gape wrote on 10.09.2003 at 23:30:52:me zanima aryan, ta tvoja (naša) duša, kje ma ona spravljene zapise o vseh identitetah, osebnostih, doživljajih ipd ???
zihr si mi že povedu, pa vseen, kje pa je v kontekstu te duše višji jaz - jaz sem.
jaz sem je neki podobnga ko so-ham ali ahambrahmasmi.
to pomen, da je dusa/spirit (mi) v resnic visje kvalitete kot materija, tko groba kot subtilna. ta dusa se zmotno-poistoveca z materijo (in ob tem trpi), ker ne deluje v skladu s svojo izvorno aktivnostjo, sluzenju Bogu. sluzenje je prostovoljno, ker podlaga vsaki ljubezni je sluzenje/zrtvovanje. in ker ljubezen ne pozna prisile, temvec le prostovoljnost in svobodno voljo, nam je dana moznost izbire, ki smo jo pac narobe uporabl, oz. jo narobe uporabljamo.
spoznanje "jaz sem", ali "visji jaz" je na pol poti do dokoncnega samospoznanja.
Quote:drgač pa razsvetljenje
karma spucana
navezave 0%
sprejemanje 100%
...
tehnik morje ...
no, s temi tehnikami dosezes to "polovicno" razsvetljenje. mi res ne smemo bit navezani na materijo (nirvan, razsvetljenje, mukti, moksa, visji jaz itd.), hkrati pa moramo biti tudi navezani na Boga in mu sluziti v ljubezni. to pa je dokoncno samospoznanje in delovanje v skladu z njim. za to pa obstajajo tudi "tehnike". posebnost teh tehnik pa je ta, da je "polovicno" razsvetljenje simultano in brez prevelikega truda dosezeno kot stranski produkt.
se tukile si lohk preberes : (atma je recmo ta tvoj "jaz sem" ali "visji jaz")
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=104124...