N. wrote on 06.10.2002 at 12:27:12:ARS, ne razumem te popolnoma.
Ali ti svojo samopodobo enačiš z vzorci, oz. so to prepričanja (drugih) o tem, kdo, kaj... si?
So ta prepričanja usmerjena proti tebi, bi se rada osvobodila teh prepričanj, ker niso tvoja?
Evo, podnapis - jest čutim tko: Samo tiste moje "podobe" tvorijo mojo samopodobo, kjer sebe še nisem sprejela.
Tisto, kar sem pri sebi sprejela (ne glede na kogarkoli ali karkoli), mi je nepomembno, samo je - ne ukvarjam se (več) s tem, ker preprosto sem (ne glede na kogarkoli ali karkoli); torej tut za to ne gre več, ali imam to rada ali ne, ker preprosto sem.
Tisto, česar pri sebi še nisem sprejela, pa žonglira z všečnostjo in samo-spraševanjem, kar pomeni, da tvori vse tiste moje podobe, s katerimi se (še) ukvarjam; zaradi nekoga (lahko tudi samo zaradi sebe) ali nečesa.
In je popolnoma vseeno, kako kategoriziram nesprejeto: kot vzorec, prepričanje ali kaj tretjega; tistega, kar preprosto sem, tako ali tako ne kategoriziram več.
In nekako v navadi nam je, da tiste, ki sprejemajo sebe, in ki se imajo radi, čutimo kot tiste, ki imajo dobro, visoko samopodobo, anede. Če pa nas ob tem kaj butne/dregne, je pa to itak naš problem... oz. nam špegu. Kako kul za nadaljevanje sprejemanja...

... in vedno boljšo samopodobo; lahko.