Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 5 ... 11
(Read 45411 times)
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #30 - 04.05.2003 at 07:49:08
 
4. MAJ

Živi popolnoma miren. Ne trudi se razumeti, kar ti ni namenjeno razumeti. Ko ti bom želel kaj sporočiti, bom storil to brez vsakršnega napora, saj bom sporočilo ovil v svetlobo resnice. Razodelo se ti bo in pomen ti bo jasen brez senčice dvoma. Ko rečem, da je življenje lahko, mislim natanko to. Živiš ga naporno in pod pritiskom. Kako moreš pričakovati, da boš miren, ko se ves čas naprezaš in trudiš? Naj te objame in izpolni moj mir, ki presega vse razumevanje, kajti ko je mir v tebi, ga izžarevaš navzven in čutijo ga vse duše, ki te obdajajo. Naj te nič ne moti in vznemirja. Zavedaj se, da je vse v mojih rokah in da je vse zelo zelo dobro. Izpolni torej svoje srce z globoko ljubeznijo, z zahvalo in s hvaležnostjo in preživi ta dan v miru.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #31 - 05.05.2003 at 07:10:25
 
5. MAJ

Oglej si obilje narave, lepoto vsega okoli sebe in me prepoznaj v vsem. Kolikokrat na dan, ko stopaš sem in tja po svetu, opaziš čudeže okoli sebe in se zahvališ zanje? Večino časa tako hitiš, da ti veliko uide in ne moreš vsrkati vseh čudežev in lepot, ki bi ti lahko osvežile in okrepile dušo. Odpri oči, bodi rahločuten in zavesten. Takoj se začni bolj zavedati stvari, ki so pomembne v življenju, stvari, ki razveselijo srce, osvežijo duha in dvignejo zavest. Več lepote kot vsrkaš, več je boš izžareval. Več ljubezni kot vsrkaš, več je boš lahko dajal. Svet potrebuje več in več ljubezni, lepote, harmonije in razumevanja, ki jih moraš oddajati. Zakaj ne bi takoj odprl srca in storil to?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #32 - 06.05.2003 at 07:05:33
 
6. MAJ

Ne bodi zadovoljen s seboj, ko je tvoje življenje nemirno, poišči vodstvo in usmeritev v sebi in bodi pripravljen sprejeti moč od zunaj. Velikokrat moram uporabiti svoje kanale, ki mi pomagajo osvetliti situacijo, posebno če gre za slepe pege ali ko si preveč vpleten vanjo, da bi si jo lahko jasno ogledal. Takrat bodi pripravljen sprejeti pomoč od zunaj, čeprav to ne pomeni, da moraš vsakič, ko bi rad rešil kakšen problem, hiteti h komu. Pomembno je, da se naučiš stati na lastnih nogah in sam razmisliti, kadarkoli je mogoče. Išči navznoter. Ne smeš biti duhovno len in se zanašati na druge, če veš, da bi stvar lahko izpeljal sam. Potrebna sta čas in potrpežljivost, da se umiriš in greš vase po odgovor, vendar ne moreš pričakovati, da se boš duhovno razvijal, če rasti ne boš udejanjal.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #33 - 07.05.2003 at 07:26:46
 
7. MAJ

Naj bo središče v tebi kot mirno morje, tako da lahko brez kakršnihkoli izkrivljanj odsevaš vse najboljše. Samo tako boš lahko izžareval najboljše tudi navzven. Ne dopusti, da bi te kaj vznemirjalo in motilo; vedi, da vse poteka v najlepšem redu. Brez truda in skrbi premaguj težave. Nauči se smejati samemu sebi, posebno ko opaziš, da postajaš preresen in preobtežen z dogajanji na svetu. Ko se zaveš, da si postal preresen, se sprosti in začni uživati življenje. Spoznal boš, da bo vsa napetost izginila. Če se počutiš preobteženega, ker nosiš pretežko breme na ramenih, ga nemudoma odvrzi, spočij se in sprosti. Odkril boš, da v stanju počivanja in sproščenosti lahko narediš dosti več kot takrat, ko si raztegnjen kot elastika, hudo napet in pripravljen, da udariš nazaj.
Back to top
 
 
IP Logged
 
m
5
p
*****
Offline


Posts: 6632

Gender: female
Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #34 - 07.05.2003 at 09:34:43
 
Your Angel for today is

Angel of Play


Smiley
Back to top
 

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #35 - 08.05.2003 at 07:06:54
 
