No, ko ze ravno od alergij govorite:
Blaga oblika zmanjsanja obrambe imunskega sistema je pomladanska alergija
Iz svojih precej-letnih izkusenj (od desetega leta dalje imam alergijo na cvetni prah , in vsako leto je bilo slabse in slabse). Pojma nisem imela, zakaj, trpela sem kot nora (komaj dihala, komaj gledala, komaj zivela).
Leta nazaj me je zacela zanimati psihosomatska medicina in ze nekaj let poznam razloge (teorijo), vendar je letos prvic, da sem povezala teorijo o tem, kaj je alergija in svoje omisli in obcutke; in sem veliiiko bolje. In grem na bolje. Zacela sem dobesedno cutiti misli in instantne reakcije, ki jih te misli povzrocajo na telesu.
Imam prijateljico, ki ima astmo; in po neuspesnih zdravljenjih (kajpada da ti nic ne pomaga, ce ne odpravis razloga; samo za trenuek ti ublazi, potem pa je se slabse, ker zakrije prave razloge). Dela na tem (isce razloge) in je ze veliko bolje. Skoraj nima vec napadov.
Astma je samo mocnejsa razlicica alergije, gre pa za isto zadevo; strah pred tem, da te nihce nima rad (povedano zelo skrceno; kajpada obstajajo razlicice na temo). Pocutis se (tega se zavestno ne zavedas) da te nihce nima rad, da ti je okolje sovrazno (!!!), te ne mara - in telo se zacne braniti pred sovraznikom (seveda je ta sovraznik "samo" v nasih glavah). Pa tudi ko se zavedas, se nic ne pomaga, dokler ti ne "naredi click" in zares dojames.
Treba je poglobiti se, nujno se je poglobiti v to, zakaj, od kje ta strah (s cim je povezan, kaj ga je sprozilo), drugace bolezni ni mozno premagati oz. ozdraviti.
Obstaja na milijone terapij, ki pomagajo poiskati razloge v podzavesti in jih prinesti v zavest. Tehnik je nesteto, zadevo pa je treba vzeti resno: refleksna terapija, metamorfna tehnika, bachove cvetlice, regresije (samo resni terapevti), rebirthing, reiki, Jin shin jyutsu, itd. itd. itd.
Kar recimo precej pomaga pri tem procesu je vsakodnevno sproscanje, meditiranje, da se pocasi doseze notranji mir in se vzpostavi stik s seboj, to pa te pripelje do tega, da se zacnes zavedati, kaj se dogaja s teboj; in lahko zacnes spreminjati "napacne ukaze".
Proces je postopen (na zalost za vse nas, ki bi radi eno tabletko, pa je

Pozdravcki vsem in se posebno tistim, ki te dni na veliko smrkajo in kihajo!