intro

Znanost, tehnologije, znanja, izumi in ostalo kar nas lahko naredi za sužnje ali nefizikalce

 

Sanjači

Zaviralci

Od znanosti pa do duhovnosti

Nanotehnologija
Supergravitacija in supersimetrija
Searl effect
Drugi sončni sistemi
Alexander Chislenko


razvozlali zemljevid človeškega genoma


 

Od znanosti pa do duhovnosti
Znanost in duhovnost
Znanost v novi dobi
Tao fizike
Fizika in duhovnost
SPOROČILO IZ VEČNOSTI

 

 

ANGLEŠKI FIZIK IN PRAVI GENIJ SODOBNEGA ČASA STEPHEN HAWKING ARGUMENTIRANO PODPIRA GENETSKI INŽENIRING

 

Etanol: ''Avtomobilsko gorivo prijaznejše za okolje''

Kvarkadabra.net - Časopis za tolmačenje znanosti

Zelo kratka zgodovina časa
V članku predstavljamo pregled razvoja vesolja od prvih trenutkov naprej, kot ga danes razume znanstvena kozmologija.

O črvjih luknjah in časovnih strojih
Dolgo je veljalo, da so potovanja v preteklost in prihodnost le privlačna tema piscev znanstvene fantastike in nimajo prav nobene zveze z resno znanostjo. S konstruiranjem časovnih strojev se je ukvarjala le peščica "premaknjenih" znanstvenikov v hollywoodskih filmih in poceni romanih za poletno branje. Pred nekaj leti pa je prišlo do presenetljivega zasuka, saj je nekaj vrhunskih fizikov z računi napovedalo možnost potovanja v času v bližini črnih lukenj.

Prostor-čas in gravitacija: uvod v splošno teorijo relativnosti
Je gravitacija skrivnostna sila, ki deluje na daljavo med masnimi telesi? Einsteinova splošna teorija relativnosti pravi, da ni gravitacija nič skivnostnega, ampak je le odsev ukrivljenosti prostora-časa.

 

 

galfa biokibernetika

 

 


Sanjači

ta beseda se je vedno uporabljala v slabšalni obliki.
npr
Nehaj sanjariti, postavi se v realnost.
ali
Ah, on je samo sanjač, nikoli ne bo zmogel nareiti tega.

Take izjave dajejo ljudje, ki živijo v trenutnem svetu, in se niti ne želijo nikamor premakniti. Oni nas učijo njihova pravila in kako so stvari urejene v svetu, po njihovo. Hkrati so to tudi ljudje, ki nočejo sprememb v svetu. Po njihovo je vse urejeno in konkretno. Vse variacije ali spremembe ogrožajo njihovo znanje, ki je do takrat veljalo za edino pravo.

Brata Wright in tudi ostali so leteli po zraku že 6 let pred njunim 'prvim' letom v Kittyhawku, ki je uradno priznan za prvi let. Kajti pred tem je bilo dobro znano, znanstveno dejstvo, da človek pač ne more leteti, in kdorkoli je trdil nasprotno je bil pač sanjač, ki ni v stiku z realnostjo. Šele peticija predsedniku zda je prepričala znanstvenike, da so to dejstvo sprejeli v uveljavljeno znanost.

Sanjači in izumitelji so vedno skozi zgodovino predstavljali grožnjo uveljavljeni znanosti in znanstvenikom. Kajti, če se nova ideja ali teorija izkaže za pravilno, izgubijo svoje mesto med znanstveniki, izgubijo financiranje projektov, pač vse privilegije, ker vse to dobi nova tehnologija. Zato uveljavljeni znanstveniki naredijo vse kar je v njihovi moči da to preprečijo.

Druga sila, ki od vedno ubija izumitelje, pa so lastniki trenutne tehnologije, ki z njo služijo denar.

Danes obstaja točno tak sanjač, ki ponuja izum, ki bi spremenil današnjo znanost, približno tako kot polet bratov Wright ki je pripeljal do poleta Space Shutla. Znanstveniki se borijo proti njemu, kot proti vsakemu drugemu ki ogroža njihovo znanje.

