Miska wrote on 09.05.2003 at 15:44:19:Star12, nisem strokovnjak s tega področja, niti nimam sama izkušnje z depresijo.
Tudi JAZ nisem Strokovnjak - zato sem NAVEDLA mnenje in POGLED medicine in ta Stran kjer sem to našla se nahaja tu:
http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/razpolozenjske-motnje/depresija/Strinja pa se vsak posameznik drugače. Koliko je tega že sam doživljal od vsega tega itd...
Miška...
Niti ne pomišljam, ko gre za resno zadevo okoli tega.
Sama nisem medicinec, da bi lahko izražala lastna mnenja o tem.
Začetek teme je moj vse do NA SPLOŠNO O NJEJ.
In ni popoln - želja po dodajanju je PODANA.
Nekaj se začne in se lahko ob pomoči drugih tudi pelje naprej.
VEČ GLAV VEČ VE.
Miška, nihče pri tem ne more biti strokovnjak - mogoče pa tudi ta POGLED, ki je PODAN na medicinski strani NI pravi - ne vem.
SEM PA SEDAJ IZVEDELA, da so to BLAGI SIMPTOMI te bolezni. Quote:Blaga oblika depresije
Prisotna je kadar imate manj kot pet zgoraj naštetih simptomov in trajajo ti simptomi manj kot dve leti.
Resna oblika depresije
Pri resni obliki depresije je prisotnih najmanj pet zgoraj naštetih simptomov, ki so prisotni skoraj vsak dan, najmanj dve leti. Ti simptomi onemogočajo normalno življenje.
Depresija je ozdravljiva bolezen. Nekateri ljudje imajo genetsko več možnosti da obolijo za njo.
Zdravljenje
Če imate katerega od simptomov depresije, obiščite svojega zdravnika. Simptomi so lahko povezani tudi z drugo boleznijo ali stanjem, kot so nevrološke ali hormonske motnje. Za zdravljenje depresije se uporabljajo zdravila ali psihoterapija – redni obiski pri psihiatru ali psihologu. Nekatere terapije so kombinirane in uporabljajo oboje, zdravila in psihoterapijo.
In ja, prav si imela - vse kar je zgoraj napisano pod KAJ JE: so začetni simptomi, dlje ko trajajo - bolj nas povlečejo v njo.
Sem pa napisala, da lahko podate tudi svoja mnenja, poglede in izkušnje, seveda pa tudi popravljate.
Vsi se iz podanih mnenj nekaj naučimo.
Če pa že: mogoče sem bila sama soočena iz oči v oči z zdravnikom, ki me je vprašal po tem; naštela sem nekaj od teh Znakov, potem pa mi je sam rekel, da sem depresivna. Niti ni vprašal koliko časa to že traja...
Zato sem to tudi načela:
To je bil eden izmed strokovnih pogledov, ki se niti ni vlekel in mogoče tudi on ni imel prav.
Strokovna pomoč ob tem je seveda osnova - mora biti. In antidepresivi - Miška, mogoče je od vsakega strokovnjaka odvisno če ti jih predpiše.
So pa zdravila zelo močna in razploženje se seveda povrne. Sem pa bila priča, ko se je to razploženje kasneje sprevrglo v nekaj popolnoma drugega. Ja- napačna zdravila...
Ah.
Zavestno sem mnejnja, da je NARAVA najboljši zdravnik pri tem, če ji le dovolimo. Pa tudi pogovori - tako strokovni kot Z osebami.
In ja ko še ni tako GLOBOKA.
Hvala ti, ker si še več dodala in to je zelo lepo.In Miška, seveda me lahko popravljaš.
Tudi napisano je zgoraj ( dodaj svoj pogled, mnenje, izkušnje...)
Ali...
Kar si želiš.
In si imela prav O Depresiji.

Hvala