JD kar se feminizma tiče, se strinjam s tabo. Ne zagovarjam feministk, a po drugi strani so ravno one tiste, zaradi katerih se tudi moški spreminjajo. Ravno tako kot sem jaz kljub vsem grdobijam lahko bivšemu hvaležna za vse, saj brez njega ne bi bila to, kar sem. Še mojo polovico bajte mu moram izpulit, pa bo.
Naprej. Ženske smo ženske, moški ste moški. Kolikor časa se ne bomo zlili v enost

(kje je še to), toliko časa smo si različni. Partnerstvo ni spreminjanje , ampak samo sprejemanje. Če ti ustreza, prav, drugače se brez krega odpokaj stran. Iskanje partnerja samo zato, da bo pomagal pri premagovanju osebnih težav, da je v dvoje vse laže, je zame bedarija. Mogoče res pride prav na začetku, ko je še prisotna začetna evforija. Ponavadi pa se izkaže, da težave s časom postanejo še večje.
Nikoli iz dveh posameznikov ne moremo sestaviti celote. Tisto, kar nam manjka, partner ne more zapolniti. Če smo sami omahljivi, nam opiranje na še enega mehkostoječega ne koristi. Oba bova padla. Če pa vemo, kaj smo in kaj hočemo in kaj nam paše in se naslonimo na podobno zrelo osebo, potem nam je ta oslomba lahko v veselje.
Ja. Kar se razpada zvez tiče. Tko pač je. To ni posledica feminizma (moje mnenje), temveč prej posledica nesprejemanja drugačnosti, ki se kaže vsepovsod v lajfu tudi kot nestrpnost. Človek pričakuje, da se bo partner obnašal tako kot on želi. Le zakaj, če je svoja osebnost? Človek pričakuje od partnerja, da se bo spremenil. Le zakaj, če sam nima interesa za to? Vedno pričakujemo, da se nam bodo drugi prilagodili in smo užaljeni, če ni tako. Mali otroci so navajeni izsiljevati svoje starše od malega za liziko pa ne vem kaj še. Saj niso otroci krivi, ampak starši, ki svojim otrokom ne postavijo pravih mej. In kdaj bo tak razvajen otrok, navajen vse dobiti, bil sposoben sprejeti tudi to, da ne more biti zmeraj vse po njegovo? Ko odraste, se take stvari pokažejo tudi v partnerskem odnosu. Fantek, ki mu je mamica vse nudila, pričakuje isto od partnerke, očkova punčka, navajena daril s službenih potovanj, želi v partnerski zvezi nadaljevati na isti način.
Koliko je odraslih oseb, ki v partnerske odnose ne skušajo (podzavestno) vnesti izkušenj v odnosu do roditeljev?