Aleš
Kot se spomniš, sem te že večkrat spraševal o stvareh o katerih sem pisal zgoraj. Pa do sedaj nisem dobil niti enega pametnega odgovora, skoraj vedno si se umaknil, ko bi lahko postala debata zanimiva. Tokrat pa misliš, da je napad najboljša obramba
Sprašuješ me, če vidim, koliko delaš na ustvarjanju tega foruma...
Seveda ne vidim, kaj se dogaja na skritem in zaprtem delu foruma, vendar sem prepričan, da nisi v zadnjem letu vsaj v povezavi s tem forumom ustvaril skoraj nič.
Ustvarjanje je zame uresničevanje idej. Na forumu, kot je viden meni, nisi v zadnjem času uresničil ničesar, torej nisi tudi ničesar ustvaril.
Z izjemo seveda Učnih let učitelja alkohola, kjer si nekaj začel, pa nato ob prvi ten-nejevi pripombi pošteno ven padel in se takoj nato na sredi ali celo še na začetku povsem umaknil.
Vsa moja vprašanja tokrat so v bistvu eno samo. Kaj ima vaše kao skupno ustvarjanje opraviti z administriranjem tega foruma?
Zaradi mene imate lahko vso zasebnost, ki jo hočete imet. Ne razumem pa, zakaj mora ta privatna zasebna skupina biti edina, ki se lahko odloča o čemerkoli v zvezi s forumom, koga je treba vreč gor, dol, ali stran.
Jest ti z veseljem pustim vso zasebnost, če ti gapetu prepustiš administriranje foruma.
Kaj dosti več nisi mogel narediti niti na področju odprtega ustvarjanja, saj je za odprtost po mojem mnenju potreben pogoj, da svoje ideje in svoje znanje nekam zapišeš. Do sedaj si jih nekaterim menda ustno zaupal nekatere od teh idej, vendar to ni odprtost. Za resnično odprtost in odprto kodo, jih boš pač moral najprej zapisat, potem pa se lahko pogovarjamo naprej o kakšni odprtosti.
Kar pa se tvojega sodelovanja tiče, si mi, ko sva se prvič srečala, takoj na začetku, ko sva si bila predstavljena, razložil, kaj vse si do sedaj uspel naredit. Od tega da si sam (sic!) organizral nevemkakšno gibanje za legalizacijo marihuano, pa še nekaj drugih reči. Zapomnil sem si vse skupaj, ker me je na začetku zelo zmotilo močno poudarjeno razlaganje v obliki "Jaz sem", pri čemer nisi koga drugega niti omenil.
Mislim, da se to da najti tudi še v kakšnem poznejšem intervjuju, kjer navadno nastopaš kot posameznik in ne kot predstavnik skupine, naprimer Sonca.
Kar meni pomeni, da se s skupino Sonce ne identificiraš, kar pomeni, da so cilji, ki jih želiš uresničiti s to skupino samo del tvojih osebnih ciljev. V primeru, da se ne skladajo s tvojimi osebnimi cilji, pa je treba stvari "uredit", pa nekonformne posameznike izločit.
Jest upam, da sem uspel vso to meglo, ki jo z "ustvarjalnostjo" delaš tukaj malo razčistit. Če se bo zadeva razvijala kot do sedaj, se boš spet za nekaj časa umaknil, pa potem spet poskusil s kakšno podobno manipulacijo.
In edina stvar, ki bo imela kakršnokoli povezavo z jahanjem, bo bom takrat spet poskušal pokazati, kako vse skupaj sam vidim. Skratka jahal te bom še naprej, dokler se pač ne bom naveličal, ali pa mi ne bo treba več koga jahat.
bp