Hej cvetoča rožica,
Lepo, da si še tukaj, je tvoje pretehtane in smiselne prispevke vedno prijetno brat. Ker nikogar ne napadajo, ker izvirajo iz resničnega življenja, ker ne žalijo, ker najdeš en grr v njih samo za šalo, ker znajo zelo asertivno potegnit mejo, do kod sme kdo stopiti, ker skoraj vedno najdeš v njih kak smisel, ker so včasih duhoviti, ker ..., (pa da te ne bom preveč hvalil, se lahko pokvariš

) Skratka skoraj popolno je videt, ti pa trdiš, da je vse to daleč od ideala, da se nekje zadaj skrivajo krči in stresi, jezice in besi, da za njimi nadeš tako probleme kot dileme.
Pa me je to spomnilo na moj pristop k opravljanju nekaterih matematičnih izpitov pred leti, ali pa morda tudi na moj turistični pristop k duhovnosti.
Načelno nisem imel nič proti kakšni matematični analizi, od daleč, na predavanjih nisem imel kakšnih problemov z razumevanjem, pravzaprav sem se pošteno dolgočasil, primerom sem navadno uspel sledit (matematiki so se za razliko od drugih navadno potrudili, da so bili nazorni). In verjetno bi se mi zdelo vse prav fino, morda malo dolgočasno, ali pa kar mimo, če oh groza, ne bi od mene zahtevali, da pokažem svoje znanje tudi na nekaterih (v ta namen skonstruiranih in poenostavljenih) praktičnih primerih (beri izpitnih nalogah). In se je v hipu pokazalo, da je v praksi to znanje bistveno težje pravilno (in tudi učinkovito) uporabiti, še posebej če je človek malo bolj meglenoglave sorte, kot sem jaz.
Sem lahko teorijo petkrat ali pa desetkrat prebral, memoriziral vse osnove, pa me to ni pripeljalo prav dosti bližje znanju, ki bi mi omogočilo rešiti en relativno enostaven problem. Je bilo za to potrebno prej vaj, poizkusov, gruntanj, in seveda precej frustracij, še več volje, nekaj omahovanja, obiskov hladilnika, milijon malenkosti, ki so vmes naenkrat postale hudo nujne, pa se je bilo vseeno treba od njih vrnit nazaj.
Kar se asertivnosti tiče, znaš vsaj tukaj na forumu zelo dobro določiti mejo, do kod sme iti kdorkoli pri komunikaciji s tabo. In glej čudež, več ali manj vsi jo upoštevajo. Izraziti želje, svojo stališče, svojo voljo? Nisem opazil tukaj na forumu kakšnega problema. Sem slišal že kakšen au in mijau, ko je kje zabolelo, morda grr, pa za tega ne vem ali je šlo za renčanje ali predenje.
Kar pomeni, da se je treba verjetno lotiti nekaj težjih vaj.
Diplomska komisija pa bo pazljivo opazovala in ocenjevala vse nasmeške v življenju, tako pogostost, situacijo, intenzivnost kot tudi umetniški vtis.

- evo takole moraš normalno zgledat, da dobiš na koncu prehodno oceno.
lp bp