So pa znanstveniki pozabili na študente in vse ostale, ki vidijo v znanosti še vsekajdrugega kot to kar so jih naučili, ki se sprašujejo o resničnosti osnovnih zakonov, katerih so se naučili. Oni so sanjači prihodnosti. Oni iščejo tehnologije, ki jim bodo pomagale odgovoriti na vprašanja, ki si jih zastavljajo.

Danes bolj kot kdajkoli prej potrebujemo spremembo v načinu človekovega delovanja. Naš planet je v težavah, del težav pa je sigurno nastal, zaradi neekonomične energije ki jo vedno več porabimo.

Najti moramo sanjače in izumitelje da nam pomagajo pri spremembah danes --- ne čez 5 let, ne čez 1 leto, ampak danes.

original v angleščini

 

 

 


Svet je obkrožila vest, da so razvozlali zemljevid človeskega genoma. Skoraj. Pravijo da 85 procentov. Novica je povzročila pravi medijski bum. Ampak, kaj sploh je genom? In kaj to odkritje pomeni? Povedano enostavno, v moji laični interpretaciji:
genom je celoten dedni zapis celice, sestavljen iz 23 parov kromosomov.

Znanstvenikom je uspelo prebrati genski zapis v teh kromosomih. Vendar pozor, identificirali so le lokacijo genov, ne pa tudi njihovih funkcij. Ampak, prej ali slej, bo znano tudi to. In takrat se bo začelo ...
Povzeto po tv reklami, januar 20??: "Vas mučijo neozdravljive bolezni? Si hočete podaljšati življenjsko dobo? Morda na 150 let? ... Ponudite svojemu bodočemu otroku najboljše... Celoten genom, ki vsebuje nadpovprečno inteligenco, nadarjenost za glasbo in modre oči, naprodaj po zelo ugodni ceni. Lahko tudi na obroke. Brezplačen bonus vsebuje talent za učenje jezikov in odpornost na gripo. Ne verjamete? Oglasite se na Kliniki za implementacijo genoma! "

Torej, kaj pravite. Verjamem, da imate takoj nekaj vprašanj? Kdaj, kje, kako ... Ampak, odgovori na ta vprašanja so v bistvu nepomembni. Počakajmo. In varčujmo, kajti stvar bo draga. Zelo draga. Samo pomislite, koliko ste vi pripravljeni dati za dodatnih 50 let življenja. Pa ni pomembno ali vi ta denar imate. Nekdo ga ima. In ta bo na vrsti pred vami. In pred vami bodo vsi "bolj" pomembni ljudje, kot so znanstveniki, športniki, politiki, gospodarstveniki, generali ... In kje ste vi? Povprečni državljan? Recimo, da ste pravkar vstopili v ordinacijo in rekli: "Dober dan, rad bi popravil svoj genom!" Odgovor iz sprejemnice bi se verjetno glasil: "Sedite prosim in počakajte. Vaša številka je 31232433." Ja, ampak tudi to je druga zgodba.

Pa lep pozdrav, urednik
Prihodnjič: "Genom boot error, ali kaj pravi mati narava" ;-)

skopirano iz salomon online

 

 

 

 


Drugi sončni sistemi

Ali obstajajo planeti okoli drugih zvezd izven našega sončnega sistema? Zagotovo to ne vemo, toda zadnja odkritja o 51 Pegaza, 70 Device in 47 Velikega medveda potrjujejo navedeno vprašanje. Teža dokazov je tako močna, da bi lahko le "hudičev odvetnik" zavrnil te trditve. Tu je nekaj, kar že vemo (to je nekako nepopolno; glejte vire spodaj za več informacij):

  • Tri majhna telesa so našli v orbiti okoli pulzarja PSR 1257+12. Označeni....
  • Že od leta 1983 je znano, da je zvezda Beta Slikarja obkrožena z diskom plinov...
  • Opazovanja zelo bližnje Barnardove zvezde so bila nekoč dokaz gravitacijskih vplivov planetov, toda zdaj kaže, da so bila napačna.
  • Še en planet so odkrili okoli zvezde 16 Laboda B. Vendar v nasprotju z dosedaj znanimi planeti ima ta zelo veliko ekcentričnost (0,6); njegova orbita sega od 0,6 AE do 2,7 AE. To poraja nove teorije o nastankih planetov
  • Neposredno odkrivanje izven-solarnih planetov je zelo težavno. Celo Hubblov vesoljski teleskop ni zmožen slikati planetov s pričakovanimi velikostmi in razdaljami od svojih sonc.

