Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8
(Read 24420 times)
John_Doe
5

Ljubljana
Re: pricakovanja
Reply #60 - 06.08.2002 at 08:17:56

Angelcek... ma sej pricakovanja so vedno, seveda so, tko kot tud hrepenenje, normalna stvar.
Sam dejansko je tko, ce gremo zdej mal bolj v poslovne vode, da recimo dobis eno sluzbico, kjer ti obljubljajo marsikaj, je bolje se mal prizemljit in ne pricakovat 500K SIT place, ceprav ti je obljubljena, ker si potem lahko globoko razocaran, ko je ni tolk. Pricakujes pac ene 200K in ce je kak tolar vec, toliko bolje.

Govora je pac o delnem pesimizmu.
Poznas tisti drugi zakon ekonomije?
Poslejo pesimista in optimista v Afriko cevlje prodajat.
No in pesimist sporoci, da je posel nemogoc, ker vsi domacini hodijo bosi. Ga odpustijo. Optimist poln pricakovanja sporoci, da bo posel zacvetel, ker vsi domacini zaenkrat se hodijo bosi. Naredijo fabrke, zaposlijo folk, vse lepo laufa, sam nobenega para cevljev ne prodajo, ker se domacinom to zdi hecno in se vedno hodijo bosi. Tipa odpustijo, ker firma propade.

Torej ta drugi zakon ekonomije ti lepo pove, da brez pricakovanj in elana propades v sekundi, obenem pa moras paziti, da ne pricakujes prevec, ker te lahko v sekundi pokoplje.

PS. Prvi zakon ekonomije oz. trgovine pa je, da se vsako minuto na svetu rodi en bebec, ki bo nasedel tvojim besedam in sel s tabo v biznis, od katerega bos ti imel najvec. Tvoja naloga je samo ta, da ga najdes in izkoristis.

PPS. Ne boste verjel, sam to so tolk stare resnice, da so jih zadnja leta celo zacel predavat folku, ki dela magisterij iz ekonomije - trzenje. Hec, a? Smiley
Back to top

IP Logged

Thot
4

Reply #61 - 06.08.2002 at 10:11:57

Lips SealedOpa opa, dejte se malozamislit kaj občutite: Hrepenenje in pričakovanje isto, ustavite konje.
a vam razložim čisto enostavno. Ker je tako v življenju najlažje gledati Grin
Vsaka stvar ima razlog-posledica.JA? Se strinjamo.
Kakšna je posledica nepotešenega hrepenjenja? Hrepenenje.
kakšna je posledica pričakovanja? Razočaarnje.
Pričakovanje je določena kratka misle in se ponavadi nanaša na en sam dogodek, hrepenenje je pa trajanje, ki je lahko kratko ali dolgoročno.
Ne pričakuj-ne boš razočaran.
Amstel, si rekla kaj smo brez pričakovanj, ali smo živi?
Seveda smo, ker obstaja tudi zdravo pričakovanje?
Kakšno?
Pričakujem da boš odreagirala tako kot sama si in ne pričakujem, da boš odreagirala tako kot jaz to hočem.
Mislim, da si ti to pisala, upam Shocked Lips Sealed, no pa če je kdo drug, sej ni važno, važno je da se pogovarjamo.
LP
T.
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #62 - 06.08.2002 at 12:45:30

[color=Blue][/color]Ustavimo naj se? Mi ni nc jasn...jaz pišem o hrepenju in utehi v ljubezni...D.J. pa v ekonomiji. Thot pa tko-kr neki... na splošno...
Ah, moški...včasih sem pa resnično vesela, da sem ženska! Sem vsaj kdaj komu tudi vir strasti in poželenja...pa hrepenenja, če že ravno hočta oba! In uteha...ja pričakovana uteha se mi vedno izpolni. Ne vem zakaj. Mogoče zato, ker vedno pričakujem najboljše. Ekonomija me pa eno figo briga. Vsi vedo, da ženske nismo najboljše pri številkah...Ma, recimo v veliki večini ne...he, he, he...
Pa naj mi omenjeni oproste!
Nekaj je v zraku. Napetost in negativna energija. Ajsi, vas nič ne boli glava?
Lep dan vsem...pa naj se vam pričakovanja izpolnjejo!  Brez utehe je še hrepenenje bedno. Mam prav?
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #63 - 06.08.2002 at 13:24:11

