin :

http://27544.rapidforum.com/topic=100384552533

Snowball retrospektivni pogled vase ti ne bi skodil, res je to je tvojo subjektivno misljenje, pristansko, neobjektivno....  Tongue Jaz sem zelo skromen in preprost clovek, to gre za navadno manipulacijo, ko me ciras z nekimi dezinformacijami in lepis nalepke name. Opticna varka!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sn0wBall
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #25 - 09.08.2003 at 19:29:35
 
mogoče sem pa prebral tisti text in se z njim ne strinjam? Kiss

tako podobo sem si pač ustvaril o tebi,vseeno pa trdim da iščeš pozornost s tem tvojim pametovanjem

modri in inteligenti ljudje kot ti ponavadi nikoli ne razmetavajo svojega znanja in vedenja naokoli, ampak čakajo na prave ljudi

ali pa je tvoj skromni namen samo ta, da naš razsvetliš z modrostjo ki jo nosiš v sebi?


seveda pa imaš prav da je to moja slabost in bom moral pri sebi odpravit alergijo na tebi podobne, do takrat ti bom pa težil Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #26 - 09.08.2003 at 21:10:40
 
Quote:
mogoče sem pa prebral tisti text in se z njim ne strinjam? Kiss

tako podobo sem si pač ustvaril o tebi,vseeno pa trdim da iščeš pozornost s tem tvojim pametovanjem

modri in inteligenti ljudje kot ti ponavadi nikoli ne razmetavajo svojega znanja in vedenja naokoli, ampak čakajo na prave ljudi

ali pa je tvoj skromni namen samo ta, da naš razsvetliš z modrostjo ki jo nosiš v sebi?


seveda pa imaš prav da je to moja slabost in bom moral pri sebi odpravit alergijo na tebi podobne, do takrat ti bom pa težil Wink


To so le plehki obrambni mehanizmi na katere se sklicujes ti s "poceni" projekcijo svojih nerazresenih kompleksov, ko ciljas na svojo tarco - name, osredotocas se izkljucno na moje pomanjkljivosti in pod drobnogledom isces najmanjse napake, me seciras, vrednostis, sodis... Delno tudi posplosujes, racionaliziras, na osnovi osebnega - subjektivnega misljenja o meni.

Ti se ne strinjas z mnenji strokovnjakov, OK, jaz pa se, vsaj po vecini, ceprav nimajo vedno prav. V cem je poanta, da naj bom tiho ali kaj, da ti moj nacin posredovanja informacij ni vsec?

Ne glej ivra v ocesu svojega brata, ko pa brune v svoji oces ne vidis oziroma noces videti.

Ni mi treba nicesar razsvetljevat, prepricevat, ker mi je ze vse jasno kdo si in kaj si ter predvsem tvoj karakter, za katerega sploh ne drdim, da je slab, ampak.... Misli si, kaj hoces o meni, dokler ne hodis off topic in se lepo prosim vzdrzi vsakrsnih podtikanj in natolcevanj, ce ze ti nisem vsec se ti ni treba, da se nalimas name kot pijavka. Ni mi treba odgovarjat, ker sem ze enkrat upozoril, da te bom gladko ignoriral, ker ne maram izgubljat energije in se ubadati z irelevantnimi diskusijami! Tema je shizofrenija, ne pa MIDVA, OK?  Angry
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sn0wBall
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #27 - 10.08.2003 at 16:56:28
 
exorcist, v tem primeru si mi bil ti bolj zanimiv kot shizofrenija, zato sm se spravil nate Grin

tko al tko te bo pa okolje prisililo v to da se bos spremenil Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #28 - 10.08.2003 at 17:41:55
 
Quote:
tko al tko te bo pa okolje prisililo v to da se bos spremenil WinkMogoce pa sem se ze spremenil, pa se moras ti spremeniti, ne jaz? Kaj pa ves, le Bog ve, ne midva! Vse je relativno.....
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sn0wBall
Ex Member
Re: SHIZOFRENIJA, bolezen ali dar
Reply #29 - 10.08.2003 at 20:19:07
 
jaz se spreminjam, nekaj mi pravi da se moraš tudi ti...mogoče si se premalo

boga pa ni 8)
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 15