Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 12
(Read 56974 times)
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #105 - 01.06.2003 at 03:17:31
 
Aleš

Kot se spomniš, sem te že večkrat spraševal o stvareh o katerih sem pisal zgoraj. Pa do sedaj nisem dobil niti enega pametnega odgovora, skoraj vedno si se umaknil, ko bi lahko postala debata zanimiva. Tokrat pa misliš, da je napad najboljša obramba Smiley

Sprašuješ me, če vidim, koliko delaš na ustvarjanju tega foruma...

Seveda ne vidim, kaj se dogaja na skritem in zaprtem delu foruma, vendar sem prepričan, da nisi v zadnjem letu vsaj v povezavi s tem forumom ustvaril skoraj nič.

Ustvarjanje je zame uresničevanje idej. Na forumu, kot je viden meni, nisi v zadnjem času uresničil ničesar, torej nisi tudi ničesar ustvaril.

Z izjemo seveda Učnih let učitelja alkohola, kjer si nekaj začel, pa nato ob prvi ten-nejevi pripombi pošteno ven padel in se takoj nato na sredi ali celo še na začetku povsem umaknil.

Vsa moja vprašanja tokrat so v bistvu eno samo. Kaj ima vaše kao skupno ustvarjanje opraviti z administriranjem tega foruma?

Zaradi mene imate lahko vso zasebnost, ki jo hočete imet. Ne razumem pa, zakaj mora ta privatna zasebna skupina biti edina, ki se lahko odloča o čemerkoli v zvezi s forumom, koga je treba vreč gor, dol, ali stran.

Jest ti z veseljem pustim vso zasebnost, če ti gapetu prepustiš administriranje foruma.

Kaj dosti več nisi mogel narediti niti na področju odprtega ustvarjanja, saj je za odprtost po mojem mnenju potreben pogoj, da svoje ideje in svoje znanje nekam zapišeš. Do sedaj si jih nekaterim menda ustno zaupal nekatere od teh idej, vendar to ni odprtost. Za resnično odprtost in odprto kodo, jih boš pač moral najprej zapisat, potem pa se lahko pogovarjamo naprej o kakšni odprtosti.

Kar pa se tvojega sodelovanja tiče, si mi, ko sva se prvič srečala, takoj na začetku, ko sva si bila predstavljena, razložil, kaj vse si do sedaj uspel naredit. Od tega da si sam (sic!) organizral nevemkakšno gibanje za legalizacijo marihuano, pa še nekaj drugih reči. Zapomnil sem si vse skupaj, ker me je na začetku zelo zmotilo močno poudarjeno razlaganje v obliki "Jaz sem", pri čemer nisi koga drugega niti omenil.

Mislim, da se to da najti tudi še v kakšnem poznejšem intervjuju, kjer navadno nastopaš kot posameznik in ne kot predstavnik skupine, naprimer Sonca.

Kar meni pomeni, da se s skupino Sonce ne identificiraš, kar pomeni, da so cilji, ki jih želiš uresničiti s to skupino samo del tvojih osebnih ciljev. V primeru, da se ne skladajo s tvojimi osebnimi cilji, pa je treba stvari "uredit", pa nekonformne posameznike izločit.

Jest upam, da sem uspel vso to meglo, ki jo z "ustvarjalnostjo" delaš tukaj malo razčistit. Če se bo zadeva razvijala kot do sedaj, se boš spet za nekaj časa umaknil, pa potem spet poskusil s kakšno podobno manipulacijo.

In edina stvar, ki bo imela kakršnokoli povezavo z jahanjem, bo bom takrat spet poskušal pokazati, kako vse skupaj sam vidim. Skratka jahal te bom še naprej, dokler se pač ne bom naveličal, ali pa mi ne bo treba več koga jahat.

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #106 - 01.06.2003 at 09:32:05
 
Živjo Amstel, se že dolgo nisva videla...  Smiley


Katarina wrote on 31.05.2003 at 21:30:27:
Če ne drugega se ostali pustimo sprovocirat toliko,da se oglasimo(naša napaka!).
Toliko kreganja preko neke vljudnostne "topline" in "ljubezni",da mi je slabo.

Pa kaj se dogaja z Vami...?