8. MAJ

Duhovno življenje potrebuje popolnoma predane duše, kajti če se ves ne predaš, boš na poti omedlel. V življenju je veliko vplivov, ki te zlahka spravijo iz ravnotežja, če nisi popolnoma predan in pravilno naravnan. Živeti polno življenje pomeni živeti ga ves čas; ne moreš ga živeti le deloma. Dan in noč moraš biti pripravljen in se v hipu odzvati, ne da bi pomislil nase. Prišla bodo obdobja, ko boš moral stopati naprej v veri in zaupanju, ne da bi vedel, zakaj to počneš. Ukrepati boš moral intuitivno in po navdihu, tako da mogoče sploh ne boš razumel, zakaj. Toda, ko veš, da delaš prav, nadaljuj pot in vdi, da bodo za teboj vse moči svetlobe, kajti jaz sem s teboj.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #36 - 09.05.2003 at 07:05:20
 
9. MAJ

Valuj s plimo, ne proti njej.  Ko čutiš, da je sprememba nujna, se bodi voljan spremeniti in se ne poskušaj upirati. Bodi zelo prožen. Ostani odprt in naj se tvoja naravnanost nikoli ne opira na reklo: »Kar je bilo dovolj dobro za moje starše, je dovolj dobro tudi zame.« Če boš tako naravnan, ne bo nikoli prišlo do nujno potrebnih sprememb. Novo se ne more prilegati staremu, ker ga je preraslo in potrebuje več prostora. Daj novemu več prostora, tako da se širiš z njim. Ko ni odpora, je proces neboleč. Ko rastlina preraste lonec, jo je treba presaditi, da se korenine lahko razraščajo. Ko tvoja zavest preraste stare zamisli, ji moraš dovoliti, da se razširi na nova področja. Proces lahko poteka zelo naravno; nikakršen odpor ali napetost nista potrebna. Samo sprosti se in čuti, kako se spreminjaš in širiš. Naravno kot dihanje, pomikaš se iz starega v novo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #37 - 10.05.2003 at 07:48:42
 
10. MAJ

Nikoli se ne pozabi zahvaliti za vsak nov nauk, ki si se ga naučil, ne glede na to, kako hud je bil. Vedi, da bo iz njega izšlo samo najboljše in da je vsaka težava le odskočna deska na poti. Potrebno se je naučiti pomembnih lekcij; prej, ko se jih boš naučil, bolje bo. Nikoli se jim ne poskušaj izmuzniti ali jih obiti. Sprejmi jih in se čimbolj odkrito in pošteno spopadi z njimi. Ne bodi podoben zataknjeni gramofonski igli in ne ponavljaj kar naprej starih napak. Ko se želiš spremeniti, lahko to storiš. Ko želiš postati drugačen in živeti polno življenje, se moraš samo odločiti, da boš to storil, in storil boš. Zakaj ne bi začel takoj videti najboljšega v življenju in uživati, kot ti pripada?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #38 - 11.05.2003 at 09:54:11
 
11. MAJ

Vir vsega sem. Vir tvojega obilja sem. Misli na bogastvo; misli na obilje. Niti za sekundo ne pomisli na pomanjkanje ali revščino. Ko misliš na omejenost, ustvarjaš omejenost; privlačiš jo k sebi. Preden se boš zavedel, boš ugotovil, da si zajezil prost pretok mojega neomejenega bogastva. Ko se boš naslednjič zalotil, da ti kaj primanjkuje, ne krivi okoliščin, stanja ali situacije. Raje si vzemi čas in se zazri vase ter spreglej, kaj v tebi povzroča oviro. Je strah pred pomanjkanjem strah, da česa ne boš imel? Strah zelo hitro povzroči oviro. Prepusti vse svoje skrbi in strahove meni in dovoli, da te podpiram. Naj te izpolnim z močjo in vero. Ko boš zaživel po pravih duhovnih vrednotah, boš ugotovil, da se ti življenje odvija popolno.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #39 - 12.05.2003 at 07:09:38
 
12. MAJ

Ne moreš me poznati, ne moreš stopati po mojih poteh in izpolnjevati moje volje, če me ne ljubiš; in ne moreš me ljubiti, če ne ljubiš sebe in drugih. Mnoge duše govorijo o svoji ljubezni do mene, pa vendar ne vedo, kaj pomeni ljubiti sebe in soljudi. Ključ je vedno ljubezen in najpomembnejša lekcija v življenju je ljubezen. Naučiti se moraš ljubiti, kar delaš, ljubiti duše, ki te obkrožajo, ljubiti okolico, ljubiti kraj, kjer živiš, ljubiti zrak, ki ga dihaš, ljubiti zemljo, po kateri hodiš. Ljubi vse, kar vidiš. Imeti rad ni dovolj; ljubiti moraš z vsem srcem. Od časa do časa se je dobro natančno preučiti in videti, koliko ljubezni je v tebi. Preveri svoje vsakodnevno življenje in ugotovi, koliko ljubezni vnašaš v vse, kar počneš, govoriš in misliš.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #40 - 13.05.2003 at 07:11:10
 
