Boštyxz wrote on 05.05.2008 at 23:58:24:en_bk wrote on 05.05.2008 at 13:33:12:Boštyxz wrote on 01.05.2008 at 16:15:17:Torej, kot sem že omenil, se zaradi spolnega uživaštva pri vseh parih zaradi nazadovanja v osebnosti prične krhati tudi odnos med partnerjema.
O Kopron
Bom probal rezimirat /mislm, ker sem te vprašal, kako ti je uspelo z božjo pomočjo se rešit odvisnosti a ne/, kar si napisal.
Zdej, če sem te prou zastopu, si tisto razklanost v seb /na en stran finost in privlačnost seksa in na drug stran umazanost seksa in občutek krivde, ki te je lomil/ prevesu na drugo stran tko, da si v Lorberjevih besedah dobil potrditev, da je seks umazan, nevreden človeka in način al pa tehniko, kako ga zatret v seb /seks in potrebo po njem/.
Zdej me pa zanima /prouzaprou je to čist tvoja stvar in a boš odgovoru al ne, tud/, a si kdaj poskusu ugotovit, zakva je zate seks umazan in od kod izvira ta vzorec pr teb, mislm, kakšna je tvoja familija?
Aja, tist kar sem citiral zgoraj. Kva je to spolno uživaštvo? Ker pri večini parov je prou spolnost en dost dober pokazatelj kvalitete odnosa. Tam, kjer je spolnost nikakva al pa je sploh ni, je tud odnos v kurcu.
Drgač pa hvala za tvoj odgovor.
Hmm, ja, a ne, ... nevem če sem te prou zastopu, ane, ampk' , se tud' men zdi, de nism' čist glih prou dobr' razložu

.
Namreč, z Božjo pomočjo, sm' se rešu problemov glih iz Božjimi spisi, katere je Bog narekoval temu prjatlu Jakobu L. . Enostavn' kukr' je

.
No, na ta drug uprašajne , pa b' t' dudau sam to, de niti ni šlo tolk' za kak zatirajne ud sexa, ampk' bl' za osvobajajne ud strasti du sexa

.
Upam, de štekaš

.
Noo, na ta tret' uprašajne, pa t' bom tud' kamot' udguvoru

.
Hm, takrat sex zame sploh niti ni biu tolk' umazan ( če je sploh bil kej ), ker tud' sploh nism' kej dost' razmišlu u tej smer

( sploh nism

).
Edin kar sm' slutu , de je neki precej narobe, sm' zarad' tega, ker sm' mu tist' težk občutk kriude

.
Dons' vem, de je res umazan, ker je protizakonit', ker ni uporablen za delanje otrok, ampak za golo uživaštvo

. Čist enostavn' + logičn', tko de po moje ni potrebne dodatne razlage

.
Glede moje familije, pa spet ne vem, katere to mislš' ?
A tiste k' je že bla, ( tastare ), al' tiste, k' še bo ( k' bo )

?
Noh, na zadn' uprašajne, pa t' je že HeBird dost' dobr razložu, de take nizke ugotovitve niso zrasle na tapravih referencah ( al' kuko bi se izrazu, niso revelantne ), ker jh' pač podpirajo "razštelani" (duševno + duhovno degenerirani) ljudje

( ubogi bratje ).
No, pa lep bratsk' puzdrau + lahko noč, usem skupi,
ud mene , pa še ud Unga "gor" + ...

( čeprou ne vem glih, če lohk' u Njegoumu imen kej dost' puzdraulam druge ... ?

? )
K človk pride do problema, ga lahko ignorira, lahko zbeži pred njim al pa se ga lot.
Ti si se ga lotu. K te je občutek krivde začel najedat preveč, si poiskal potrditev /si jo tud najdu v Lorberjevih spisih zgleda/ upravičenosti tega občutka. In zdej se greš askezo in verjameš, da je spolnost izven reproduktivnih namenov nekej nenaravnega in proti božji volji. Prou. Zakaj pa ne. Jeba pa je, ker morš krotit in tlačit svojo željo po njej in vzdrževat to prepričanost v njeno nepotrebnost in neprimernost.
Lahko bi se pa problema lotu tud na drgačen način. Recimo, da bi se vprašal, a je ta občutek krivde res upravičen in od kod izhaja. Tega se pa nisi vprašal /sicer me ne bi spraševal, na katero familijo mislm, ker če bi se, bi točn vedu/.
V čem je razlika med eno in drugo potjo? Prva ti omejuje nabor možnih izbir, ker nisi nič razrešil, pač pa si vse skupaj potlačil in se umaknil, odrezal en del sebe. Občutka krivde ni več, ker ne seksaš. Če boš ponovno seksal, se bo občutek krivde vrnil. Nisi celovit.
Druga pot ti omogoča, da nabor možnih izbir ostane, s tem pa tvoja celovitost. Če bi prepoznal vzrok občutka krivde in ga ozdravil, bi še vedno lahko seksal, tokrat brez tega občutka krivde. Lahko bi vzdrževal odnos s partnerjem. V situaciji, v kateri si sedaj, to ni možno, razen, če najdeš partnerja, ki je na enak način odrezal spolnost, tako kot ti.
Pa tko.
Aja. Ti ki se zelo veliko pogovarjaš z Bogom, gotovo veš odgovor. Bog je ljubezen a ne /no, ta aspekt Boga, o katerem se toliko govori/ in ljubezen ne kaznuje, ni sadistična, ne zahteva trpljenja, pa tko. Zakaj je dal ženski ščegetavček, moškemu tako neznansko količino končičev v glavico penisa, da o zgornjih glav sploh ne omenjam, če je spolnosti namenil le reprodukcijo. Ker, roko na srce, to je čista potrata a ne, glede na to, da ženska glih ne rojeva trikrat na dan. In dvomim, da bi Bog, ki je vseveden in vsemogočen, storil tako napako. Jst se bolj nagibam k misli, da ga mi ne razumemo glih najblj.