Ne, ne odpisovat.Tako poredko pridem gor,da me pravzaprav ne zanima.Kregajte se naprej in zagotavljajte drug drugemu, da se imate radi in da se spoštujete.

Noro...


KatarinaHvala za pameten nasvet. Bom upošteval.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #107 - 01.06.2003 at 11:31:20
 
Quote:
1.
Vsa moja vprašanja tokrat so v bistvu eno samo. Kaj ima vaše kao skupno ustvarjanje opraviti z administriranjem tega foruma?

2.
Zaradi mene imate lahko vso zasebnost, ki jo hočete imet. Ne razumem pa, zakaj mora ta privatna zasebna skupina biti edina, ki se lahko odloča o čemerkoli v zvezi s forumom, koga je treba vreč gor, dol, ali stran.

3.
Jest ti z veseljem pustim vso zasebnost, če ti gapetu prepustiš administriranje foruma.

1.
nč dost, edin kadar se o kakšni stvari ne morem odločt, jih prašam (če odgovor že prej ni zadost jasno viden v javnem delu), ponavad se to tiče sprememb sistema.
in pač to da nam je (tudi) ta forum okolje za ustvarjanje, bolje okolje za komunikacijo *vzpostavi dobra komunikacija*. in ker večino dela ali ustvarjanja ali pač kreativnega izražanja opravimo preko tipkovnice ga še vedno opravim(o) tuki gor, ker je blo to pač prvo orodje za kreativno izražanje, ki smo si ga upedenal in smo ga še kr navajeni.
mogoče tud to da smo u bistvu iz foruma ven ustvarili skupinico ki ustvarja, kot tudi društvo, kot tudi pozitivke ...

2.
to pač ni res da bi se skupinica odločala o čemerkoli v zvezi s forumom. niti o tem kdo bo gor in kdo bo dol. se je pa aleš spet zapel v tiste, ki so v posvečenih, pa nič ne delajo. iz posvečenih smo vrgl samo thota in karmen, oba zaradi igric ki si se jih igral tud ti bp (in ker ju je nekdo slabo precenil) ... vsi ostali so se odjavli sami, če sm koga pozabu naj mi bo oporščeno.
drugač pa ... kar se uporabnikov foruma tiče in njih benanja in podobnega, sta se tega domislila samo borut in andres in ker tega nism hotu delat, niti nism hotu dat nikomur moči za to delo, sta se izpisala, najprej iz posvečenih, nato še s foruma. med drugim zaradi tega.
tko sm jest vidu reč.

3.
jest že administriram forum.
moderatorji ga lahko tudi moderirajo.
admina imam samo jaz in očitno še lep čas ne bo nikogar ki bi ga lahko dobil.tko ... zdej pa hitr preberte, ker bo cenzurirano
Grin


seveda ... moj pogled ... ki ne odraža nujno stališč skupinice  Grin
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
tomi
5
*****
Offline

Kaj pa če je vse RES???

Posts: 519
MB
Gender: male
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #108 - 01.06.2003 at 11:53:38
 
Gape, ti samo ohrani kar najvišjo stopnjo anarhije pa bo vse super..  Grin

Koliko vidim še ni bilo nobenega, ki bi res začel srat po forumu s kakimi motenimi izpadi..
Dovolj je predalčkanja in razredenja v družbi, zakaj bi to vpeljevali še na forum  ???
Back to top
 

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&
 
IP Logged
 
himynameis
5
*****
Offline

Equilibrium.
Posts: 1392
Earth
Gender: male
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #109 - 01.06.2003 at 16:47:26
 
tomi wrote on 01.06.2003 at 11:53:38:
Gape, ti samo ohrani kar najvišjo stopnjo anarhije pa bo vse super..  Grin

Tud jest sem za to. Proti ostalim alternativam je Gape res zlata izbira. Wink
Back to top
 

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #110 - 02.06.2003 at 10:14:08
 
bp, čist na kratko:

1. med ustvarjanjem na forumu in prostorm za ustarjanje je razlika, tako kot med pogovori in urejanjem foruma.

