titud wrote on 03.09.2003 at 14:13:18:Bistvo razvsvetljevanja je res v temi, kot pravi ten-nej: če ne bi blo teme, se zvezde ne bi svetile, tko kot se luna komaj opaz al pa sploh ne v dnevni svetlobi. Mi mamo eno napačno sklepanje, da je finta razsvetljenja v svetlobi, ampak je v bistvu v temi: prevsem tema mora vladat, ker le v njej razvsetljeno lahko deluje (se kaže, služi vodenju/orientaciji). Podobno mamo tud eno napačno predstavo o razmerju med energijo pa materijo, češ da energije primanjkuje in jo je zato treba 'proizvajat' iz materije (nr. v obliki svetlobe). Je glih obratn, z enrgijo je vse nabito, predvsem 'prazen' prostor, še najmanj o je v materiji, ki je le razredčen/prazen mehurček v polju, nabitem z energijo, čeprav našim čutom deluje polno

.
Eto, zdej vem, zakaj se pocutim brez energije (sem spet pridobil kaksno kilo in tako povecal svoj nizkoenergetski baloncek)

Da se morajo najti kaksne razlike v energetskih potencialih, da se prenasa kakrsnakoli energija nekam drugam, se mi zdi, da sem slisal pri fiziki v osnovni soli.
Vendar moram rect, da tele energetsko svetlobne metafore o tem, da rabis temo, da lahko vidis svetlobo se zmeraj ne razumem.
A nameravas te energijske pretvorbe prenesel se v teorijo informacij in iz tega izpeljat se kaksno vodilo za zivljenje in osebno rast (titud), ali naj grem zdaj (ten-nej) iskat po predalih stare kasete z Joy Division ali cem podbnimi?
bp