Andres,
Sprasujes zakaj stevilo 3 ali 7? Odgovor je cisto preprost. To stevilo je odvisno od sfere kateri pripada duh, ki naj bi se ga klicalo. Tako naj bi bilo prisotnih 7 ljudi, ce zelijo kontaktirati duha, ki pripada sferi Venere. Tu gre prav tako za zakon analogije in korespondence med zgoraj-spodaj, ki se ga bom poskusal posluziti pri mojih/najinih geomanticnih raziskavah slovenskih cerkva.
Jaz imam doma vec sto opisov duhov razlicnih sfer, njihovih imen, barvnih pecatov itd., itd. in lahko trdim, da klicati duhove kar tako ni ravno zdravo. Sedaj imam tudi izdelanih vec kot 50 diagramov in tabel korespondenc, ki poleg drugega tudi vodijo v varno klicanje duhov, filozofija duhovnosti, ki stoji za njimi pa mora biti prav tako varna in preizkusena.
Ze, ce ima clovek popolnoma izurjeno voljo in ciste namene, klicani duh pa je dober, se ne pomeni, da je nekdo povsem varen pred njihovo mocjo. Namrec, npr. duhovi iz sfere Venere se kazejo v vsej nepopisni lepoti pripadajoce sfere. Tako je praktikant lahko povsem nehote zaveden v tej sferi, kar se posebej velja za ljudi, ki so ze v svojem navadnem zivljenju podvzeni "zenskim carom". Tako v tradiciji obstaja skozi legende veliko opisov razlicnih oseb, ki so jih npr. odpeljale vile ali kaksna druga pravljicna bitja.
Gre v bistvu za simbolicen opis, da je praktikant npr. s svojim mentalnim telesom enostavno ostal v sferi vile, cemur je sledila fizicna smrt. V skrajnem primeru se takemu cloveku lahko celo zgodi, da izgubi svojo duso v smislu, da zaradi pretirane povezanosti s pripadajoco sfero enostavno postane samo ena od inteligenc oz. duhov te sfere, ki pa kot vemo v svoji koncni fazi nimajo svobodne volje kot clovek. Clovek je najvisje bitje, saj ima sposobnost delovati v vseh sferah in nivojih in ima moc povzpeti se vse do Boga, medtem, ko te inteligence lahko delujejo omejeno samo v pripadajoci sferi in clovek ima vedno moc, da si jih neomejeno podredi, ce je le dovolj duhovno mocan.
Raznim Andresom jest sigurn nebi priporacal klicati duhov sfere Venere

.
Klicati duhove mrtvih pa vsaj po tradiciji, ki ji jaz sledim, spada v podrocje nekromantije. Nekromantija pa je samo ena od crnomagijskih praks. Zgolj izjemoma nekromante ne doleti nasilna smrt ali pa taksna ali drugacna nesrecna usoda.
Sploh je nekromantija precej atraktivna, kot ocitno crna magija nasploh, kar dokazuje tudi ta forum.
Lp
Jst