himynameis wrote on 21.05.2003 at 16:55:09:Zgolj ne razumem vprašanja,
Moje vprašanje je bilo samo posledica tvoje trditve:
himynameis wrote on 19.05.2003 at 17:16:24: zdaj iščem nove, na višjem nivoju.
Ti si rekel, da iščeš na višjem nivoju in jaz sem samo vprašala, kateri nivo je to. Tako, da zdaj meni ni jasno, česa ne razumeš v mojem vprašanju? ???
himynameis wrote on 21.05.2003 at 16:55:09:Sploh ne veš kako daleč.
Mi poveš ti?
himynameis wrote on 21.05.2003 at 16:55:09:Jest delam na konkretnih primerih, katerih pa žal ne znam tako prevesti in ubesediti, da bi se skladalo z zastavljenim izrazoslovjem.
Himi, izrazoslovje, ki ga uporabljam/uporabljaš meni sploh ni pomembno. Pomembno mi je samo to, da razumemo drug drugega. In pomembno mi je, da ti ostaneš ti in uporabljaš pač izrazoslovje, ki je tebi blizu. Sploh ga ni treba prevajati na druge vrste izrazoslovja, mojega recimo. Ti bodi ti. In jaz bom jaz. Uporabila svoje izrazoslovje, če pa tebi to izrazoslovje ne bo blizu, se bom potrudila in zadevo povedala na drug način in z drugimi besedami. Če je treba desetkrat, pa desetkrat. Tolikokrat pač, dokler ne boš ti razumel, kaj sem hotela povedat. To mi je cilj – da razumemo drug drugega in ne to, da stojimo vsak na svojem bregu, govorimo vsak na svoj način in se med seboj sploh ne razumemo…
In če se lažje pogovarjaš o konkretnih primerih – ni 'blema. Kar daj en konkretni primer, pa lahko debatirava o njem. Saj gre zgolj za izmenjavo mnenj in to, da iz debate poberem/pobereš biserčke, ki so blizu tebi ali meni. Ne gre za to, kdo ima prav ali narobe in ne gre za neke igre moči ali dokazovanje. No, ja – vsaj meni…
m.