13. MAJ

Prenehaj se zgledovati po komerkoli. Vzemi si čas in spoznaj v sebi, kako te potrebujem in kako popolnoma se prilegaš v celotno sliko. Nikoli ne bodi kot kvadratast zatič v okrogli luknji ali neuglašen ali neusklajen z ritmom. Ko si dovoliš biti ti sam, napetost in stres izgineta, ker se ne trudiš več biti, kar nisi. Pravzaprav se nič več ne trudiš; samo si. Zatorej si popolnoma umirjen, to pa se kaže tudi navzven. Izžarevaš umirjenost in vedrino. Kamorkoli greš, ustvarjaš pravo ozračje. Blagoslov si, pomoč in spodbuda vsem dušam, ki ti prekrižajo pot. V svetu okoli sebe ustvarjaš mir in harmonijo. Dopusti, da te izpolnita in obdata mir in harmonija. Zahvali se, ker ti razodevam pot.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #41 - 14.05.2003 at 07:19:45
 
14. MAJ

Če boš vztrajno in marljivo iskal, boš gotovo našel, kar iščeš – enost z menoj, z virom življenja. Vendar si moraš vzeti čas za iskanje. Ne bo ti kar padlo v naročje, ne da bi v sebi gojil globoke želje, da bi me spoznal, da bi spoznal resnico in da bi iskal, dokler ne odkriješ, kaj ti to pomeni. To globoko duhovno izkustvo notranjega védenja doživijo samo tiste duše, ki želijo vedeti; zato ga nikoli ne doživljaj površno. Od tebe je odvisno, ali boš šel naprej in doživel izkustvo v sebi. Kako prazno in jalovo je življenje, dokler ga ne živiš z vsem svojim bitjem, dokler ne začneš preverjati dejanskosti in vrednot duhovnega življenja. Takoj napravi kaj v zvezi s tem. Ne prepusti se lenobni duhovnosti. Naj živi in utripa in naj bo vsem na očeh. Naj vidim, kako začenjaš živeti.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #42 - 15.05.2003 at 07:14:15
 
15. MAJ

Veruj vase in v svojo sposobnost, da lahko z mojo pomočjo narediš vse. Tedaj se bo vse, česar se boš lotil, izpolnilo v resnični popolnosti in z resničnim veseljem. Življenje imaš, da lahko uživaš, zakaj bi se torej vlekel skozenj, kot da nosiš težko breme, ki te vleče k tlom! Mogoče imaš velike odgovornosti, vendar se ti ni treba upogniti pred njimi. Ko si pozitivno naravnan nanje, jih lahko sprejemaš z vsem srcem, z védenjem, da ti jih ni treba nositi samemu. Kajti jaz sem tu in vse lahko deliš z mano. Nikoli nisi sam. Prej ko to spoznaš in sprejmeš, prej se bo spremenila tvoja naravnanost do vsega, česar se lotevaš, prej se boš zmogel prilagoditi situaciji, v kateri si in uživati v vsem, kar počneš.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #43 - 16.05.2003 at 07:58:18
 
16. MAJ

Naj bodo besede, ki jih izgovarjajo tvoja usta in tvoje meditacije vedno sprejemljive zame. Bolje je molčati in ničesar ne reči, kot odpreti usta in dopustiti, da izgovarjaš nepremišljene besede, ki jih boš mogoče obžaloval takoj, ko jih boš spregovoril. Prenaglo govorjenje lahko povzroči nepotrebno bolečino in trpljenje; torej se nauči obvladati svoj jezik in šteti do deset, preden spregovoriš. Samo bežna sekunda je dovolj, da izrečeš kaj bolečega, vendar dolgo traja, da se rana zazdravi. Ko se boš naučil delati vse zame, meni v čast in slavo, ne boš več ravnal napačno. Če si boš le vzel čas in boš potrpežljiv, boš zagledal božjo iskro globoko v vsakem človeku. Tedaj jo boš sposoben zanetiti in je nikoli več ne boš poskusil ugasniti s svojo kritiko, z nestrpnostjo  in s pomanjkljivim razumevanjem. Vedel boš, da so v mojih očeh vse duše enake.
Back to top
 
 
IP Logged
 
cleo
3
***
Offline

življenje je čudovito

Posts: 118
Ljubljana
Gender: female
Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #44 - 16.05.2003 at 11:26:41
 
Res so neverjetne tele dnevne izjave...hvala ti za njih... Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5 ... 11