sam res nisem velik stvari na forum spisal za pogovarjat se, ker mam večino teh stvari za delat z enim delom uss in tam delamo full na tem, na forumu bomo to predstavil, ko bo razvit tolk da se bo dal, določene stvari zdej itak dam gor...

sam na forum dajm velik idej in skrbim tudi za ustvarjanje in urejanje foruma, za nove topice in teme...  

pač dam na forum tolk kot se mi zdi da je prav, novi ki pridejo se vedno full razpišejo, pol čez ćas se umirijo ker večino povejo, razumejo in se zaključi to akr so mogl prinest in odnest tle.

je pa tako da vseeno kar dost napišem... pa tudi urejam ga večinoma jaz vse te moved, ki jih vidiš so večinoma naredim jaz, gape jih večinoma ne dela in ostali tudi skori ne.

gape ni edin urejevalec in ustvarjalce ideje foruma(je pa edini admin) ampak jaz tega za kodo itak ne rabim? ustvarjlaci doruma smo vsi od bedakov.
tko da ta ideja na kateri trenutno chatava je naša skupna.
zato je predlog da naj preprustim gaopetu admina, če sam živim za isto idejo in če to kar praviš ti da naj dela gape delam sem in smo skupi postavil temelje za to bp(brez predmeten)?

DA BOŠ VEDEL TO KDO IN KAJ, JE ZGODOVINO FORUMA TREBA NAPISAT, OBLJUBLJAM TO ŽE... ma pol pa tkole pride sej vem, sam zdej sem na dobri poti da uredim in zaključim svari na tem podorčju in tu gre zahvala tudi temu topicu.

aja pa še to z gapetom nikol nisva nikogar hotla vršt iz foruma? zakaj bi? temeljimo na odprtosti cel forum smo naredl tako in tudi forum dela na drugih sistemih da nam tega nam ni treba, večinoma je prav da pridejo ljudje, ki nam pokažejo pot. včasih pač na težji način.

2. drugo je v bedakih tam hočem met prostor kjer bomo res samo ustvarjalci. ampak niti iz tam nikogar nočem vršt, ampak tja vse vabim. je pa tako ko preneha funkcija ustvarjalca je zame prav da začsano preneha tudi pravica bivanja v  bedakih, ne pa tudi na forumu.

vsak ma pravo da se vrne takoj v bedake s tem da postane ustvarjalec, ga toplo vabim nam manjka par ljudi.

drugo kar se tiče idej in odprtosti in ustvarjanja.
sem ti napisal vsak dela kar ga veseli in kako naj koga prisilim v kaj? to sem ti tudi že razlagu, so skupne ideje in samostojo ustvarjanje, A TOLK MAL ZAUPAŠ IN SPOŠTUJEŠ TE, KI SO V BEDAKIH DA SO NESPOSOBNI SVOJE STVARI SAMOSTOJNO IN ODGOVORNO DELAT IN SE POSTAVIT ZASE? DA NIMAJO SVOJIH IDEJ? TU JE ENA NAJBOLJŠIH IN NAJSAMOSTOJNEJŠIH IN DOBRIH EKIP Z VISOKIM DUHOVNIM ZAVEDANJEM IN  ZNANJEM IN VRJEMI MI ČE ONI(OZ MI ) NEBI BLI TOLK ISKRENI DO SEBE IN DRUGIH DA NEBI SKUPI DELAL IN NEBI VI MEL MOŽNOST ZA POGOVORE, BRANJE IN USTVARJANJE(če maš sam s svojimi druge izkušnje sori)

ti pa povem še neki res sem misli nekajkrat da nekatere veseli nekaj(se dogaja ker se nismo dobr poznal) pa jih en del ni, a ker nismo vedl sem naredil določene stvari da bi lahko delal na tem, pa smo to kmalu razčistil... in to kaže na to da se vsak dobro pozna in vemo kaj hočemo in tega nikomur ne prepuščamo in da to pričakujemo drug od drugega.

torej?

tvoj opis tima ustreza našemu ustvarjanju in naši skupinici v celoti tako da se kar podpišemo pod to.

torej zadovoljen?

se pa kar se tiče mene, lahko mirne duše umiriš z jahanjem saj nisem pololen in se še velik učim ampak trudim se pa za dobre stari in to na dober način.

zaključeno!
Back to top
« Last Edit: 02.06.2003 at 13:12:33 by A. »  
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #111 - 02.06.2003 at 17:35:32
 
Aleš,

Po temle, kar si danes tukaj natresel jest spet čedalje manj razumem. Pa bom zato vprašal in upam, da me bo na koncu tega spraševanja le presvetlilo kakšno spoznanje, še preden se izgubim v gosti megli.

