Quote:Lahko smatram tole arognaco, ignoranco kot delovanje neke narave, značilnost obnašanja, ki samo po sebi kaj dosti ne pomeni, je pa pot, morda ena skrajna.
Naše obnašanje je zagotovo (močno) zgovorno in nas razkriva, če to želimo ali pa ne; pa niti ni vedno odvisno od subtilnosti udeleženih (ali opazovalca); velikokrat smo kar sami tisti, ki se zaštekamo.
A ne gre za to, kajti udeleženci oz. opazovalci kaj hitro postanejo (postanemo) obsojevalci, s tem pa nam, skozi lastna ogledala in percepcijo, s svojim obnašanjem nazaj pokažejo, kdo in kako smo tudi mi; če v tistem trenutku znamo, hočemo in/ali želimo to videt.
Gre predvsem za to, kak "pogled" na soljudi imamo in s kakšno dozo samosprejetja in ljubezni do sebe smo trenutno "opremljeni".
Ko sem na ljudi, ki mi pridejo na na pot, začela gledati kot na "enako" želne učenja, "enako" zgubljene v svoji koži, "enako" človeške in "pomanjkljive", "enako" nevedoče, kako kaj sfurat, kot sem sama, pa tudi "enako" uspešne v kateremkoli svojem početju, sem omogočila sebi izluščevanje in sprejemanje tiste mene, ki sem, s tem pa posledično vseh tistih sprejemanje in do njih ljubezen, ki mi prihajajo na pot; takih, kot trenutno pač so, tako, kot trenutno pač znam.
Ej, sej ni zmeri izi, laže pa vsakokrat je.

Torej, punca, ne se svoje ranljivosti in nepopolnosti bat, ker se prav vsak od nas z njima spopada; in samo od iskrenosti je odvisno, kako "dobro" mu gre. "Bolj se boš odprla, manj sebe boš zavrla."
No, viš, k se rima - mnogo tega v življenju ti že zdaj štima. In boš vesela, ko ti bo še bolj, boš prešerno vesela, ker boš znala vedno bolje.
In veš na kaj sem pri sebi postala še posebej pozorna? Na trenutke, ko mi na a la "večvrednost" kaj ven useka. Tisti so (mi) zagotovo ta najbolj zgovorni. Pa tisti, ko s teorijo neki okol opletam, v praksi pa komaj diha, če sploh. Oboje stoleriram, sem mnogo prijazna do sebe, a naslednjič zagotovo probam brez njiju. Ej, kva smo fletni v svojih iskanjih.
Lupčka,
ARS