Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11
(Read 55707 times)
aryan
Ex Member

Re: Razsvetljenost
Reply #60 - 08.09.2003 at 13:52:56

Bardo_Thodol wrote on 08.09.2003 at 13:46:59:
A si ti Resnico že spoznal, glede na to, da je čist simpl?

ne, ampak delam na tem, tako kot ti in vsi drugi. razlika je najbrz le v procesu. obstaja lazji (prijetnejsi) in tezavnejsi (manj prijeten). mi pa imamo v vsakem trenutku moznost izbire.

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #61 - 08.09.2003 at 13:58:24

Quote:
obstaja lazji (prijetnejsi) in tezavnejsi (manj prijeten). mi pa imamo v vsakem trenutku moznost izbire.

Kateri je lažji in kateri težji?

Jaz se ravno ne morem pritoževati, da čutim kakšne neprijetnosti.
Ali to pomeni, da sem na lažji poti   8)

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #62 - 08.09.2003 at 14:07:04

Kaj je težja ali lažja pot? Vse je relativno, s stališča razsvetljenja pa nepomembno. Če nimaš ravno cvetočega izhodišča oz. pogojev v začetku življenja, ni ravno lahko priti iz začaranega kroga nevednosti, namreč, da ni treba da je temu tako tudi v nadalje, ni treba biti v temi in nelubljen še v nadalje. Res, da sam izbiraš, kako boš gledal na življenje, kako ga boš sprejemal, kako boš deloval... To je pač najtežje sprejet. Zmeraj nas ? zavede, da od zunaj iščemo.

LET THERE BE LIGHT!
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #63 - 08.09.2003 at 14:25:36

Bardo_Thodol wrote on 08.09.2003 at 13:58:24:
Kateri je lažji in kateri težji?

Jaz se ravno ne morem pritoževati, da čutim kakšne neprijetnosti.
Ali to pomeni, da sem na lažji poti   8)

mogoce, ali pa tudi ne. itak bos spoznal cez cas. kar je danes prijetno je lahko jutri neprijetno, ali kar je danes neprijetno je lahko jutri neprijetno na dolgi rok.

le Absolutna resnica nas lahko trajno in dokoncno pomiri ter zadovolji.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #64 - 08.09.2003 at 14:28:57

Quote:
Res, da sam izbiraš, kako boš gledal na življenje, kako ga boš sprejemal, kako boš deloval... To je pač najtežje sprejet. Zmeraj nas ? zavede, da od zunaj iščemo.

kako pa to, da se pustimo "zavest", ce pa smo itak vsevedni (kot nekateri zelo radi prepricujejo sebe in druge)? Wink
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #65 - 08.09.2003 at 16:22:32

Quote:

Če se mi sami ne moremo "trajno in dokončno pomiriti in zadovoljiti" in je to odvisno izključno od nekakšne Absolutne resnice, se torej tudi trudit ni treba, ali kako?

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #66 - 08.09.2003 at 17:17:44

Quote:
mogoce, ali pa tudi ne. itak bos spoznal cez cas. kar je danes prijetno je lahko jutri neprijetno, ali kar je danes neprijetno je lahko jutri neprijetno na dolgi rok.

Aha, torej ce poznam absolutno resnico, potem je vse samo se prijetno in fino in oh in sploh, tako na dolgi kot na kratki rok. Skratka postanem absolutno blazen, ce te prav razumem?

bp

(vcasih je prav fino, da se z-ji ne locijo od zh-jev)
Back to top
« Last Edit: 08.09.2003 at 21:42:12 by bp »  

IP Logged

ViSiON
Ex Member

Reply #67 - 09.09.2003 at 08:01:33

Supen cilj - RAZSVETLJENJE je vecinoma pri vseh enak,

pot kako pridemo do njega pa razlicna pri vsakem posamezniku, predvsem zato misim da religije ali pa doloceni mojstri niso najboljsa pot za vse.

Kot vsi vemo se religije in misljenja mojstrov med seboj razlikujejo, zato menim da je najboljse ce iz vsega tega vsak posameznik povzame tisto kar njemu najbolj odgovarja.

Predvsem pa je neumnost da se skusamo vsi vreci v isti kos.???

Ljudje smo si razlicni!  Wink Kiss
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #68 - 09.09.2003 at 08:56:03

Bardo_Thodol wrote on 08.09.2003 at 16:22:32:
Če se mi sami ne moremo "trajno in dokončno pomiriti in zadovoljiti" in je to odvisno izključno od nekakšne Absolutne resnice, se torej tudi trudit ni treba, ali kako?

jah tako pac razmisljajo tisti, ki premal vejo, in tud premal obcutijo kaj ljubezen je.

ljubezen je mogoca takrat ko se dva zdruzita v eno, a hkrati ostajata individuma. sta eno (nerazdruzljiva) a hkrati razlicna. ta realnost je onkraj zmoznostji nasih cutil in razuma. zato radi pravijo, da prava ljubezen ne pozna razloga (razuma).

preber si :
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...

