t wrote on 24.01.2003 at 11:07:52:Ne razumem, kako so lahko razni paranoiki tako proti (meni osebno je popolnoma vseeno), saj bi jih tako lahko imeli vsaj deloma pod nadzorom (če jih je zares tako strah).
Po drugi strani pa zapriseženi zastopniki raznih nacinalnih interesov brez besed dopuščajo gradnje raznoraznih Šparov pa Leclerkov in drugih templjev sodobne konzumshaft religije, ki prihajajo iz neslovenskih dežel in ropajo slovensko ljudstvo in živalstvo ter si prisvajajo naše ozemlje.
Zame je religija itak luksus, ki ga ne potrebujem. (po moje bi morali vse te religijske dejavnosti obdavčiti kot razkošje, za razno obredje pa uvesti vstopnice, da bi Rop dobil še nekaj dodatnega denarja in zapolnil proračunske luknje- za kakšen avion bi se ga pa že nabralo)
Bog z vami
Ni slaba ideja, bi končno štartal z duhovno/religiozno ponudbo od nule oz. pod istimi pogoji za vse, pa magari če se jo obdavči kot luxuz. S pobranimi davki bi lahko vzdrževal pa zaščitl religozne objekte in druge religizne produkte (tud duhovne) kot javno kulturno dediščino in jo naredl dostopno vsem pod enakimi pogoji.
Men se zdi glupo ko noč, da mam predsodek it v cerku, kjer je sigurn dost ene duhovne zapuščine pa prek nje enega dobrga pa lepga, ker me majo pol za za pripadnika ene ideologije, po drug stran pa kot davkoplačevalec na tak in drgačen način popdiram prav to ceku in idelogijo, čeprav nimam tukaj pa zdaj nč od nje.
Tiste cerkve in cerkveni kulturno/zgodovinski obkjekti, ki majo kakšno kuturno zgodovinsko vrednost in v imenu katerih cerku kar naprej žica za ene privilegije, bi po moje morala prevzet država in jih dajat v javno uporabo pod določenimi pogoji, ki bi veljali enako za rimokatoliško al pa kakšno drugo cerkveno al pa civilno združbo, društvo, firmo al pa clo posameznika. Tko bi se lahko clo zgodl, da bi muslimani imel svoje obrede npr. v ljubljanski stolnici od te do te ure tega in tega dne, jest bi pa bi si cerku rezervirali koj za njimi za kakšnu urco, da bi si v njej najdu svoj mir al prepričeval somišljenike, da naj verjamejo isto kot jest

...