Kaj si v zadnjem času (reciva 6 mesecev, lahko tudi celo leto) ustvaril v povezavi s tem forumom?
(premikanja in grupiranja topikov gor in dol jest ne štejem ravno pod ustvarjanje, poleg tega je na način, kako berem forum vsaj kar se mene tiče, nepotrebno)

Če zahtevaš za druge, da ustvarjalno sodelujejo, da dobijo pravico odločanja, pa prosim pojasni zase, kako ustvarjalno sodeluješ pri ustvarjanju tega foruma, da imaš pravico odločati o njegovi vsebini.

Forum ustvarjajo drugi precej bolj intenzivno od tebe. Si jim pripravljen zato prepustiti administracijo?

Veljajo tvoja pravila in principi samo za druge ali tudi zate?

V delovanje tvoje posvečene skupine se do sedaj še nisem vtaknil, niti se ne mislim, če me njeno delovanje ne bo zmotilo. Do sedaj sem te večkrat poskusil predvsem tebe osebno pripraviti do tega, da pokomentiraš svoje akcije, še posebej v luči svojih deklariranih in proklamiranih opredelitev in to takrat, kadar se mi je zdelo, da je to dvoje v neskladju, oz. da po domače predvsem pošteno nakladaš.
Žal pri tem nisem bil do sedaj preveč uspešen, oz. si se odgovoru navadno izognil.

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #112 - 02.06.2003 at 18:01:27
 
aha zdej sva končo prišla do tega da tebe bedaki o čemer teče ves tale topic ne motijo, tebe moti moje delo na javnem forumu  Roll Eyes sem stalno mislu kaj je s tebo ampak zgleda da sva es menla v različnih stvareh? aha?

torej, čas je da se lotiva tega...

glej bp, razloži mi tapru administracija foruma kaj to pomen zate?

komu naj jo prepustim, če jo sploh nimam? misliš moderatorstvo, teh je več so vsi napisani na forumu, in vsi smo nekako usklajeni.
vsak ima samo tam pravico moderirat forum kjer je napisan in tu ni predpisov.
in zakaj naj neki prepustim drugim, kar vsi lahko delajo pa skori nobeden ne in česar skupi z mano skori ne delamo.
men je sam to pomembno da so topici v svojem folderju, in da na račun ene stari en zasenčimo ostalih(za vse čim bolj enaki pogoji)

zdej pa vprašanje:
kaj natančno te moti pri mojem moderiranju? katerega res redko uporabim, edin za večje stavri in za premike thredov
kje bi bili lahko drugi boljši...
te moti način(a to se spomnim enkrat si razlagu zakaj sem v živo dobr in zakaj na forumu tolk strog?) takrat sem reku ni razlike sem tudi na forumu enak...

sploh se ne postavljam v vlogo moderatorja nikol, edin sliko sem pa res umaknu in to je bla moja prva star tle gor, v tem stilu(vsaj kot se spomnim)

drugač pa sej pravim v pogovore ne moderiram povem svoje  menenje in to tam kjer me potegne drugje ne, ne pišem povsod, tko kot eni ne grem v of topice in to je zame dost, pišem tist kar me zanima.

drugač pa govorim dostikrat o sistemu in namenu foruma? te to moti? to ni administracija! ti bom spisal zgodovino in namen, kar RES ŽE FULL OBLJUBLJAM, da boš videl zakaj se kaj dogaja... da ne boš mislil da to neki posvoje tle urejam.

aja glede moderiranja in novih moderatorejv vsak se sam lahko predlaga za moderatorja foruma, ampak naj navede rubriko in zakaj bi ga mel, in če bo vsaj kolkr tolk resn ga bo dobil.

drugač pa te spet prosim za konkretne primere, sem ti že reku na neka namigovanja ne morem odgovorjat!

