Ojla, Kajica
Naj ti napišem, kar so meni povedali o tabletkih. Čeprav to, kar si napisala, najverjetneje ni posledica samo tabletkov, ampak večih stvari skupaj. Zato je tudi tako močno butnilo. Po moje.
Sama sem tabletke jemala dvakrat po približno 2 leti. Z njimi nisem imela nobenih težav, ne ko sem jih jedla ne ko sem jih vmes za dve leti nehala jemati (pa ne zato, ker bi bilo kaj narobe, ampak ker nisem imela stalnega tipa.)
Težava tabletkov je v tem, da ti povsem umetno uravnavajo delovanje telesa, in sicer tako, da sploh nimaš ovulacije. To je zelo zelo nenaravno. Telo potem potrebuje v povprečju 6 mesecev, da okreva toliko, da lahko začne spet delovati po svojem ritmu. Šele ko sem začela razmišljati o tem, sem ugotovila, da so tabletki slaba pomoč. Prej so se mi zdeli dobra rešitev, saj sem enkrat za spremembo točno vedela, kdaj bom dobila menstruacijo (ki med jemanjem tabletk to sploh ni, ampak je le krvavitev, ki nastane zato, ker nekaj dni ni več dodajanja hormonov iz tabletk). Ampak to verjetno že veš (pa naj se še fantje kaj naučijo, če bodo to brali, a ne
).
Zdaj pa tista druga, znanstveno nedokazljiva stran. In zame še pomembnejša. Tisto prvo telo konec koncev po dokaj kratkem času zrihta.
Maternica ni samo razmnoževalni organ, ampak ima še eno zelo pomembno vlogo - je organ subtilnega zaznavanja in tudi sedež sanj. Z njim lahko ženska čuti najsubtilnejše energije. V maternici ima ženska moč. (O tem piše knjiga V sanjanju Florinde Donner Grau).
Tabletki ti torej ne le umetno uravnavajo telo, ampak ti popačijo intuitivno zaznavanje.
Zdaj moram iti, če se bom spomnila še česa, bom napisala pozneje.
Lep dan vsem.