Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 4118 times)
LittleStar
Ex Member
SFERA
12.08.2002 at 09:00:22
 
Helou. Spet bom malo tečna, ampak ne morem verjet, kako mi je padel ta film. O strahovih. O kreatorju, imenovan strah, in ta bi naj bil sočuten, da se rešiš. O soljudeh, ki so vpleteni v situacije zaradi tvojega strahu. Skratka o megalomanski odgovornosti, ki jo imaš, ki jo povzročaš z mislimi, z neozaveščeno podzavestjo. Strašno. In hkrati veličastno, če se zaveš, kakšne velikodušnosti si zmožen.

Vsebina filma:
Zavedanje

Point:
Pozabiti znanje, ker še duša ni dozorela zrela.

Še en point:
Nismo sami.

Komentirajte tisti, ki ste gledali!
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: SFERA
Reply #1 - 12.08.2002 at 10:01:20
 
Nisem gledal zdaj, ampak enkrat prej. Se mi je zdelo brat knjigo dost boljš, ki sem jo bral še  prej, preden se sem film gledal. Kolikor se spomnim, sem ugotovu, da če bi gledal samo film, pol pol tolk ne bi odnesu, kot sem odnesu iz knjige. Po moje zato, ker v svoji fantaziji skreiraš dost hujše pošasti, kot jih je sposoben naredit hollywood...

Un point, da nismo sami...? Mene je tista vesoljska ladja pa kugla v njej zlo motila, dokler je nisem vzel kot ene vrste simbol spoznanja, do katerga bomo prišli enkrat v prihodnosti. Sej jo tud avtor jo je rajš v prafaktorje detoniral, da ne bi še naprej dol hodil po spoznanje kot po nekaj kar, obstaja fizično, čeprav od drugje, pa magari od nas iz prihodnosti. Saj, kolikor se spomnim, smo sami, ampak to je zdaj hudo videt, ko mamo v seb zakopane strahove. Pol, ko bomo pa skreiral eno kuglo spoznanja, kjer bomo pa s temi strahovi opravli, bomo pa itak taki, kot da bi bli  od kje drugje.

Dajte se mi prosim  pomagat spomnit, zakaj jih je nekaj expedicijo preživel. Ker so strahove ukrotil z racionalno inteleginco (odsotnostjo čustev),  s pogumom in samozavestjo  ali morda mentalno pozitivno nastrojenostjo, ozaveščenostjo, ljubeznijo ...?

Takrat se mi to ni zdel tolk  pomemben,  pa na to nisem bil tolk pozoren,  zdaj bi pa res rad vedu.      
Back to top
 
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: SFERA
Reply #2 - 12.08.2002 at 10:04:02
 
Preživeli so, ker so zavedeli svojih strahov in s tem postali odgovorni kreatorji. Pogruntal je en model, naj grozoto pa jim je itak povzročila ona, ki je imela Deathwish.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13591
The Land of YaBB
Re: SFERA
Reply #3 - 12.08.2002 at 10:52:47
 
totalno nor film ... on je eden odnjih, ki so me pripravili do tega da sm predlagu knjige in filme ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=9...

dejansko pokaže kaj se lahko zgodi če imamo strahove in neka (tehnološka) reč naredi to da se misli uresničujejo hitreje, mnogo hitreje kot v navadni zemeljski vibraciji, one se uresničijo celo takoj ... zdej hec je v tem da v tako dobo gremo, največji hec je v tem da se to (uresničevanje misli) dogaja vsak dan sproti, in nč ne moreš za to, tko je, uresničuje pa se z zamikom in v RL je to bolj povezano z drugimi, tam je blo bolj na omejenem območju in potencirano z dvigom vibracije, s pomočjo nore količine energije ...

in btw titud, ko bomo pogruntal tak stroj, ti povem da tak stroj kot so ga tam pokazali, je že narejen, sicer je samo ena vrsta magnetkov ki se vrti okrog sebe, ki pa je zihr nebi blo težko upedenat tko da bi se znotri vrtela še ena ... ta efekt ki so ga tam uporabili za 'stroj' se namreč imenuje searl effect:
http://www.gape.org/gapes/tehnologija.htm#searlefect
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: SFERA
Reply #4 - 12.08.2002 at 11:11:31
 
Ona je bila ozdravljena in ni imela več deth wisha. Če bi ga še vedno imela, potem bi umrli. Film ima dober koncept, samo napačno je narejen, preveč plehko.
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: SFERA
Reply #5 - 12.08.2002 at 21:51:45
 
Thot, se strinjam, da je peveč plehko, vendar po mojem manj plehko niti ne bi moglo biti, kajti ne moreš v filmu prikazati vse, kar je napisano v knjigi. Poleg tega si, ko prebiraš knjigo ustvarjaš v glavi nek svoj film, ko pa potem dejansko gledaš film, si razočaran, ker pričakuješ drugačne slike.

LP Harry
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: SFERA
Reply #6 - 13.08.2002 at 14:58:21
 
Ja Harry se strinjava. Ker pač film je ena od interpretacij nekega bralca. In v tem primeru se njegova vizija ni ujela z menoj.
Hm a ni to zanimivo, ker ravno to je čar. er vemo da knjigo si lahko interpretira vsak po svoje, in redko se dva ujeameta in pri filmu je potem točno to. In včasih se zalotim da delim misel z nekom-Dostikrat F.J.Coppolo ali pa Kusturico, recimo. to se mi zdi dokaj zanimivo.
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1