kdaj se ti zdi, da sem moderiral, kako bi potovje moral narest
kdo bi po tvoje moral moderirat, kdaj in kaj?

do določene mere je moderatorstvo(urejenje) pomembno, men od gapeta anarihja čist ne sede, smo ustvaril forumov sistem v os in je bolj zanimiv in pravičen, pa še bolj user frendly in življenjski, zdi se mi da je gape na začetku(zdej ne vem) ampak takrat je bil za os, ne anarhijo in tudi njegova dejanja govorijo te stvari in kot vidim sva tako tudi postavila stavri.
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #113 - 02.06.2003 at 19:28:43
 
Aleš,

Pri tvojem moderiranju me ne moti kaj dosti, se pa seveda najde tudi kašen večji smrdljiv kupček.

Zmotilo me je, ko si umaknil Mirotovo slikco, sem ti o tem že napisal svoje mnenje. Spoštujem sicer tvoje razloge, zakaj si mnenja, da objava ni bila primerna, vendar je  po mojem mnenju tvoja reakcija dosti bolj problematična, kot pa objava sporne slikce. Pa ne bi zdaj tega spet preveč pogreval.

V "trenutku resnice" me je pa že prej malo zmotilo, da vse kar se dogaja tukaj razumeš kot svoj vrtiček, v katerem nabiraš svojo solato. Vse kar ni povezano z rastjo solate pa bi občasno kar po DDT-jal. Smiley Pa sem ti to tudi  že direktno povedal.

Ampak to so stare zgodbe, najnovejša pa je ta, da se grem, če še nisi opazil, s tabo natanko isto igrico, ki se jo greš ti prav tako javno na tem forumu z Mirotom. Uporabljam enako argumentacijo, čimbolj podobne razloge. Samo da si tokrat ti v Mirotovi vlogi, jest pa v tvoji. Wink  

In glej ga zlomka, v tem primeru so tudi tvoje obrambne reakcije precej podobne Mirotovim.

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #114 - 02.06.2003 at 20:06:05
 
aha, torej se igramo igrice?  Wink

jaz se ne igram tega z nikomer, vsem povem resno in jasno kar želim da se uredi, in zargumentiram po najboljših močeh enako se tudi trudim stvari uredit.

drugo sploh nisem razumel kaj si in kaj nisi želel.

v glavnem miro je dobrodošel v vseh pogoledih in vedno, tako kot tudi vsi ostali.
in za bedake nameravam, da dobijo tudi zlato pravilo, o začasnem odvzemu dostopa, če se ne dela več kot x časa v njih.

to je to.
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #115 - 02.06.2003 at 20:39:03
 
Ti na enak način težim, kot ti težiš drugim.

To je to.

Zgleda pa, da te to vendarle moti in ti ni prijetno. Smiley

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #116 - 02.06.2003 at 20:53:32
 
aha vrjetno me res moti, da mi nekdo teži in da jaz komu. se trudim da ne bi in da bi s dogovorom uredil stvari.

dojel lekcijo(sej pravim vćasih gre počas, a lekcija ima pomen tudi za drugo stran)

evo, čaj?  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #117 - 02.06.2003 at 21:04:10
 
samo če te uspem izsilit, da nehaš izsiljevat:

grem na čaj, samo pod pogojem, da bo prvega julija brez postavljanja pogojev enako, kot 30. junija, torej da se ne boš kot kak kreten zbrisal s foruma.

Grin

bp
Back to top
« Last Edit: 02.06.2003 at 22:14:13 by bp »  
 
IP Logged
 
tejka
2
**
Offline

Danes je najlepši dan.

Posts: 88
Novo mesto
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #118 - 02.06.2003 at 21:15:37
 
se mal vmešam, čeprav nimam tle kaj iskat.

Glede na to da je to javni forum, in me nič ne briga kaj imata, se bi rajpi vidva na čaju dobila, pa zdebatirala do konca, a ?

A se bojita da si bosta v lase skočila? Roll Eyes

No, res je bolje, da se zmanita sama, kot da moramo to brat vsi, ker naslov je že tak, da kar prebereš.
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #119 - 02.06.2003 at 21:17:37
 
dober tajming tejka, ni kaj Wink

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 12