kar se pa tice doseganja Razsvetljenja (in s tem popolne izpolnitve) pa si lahko preberes :
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=86;sta...

in najbolj podrobno na :
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=104124...

za doseganje Absolutne resnice je potreben tako nas trud kot tudi milost Absoluta (Boga) samega. ce nekak pademo mi v globok vodnjak (iluzijo) lahko plezamo ven izkljucno z lastnim trudom, ampak nam to nikoli ne bo uspelo. niti nam ne bo uspelo pridt ven brez da se drzimo vrvi (milosti), ki nam je ponujena od "zunaj". torej, za doseganje Absoluta (in s tem dokoncne izpolnitve) je potreben tako nas trud (sodelovanje) kot pomoc Absoluta samega.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #69 - 09.09.2003 at 09:02:40

Quote:
Supen cilj - RAZSVETLJENJE je vecinoma pri vseh enak,

tuki pravis, da smo vsi enaki.

Quote:
Predvsem pa je neumnost da se skusamo vsi vreci v isti kos.???
Ljudje smo si razlicni!  Wink Kiss

tuki pa pravis, da smo si vsi razlicni.

v resnic smo si enaki in razlicni hkrati. in ja, obstaja ena in edina univerzalna pot do razsvetljenja, le detajli izvajanja se razlikujejo od posameznika do posameznika. pot do razsvetljenja (Znanja) je, da se Mu predamo v ljubezni. kaj je ljubezen, in da je to res en in edini univerzalni instrument za doseganje izpolnitve pa si lahko preberes en moj post visje.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #70 - 09.09.2003 at 10:16:11

Quote:
za doseganje Absolutne resnice je potreben tako nas trud kot tudi milost Absoluta (Boga) samega.

Ta izjava nekako ne gre skupaj s tvojo prejšnjo izjavo, ko si trdil,  da:
"le Absolutna resnica nas lahko trajno in dokoncno pomiri ter zadovolji."
Zdaj pa trdiš, da je potreben tudi naš trud in da torej le Absolutna resnica ni dovolj.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #71 - 09.09.2003 at 10:34:45

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 10:16:11:
Ta izjava nekako ne gre skupaj s tvojo prejšnjo izjavo, ko si trdil,  da:
Zdaj pa trdiš, da je potreben tudi naš trud in da torej le Absolutna resnica ni dovolj.

Smiley , Smiley  bardo, bardo.

sta dva, ali je en, ali ni noben, ali sta dva in eno hkrati?

kot si najbrz opazu, nastopata v zgornji izjavi dva. eno je Absolutna resnica (Bog), eno pa je "nas" torej mi.

ce ne bi bilo "nas", kdo bi potem bil pomirjen in zadovoljen? in ce bi bili dovolj za doseganje miru in zadovolojstva le mi (individumi), potem bi najbrz to lahko dosegli takoj in kjerkoli. pa je dost ocitno, da ne.

ostalo pa sem ti napisal ze v prejsem postu in ti za jasnejso razlago ponudil se par linkov.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #72 - 09.09.2003 at 11:02:17

Quote:
kot si najbrz opazu, nastopata v zgornji izjavi dva. eno je Absolutna resnica (Bog), eno pa je "nas" torej mi.

Pa si popolnoma prepričan, da sta res dva in da ni vse eno?
Dvojnost je namreč posledica analize, torej delovanja razuma.
(razum je pa tako ali tako nepopoln, mar ne,  in nam kaže le popačeno sliko  8) )

Tudi tisti citati, ki mi jih tako vneto ponujaš v branje so le produkt razuma ...

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #73 - 09.09.2003 at 11:36:02

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 11:02:17:
Pa si popolnoma prepričan, da sta res dva in da ni vse eno?

ni vse eno, in ni vse razlicno. je hkrati eno in razlicno. Wink

Quote:
Dvojnost je namreč posledica analize, torej delovanja razuma.
(razum je pa tako ali tako nepopoln, mar ne,  in nam kaže le popačeno sliko

se strinjam, da nam razum kaze le popaceno (nepopolno) sliko. kater instrument nam bo pa potem pokazal "pravo" sliko, ki si jo tako ocitno zelimo videt (razsvetljenje) po tvoje?
zdej, al bomo zavrgl misel/upanje, da se sploh da videt "pravo" sliko, al pa bomo mogl zavrzt nezmozen-instrument na katerga trenutno polagamo zaupanje, da jo lahko zazna. 
Quote:
Tudi tisti citati, ki mi jih tako vneto ponujaš v branje so le produkt razuma ...

tisti citati niso produkt razuma. le "pojavljajo" se v sferi razuma, da nam "pogojenim" ponudijo moznost dostopa do njihovega pravega izvora.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #74 - 09.09.2003 at 11:42:54

Quote:
kater instrument nam bo pa potem pokazal "pravo" sliko, ki si jo tako ocitno zelimo videt (razsvetljenje) po tvoje?

To sem hotel jaz tudi tebe vprašat?
Kateri instrument?

Quote:
tisti citati niso produkt razuma. le "pojavljajo" se v sferi razuma

Produkt česa pa so, če ne razuma?

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11