gape
YaBB Administratorp

I love YaBB!
The Land of YaBB
|
Q Se pa matram (vadim), da svoje odzive izboljšam, Q osho mi je učeri povedu, da je u bistvu nespametno delat na odzivih, ker odzivi so samo ogledalo zavesti in če odzive spremenimo (zavesti pa ne) zavest tlačimo in jo porivamo v pozavest ... osho pravi: če si jezen, bodi jezen, ampak bodi jezen zavestno, zavedaj se tega in ko boš to ozavestil, tj zakaj je v tebi prišlo do tega odziva, takrat šele spremeniš odziv za vedno ... ga spremeniš, ker si ga sprejel u bistvu ... no ja sej tega se u bistvu ne da poveddat, to je treba dojet
Q zakaj se v eni situaciji odzovem lahko zelo drugače kot v drugi, pa z aviona gledano nista nevem kako različni (lahko je samo drug dan). Q ker je odziv (izhod) vedno seštevek zavesti in okolice - bližnje in daljne (vhod), bližnja okolica celo, zaradi akcija-reakcija scene (ogledalo), zahteva od tebe da se odzoveš tko in tko, in takrat se tko tud odzoveš, je prav da se tko odzoveš, ampak ne smeš pa odziva prepustit egu, ampak ga moraš ti vodit, z zavestjo ... moraš bit zavesten takrat, kot pravi osho ...
sm se tud spomnu ... ni hec v boju med dobrim in zlim, črnim in belim ... ampak uravnoteženje le tega in ker imamo skorajda popolnoma vsi po vrsti, v sebi po difoltu več črnega kot belega (predvsem zaradi karme), bi zdej vsi bli beli ... da uravnotežimo to ... eni so pa s karmo primesli preveč beline dol ... in morjo bit črni ... bog ma pa vse enako rad ... u bistvu ... za vse so ista pravila in vsi dobivajo enako količino (maximalno) življenjske energije - ljubezni, kot ji radi rečemo.
in ko bo vse v ravnotežju - ne bo noben niti črn niti bel, takrat bomo zmagal. to seveda pomeni da mora bit poponoma vsak posameznik popolnoma realiziran ... niti črn niti bel - amapk eno. to je seveda utopija, to je čisti in najpopolnejši raj na zemlji ... čeprov ... kolkr se stvari odvijajo ... kolkr se ljudje prebujajo ...
tale asertivnost ... kolk pa ti kej ljubiš sebe harry?
čas ... robi ... someone ... problem? ccc
Moja svobodna volja se konča pri svobodni volji drugega.
to je zihr res, kolkr kol obrneš ... gre pa se bolj za to da s tvoje DELOVANJE ustavi tam ko naletiš na nekoga drugega, ki tega tvojega DELOVANJA ne mara, mu ne paše ... v njem ustvarja dvojnost ...
Kako se vam zdi, da vam gre v lifu asertivnost? kr dobr
Koliko se vam zdi pomembno, kako drugi reagirajo, ko ste asertivni? u bistvu me ne briga, ker če jih moti, ko mi gre asertivnost dobro od rok, in jo furam zavestno, in jih še kr moti, se gledajo direkt v ogledalo
Kaj menite o tem, da gre za sposobnost biti asertiven? tega ne štekam ... u bistvu mi je ta asertivnost tko logična in tko domača, dela jo vsak cel lajf, da mi sploh ni jasno u čem je hec ... ker recimo na vsa boldana vprašanja bi lahko odgovoru z da ... edino ko pridejo mejni primeri ... ti so pa kuitak lekcije ... in če si se že prej navadu zavestno odzvat na primere za lekcijo, si se, ko pride lakcija, bi lahko reku izpit, sposoben odzvat zavestno, in pride en model in nardi točno tist kar te je še eno leto nazaj totalno razpidil, tebe pa boli kurac, stisneš bremzo, mu poblendaš in se peleš naprej kot da ni blo nč ...
|