titud
5 p

Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
Pojavim se v prostoru, zlo podobnem našem stanovanju, vse je prilžno tko, posebej me na domače stanovanje spominja luknja v steni, ki sem jo pred par meseci dal prebit, da bi povezal sobo in kuhinjo in iz nje naredu šank. Skratka vse kot doma, samo mal čudn drgač. Ta mal čudn me navede na to, da to morda ni real, da so morda sanje. Se spomnim na reality check, dvignem roke in jih začnem opazovat in res se začnejo čudno razraščat, kot da bi vsi prsti izraščal iz podaljšanega sredinca, zgledajo kot narobej obrnjena smrekca. Ups, jebeno tole, sem v sanjah in vem da sem v sanjah! Panika, skor se mi vse zmegli, uspem nazaj izostrit sliko, se mi zdi koj škoda, da gre izkušnja v nič. Se delam kot da ne vem, da sem v sanjah, hodim po stanovanju, vse se po malem sprot in nenadzorovano spreminja, ne upam si mislt skor na nč. Nova scena, se znajdem ven na hodniku en čuden obokan hodnik: levo dolg in na videz končan, desno podobno. Panika, kaj če si umisim hodnik brez izhoda, če si zaprem izhode in si pol ne bom zmogu umislt nobenga izhoda in bom obtičal not ujet? Se mal skuliram, si dopopovem, da sem v sanjah, da sploh ni rečen, da res ni izhoda če ga nism opazu, da je brizhodnost morad samo slutnja, se počas obrnem desno proti koncu hodnika, se fiksiram v vanjga kot da v njem iščem luknjo/špranjo, in bolj foksiram v pogled v zid bolj se v njem izrisuje špranja, ki v eni za pest veliki luknji prebije zid. Si ne zaupam več, neham foksirat, začnem kar z rokami in brcami širit razpoko, zid se izkaže za krušljivega kot stiropor, se zbrcam ven… Evforično občutje svobode, zmage... Sem na enem strmem pobočju, še vedno z zavestjo da sem v budnih sanjah, zato v evforiji sprobam, če se res da letet. Zalavfam dol po strmini, se odrinem in poletim s hitrstjo prostega pada, tko da sploh nism zihr, a padam a letim, pol se približaam robu jase in drevsom, se jim probam ognit in mi rata zavit , šibam naprej ob gozdni meji, me mika zavit med drevje, a cvikam, prehitr šibam, ne znam upočasnit, zato zavijem nad drevje, gledam dol na zeleno preprogo iz drevja, uživam… Se spet zbudim, ves vzhičen, da sem buden sanjal, vstanem začnem iskat svinčnik, da bi zapisal sanje, nikjer ne najdem svinčnika, spet je vse nekaj čudn drgač kot doma.. Ups, zbudu sem se spet v lucidnih sanjah…!! Ok. Brez panike, svinčnik bi blo pa kljub temu dobr najt, da si napišem sporočilo iz prejšnjih lucidnih sanjah za pol, ko bom spet buden. Mi sploh ni treba delat reality checka, oz. ga delam na tak način, da si kar umislim nekaj svinčniku podobnega in skušam na nekaj listu podobnega nekaj napisat, a ne gre in ne gre, tisto pisalo podobno ne pusti nobene sledi al je pa jest ne vidm. Se neham matrat, skušam za vsak slučaj spravit tisto nekaj listu podobnega nekam, da bom najdu ko se bom zares zbudu, ne najdem nč takega, kar mam v spominu iz real lajfa, skušam spravit v žep od srajce, ki kar zgineva. Nenkrat kr en folk začne hodit iz sosednjega prostora mim mene kot da me ni, se počutjo čist po domače, slišim ženo v sosednjem prostoru, jo vprašam, kaj je to z en folk. Mi reče: a jih ne poznaš, saj so naši? Povem, da ne poznam nobenga, a nočem bit sovražen, čeprav me mika. Nočem mislt nanje sploh, ker cvikam, da bi njih jih skreiral sovražne. Gredo mim nekam vem, hočem k ženi po pojansilo, razburjen in hkrat vznemirjen, jo hočem zase, si jo zaželim v sanjah pri polni budni sanjski zavesti, končno tako in tako kot jo bom sam skreiral, sanjsko, blazno jo hočem, a je nikjer ne najdem, je kar zginla, skoz zid al kaj, je mi ne uspe nikjer najt, nazaj priklicat, iz ničesar izfokusirat. Mi postane žal, da sem bil silast, da sem s tem zapravu priložnost vsaj srečat se z njo v sanjah iz oči v oči. Me začne naenkrat tud skrbet, da me ne bo v postli, pri njej, ko se bom vrnu v svoje v telo nazaj iz sanj, da bom šel kar kam al pa da se bo kaj izrednega zgodl med tem , ko sem prisoten v sanjah, in da se ne bom najdu. Me začne nekaj stiskat, ampak je ful dobr občutek, da še mam telo, da ga tenksgod čutm… Pol se zbudim, žena pleza čezme, gre na WC, za vsak primer nardim reality check, seveda zdej roke ostanejo roke. Blazno dobr občutek, komaj čakam, da se vrne žena, se rajš ne spravim iskat svičnika, ji bom kar vse povedal, ker če bom koj povedal, ne bom pozabu.
|