Odprta vprašanja
Noben od doslej odkritih izvensolarnih planetov ni nikakor podoben Zemlji, kakor lahko pričakujemo iz naših sedanjih metod.
Kako lahko dobimo več dokazov o izvensolarnih Zemlji podobnih planetih? Ali bo program ExNPS financiran? Kako dobimo planet z veliko ekscentričnostjo?

 

 


Ta mali, mali svet - Splošni uvod v nanotehnologijo

Industrijski izdelki so iz atomov. Lastnosti izdelkov pa so odvisne od medsebojne razporeditve atomov. Če atome v premogu drugače uredimo, dobimo diamant. Če preuredimo atome v pesku (in dodamo še ščepec nečistoč), dobimo računalniške čipe. In če preuredimo atome v blatu, vodi in zraku, dobimo travo.

Od davnih časov, ko smo naredili prva kamnita orodja in kresilne kamne, ljudje premeščamo atome z ulivanjem, mletjem, praskanjem in rezljanjem v strahovito velikih statističnih gručah. To nam gre vedno bolje od rok: naredimo lahko več stvari kot kadarkoli prej, in to z večjo natančnostjo in za manjšo ceno. Toda če pogledamo na raven molekul, še vedno delamo velike nerodne kopice in neurejene grmade atomov.

Toda to se spreminja. V nekaterih primerih lahko že danes premikamo atome in molekule natančno tako, kot želimo. Teoretične analize nam pravijo, da bi lahko dosegli še veliko več! Nekega dne bomo najbrž sposobni razmeščati in preurejati atome in molekule ravno tako, kot da bi se igrali z lego kockami. Čez nekaj desetletij bi morali imeti na voljo proizvodno tehnologijo, ki bi nam omogočala:

  1. sestaviti izdelke, pri katerih bi bil skoraj vsak atom na zaželenem mestu,
  2. to narediti na ekonomičen način,
  3. urediti atome na skoraj vse načine, ki so v skladu s fizikalnimi zakoni.

Tako tehnologijo pogosto imenujemo nanotehnologija, molekularna nanotehnologija ali molekularna proizvodnja, omogočala pa nam bo narediti večino stvari lažje, trdneje, pametneje, ceneje, natančneje in na bolj čist način.

hočem vedeti še več........ Splošni uvod v nanotehnologijo

 


Searl effect

Gospod John Searl je anglež, pri 14 ih letih je zgradil svoj prvi SEG (searl effect genrator). Zgradil jih je že okrog 40, edino 2 sta ostala cela.
Tehnologijo je ponudil američanom, in ker je na predstavitvi disk dosegel pospešek 26 G so rekli da je prenevaren za uporabo in tehnologijo zavrnili.
Ponudil jo je tudi nemcem (leta 89), ki menda sedaj delajo na tej tehnologiji.

SEG je sestavljen iz serije treh obročev in valjev, ki so razporejeni okrog teh obročev. Prvi obroč ima 12 valjev. To je enako kot bi imeli '12-cycle' ali 12 fazni linearni motor. naslednji obroč ima točno 10 valjev več, naslednji enako. Celotna konstrukcija je zasnovana na 'law of the squares' (zakon kvadratov?). Obroči in valji so iz elektromagnetno zelo pazljivo izbranih materialov.
Ko jih sestavimo skupaj se zaradi elektromagnetnih lastnosti ne premika nič. Ko pa dodamo v center naprave AC tok, ki 'zmeša' EM tokove v napravi, se začne vsa stvar premikati-vrteti. Čez čas naprava poleti. Nekaj časa lebdi. potem pa z neverjetnim pospeškom nekaj G poleti v nebo. in je ni več. Med poskusi je profesor ugotovil da se center naprave ne vrti ampak miruje. Idealen pogon za leteče krožnike? Menda!

