Quote:Če je ze naslov sankukai in se pogovarjate o necem tretjem, bi jaz samo to dodal, da glede na to, da sem videl ene par razlicnih stilov karateja (shotokan, uichi ryu, shoto ryu, sportn, sankukai) in moram rect, da se mi zdi sankukai najbolj zgresen in dalec najbolj komercialno usmerjen ala visji pas 1 leto ali 2x poletn kamp:)).
no tole je tko mal larifari!
Prvo kot prvo ne gre za ravn nek camp, ampak to niti ni pomembno.
Kar se tiče samega napredovanja po pasovih in omenjenih časovnih intervalov in pa pogojev za višji pas, ima sankukai proklet dobr poštiman.
Res je, da me že nekaj časa ni v klubu, verjamem, pa da se tozadevno ni tolk velik spremenil. Časovni intervali so res v primerjavi z drugimi stili morda dolgi, vendar pa je tehnika daleč najbolje povdarjena ravno pri sankukaiu in posledično je tudi manj poškodb v kolikor se ta navodila upoštevajo. V času, ko sem še trenirala, sem bila na pokalni tekmi, kjer so bili vsi stili....pretty scared prvo ko vidiš, sami visoki pasovi (jaz sem mela sam zelenga

). Tekmovala sem v katah in osvojila 3. mesto. Torej kje je znanje, ki naj bi se skrivalo za temi visokimi pasovi? (tekmovala sem takrat še pri pionirkah, ker sem bla mal še mlada

)
Ker so kriteriji za napredovanje po pasovih pri posameznih stilih tako različni, je sploh še vredno ocenjevati na podlagi barve pasu?
Tko da prosim lepo sam ne mi sankukaia kritizrat, ker je mnogo bolj humana varianta kot večina stilov, kjer si car dokler rasturaš, ko pa pride kriza (vsak športnik to doživi), odpadeš kot knof od gat, torej hvala lepa

.