Tehnologija je 100% gut (DOBRA); se pa modeli kao ful bojijo da ona pride v napačne roke. Tudi zato jo tako skrivajo. Na sajtu se dobijo podrobnejše informacije.
Stanejo sicer 50$ !?!?
pojdite in si preberite.....searleffect.com

 

 

 


Supergravitacija in supersimetrija

Imam črno škatlo, in le ta se premika po mizi, v posodi polni vode, gor ali dol s pomočjo protiuteži na drugi strani. Ta črna škatla nima ne koles, ne propelerja, niti kakšnega drugega pogona.
Premika se zaradi tistega kar rotira v njej, sila ki se generira znotraj škatle, jo premika v kontrolirani smeri, ki je konstantna.
Ste že kdaj videli kaj podobnega?

 

Supergravity A Supersymmetry

An attempt of a Unified Field Theory using acceleration in place of gravity.

Invention
United States Patent Number 5,473,957 System For Generating Controllable Reference Environment and Steerable Translational Force From Interaction Therewith

It is with joy that I inform you, who read this, that the law of conservation of angular momentum is in need of "modification". My system with internal parts or orbital members can create linear translations.

Patent numbers 5,473,957 and 5,150,626 describing implementations of superconducting magnetic fields of the quadrupole electromagnetic configuration; and as the equivalence principle illustrates the effects of acceleration fields being equal to the effects of a gravitational field.

The conservation of angular momentum, conservation of mass, are strictly for symmetrical operations. This law depends upon symmetry about its axis.
My asymmetric mass system accelerating about a center axis of rotation; and creates a force, and the systems do have translation in a linear direction.
Invariance under rotation through a fixed angle in space corresponds to the conservation of angular momentum. Invariance equals symmetry.
When asymmetric mass distribution is invented by my systems about a center axis of rotation is applied. Then momentum is not conserved and the systems have translation in a linear direction.
The conservation of angular momentum only applies to symmetry about a center axis of rotation.
For the readers who still do not understand. "I have a black box, and the black box moves across the table top, in the water tank, up or down with a counter weight on the other side." The black box has no wheels, no propeller, not jet. It moves across the table from the what is rotating inside of it, and it the force being generated inside moves the black box in a controlled direction that is constant. This is as simple as I can explain my invention. Now reader think if you have see a black box that moves like mine ?
It is "common sense" to understand this, I rest my case!

hočem vedeti še več..............supersymetry

 

 

 


Alexander Chislenko je rus ki živi v uSA in ima mnogo hudo dobrih idej.
Poglejte si!

 

Skeptiki in kako priti do rezultatov ki so blizu resnici. Nasproti sanjačem.

 

 

LE KDO SE JE SPREHAJAL PO ZEMLJI, KO NAJ NE BI BILA NASELJENA

Čudne krogle Južne Airike in nenavadna cev iz Francije - uganki za zgodovinarje - Zanimiv posvet strokovnjakov v San Marinu
Sodobna znanost preživlja težke čase, saj ima skorajda vsak dan opraviti z novimi skrivnostnimi odkritji, ki jih ne more stlačiti v trenutno veljavno časovno lestvico razvoja našega planeta.

 

 


Čudne krogle Južne Airike in nenavadna cev iz Francije
Visokotehnološka medicina
Od kje smo; kam gremo?
Prihodnost nas ne potrebuje?
Raziskovanje vesolja
Teorija vsega

 

 


Tukaj objavljam nekaj tehnologij, znanj, izumov, in kar je še tega, kar bi po mojem mnenju danes že omogočalo skoraj raj na zemlji - kao blagostanje.
Če kdo ve še za kakšno tako tehnologijo ali kaj podobnega, mi prosim sporočite, da objavim, da lahko vsakdo, zaenkrat pač bolj slovenci ker je v slovenščini napisano, prebere, pride do novih spoznanj, novih zanimanj, novih razmišljanj o sferah in stvareh o katerih ni bil navajen razmišljati, ker za te stvari pač ni vedel.
V šoli pač o tem ni govora.