Angelcek.. jest sem ti dal ekonomijo samo kot primercek oz. za razlago stalisca pricakovanja, kjer se pac naslanjam na to, da ce vcasih pricakujemo prevec - pa naj bo to v ljubezni - smo lahko razocarani. Hrepenenje naj bi ostalo in je vedno prisotno. Po nekom lahko namrec hrepenimo in potem je tu drug pojem, ko recemo oz. si mislimo, da pac pricakujemo, da se druga oseba odzove na nas ogenj strasti s polno paro in tega potem ni in smo razocarani in obupani - cemu? Ker smo prevec pricakovali.

Sej mas cist prav, da hvala bogu, da si zenska. Le kaj bi mi zakomplicirani desci brez vas deklic, ki nam lepsate zivljenje a po drugi strani vseeno delate nekaj preglavic, ko vas, tako kot ve nas, drage dame, skusamo razvozlati.. ja vem, prevec pricakujemo in potem smo razocarani... hehe... Smiley

A da je kej v zraku? Ce so noge, je ok Smiley Da bi bla pa kaka napetost al pa negativna energija si se pa majckeno zmotila, vsaj kar se mene tice in najbrz z lahkoto recem, da se tud Thot pridruzuje mojemu mnenju o tvoji zmoti - in glava nas prav nic ne boli, tebe kej? Mam faj zdravilo za to. Wink

Prav lep dan zelim tudi jaz tebi...  Kiss

Wink

PS. Zenske ste preklet dobre pr stevilkah...  Grin
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #64 - 06.08.2002 at 14:14:48

[color=Blue][/color] Grin nasmejal si me...Thanks! <Boli me glava...!> je pa tipičen ženski izgovor, ko ne vem več kaj bi...včasih...
Da smo dobre pri skuliranju cifer? Hmm...ne bi vedla iz glave...no, pravila ni! Pri meni je matematika šipka točka, pa še maram jo ne...
Verjamem ti, da poznaš zdravilo za glavobol oziroma proti glavobolu...približno vem, kaj misliš...jaz tudi. Pomaga.
Kje sva ostala? Si me čist zmedu... Embarrassed
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Blisk1
3

I love YaBBaaa rasta-wo-man!

Lublana
Reply #65 - 06.08.2002 at 14:25:53

Joh Doe, mater, če ti vse gledaš čez matematiko, pol bi se jst priporočal, nabrž bom rabu kake inštrukcije iz odvodov.
Em bom pa plačal tam ko bomo pol pir odvajali, mislim u tisti oštariji.
8)
Back to top

WHAT GOES AROUND COMES AROUND!
WWW WWW  
IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #66 - 06.08.2002 at 14:36:28

[color=Blue][/color] Zdej si me zmedu pa še ti...Blisk mi lahko napišeš kaj pomeni pod tvojo sliko: <l love Yabb1G-SP1>? Je to kaka nova matematična formula pri unih odvodih...?!
No, sam zanima me...
lp
A
n
g
e
l
Back to top

Angel*

IP Logged

Thot
4

Reply #67 - 06.08.2002 at 16:30:27

Draga Angel, nikoli ne boš bolj vesela da si ženska kot jaz da sem moški, vsaj z razumevanjekm kot takim ni problema. Wink  Zakaj imajo ženske ponavadi, ko jim zmanjka štrene potrebo po obrambi, čeprav ni bilo napada? Bom odprl temo.
LP
T.
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #68 - 06.08.2002 at 16:46:48

[color=Blue][/color]Ma, ne no. Ni to potreba po obrambi, saj se nisem počutila napadeno...zmedeno pa, priznam. Ženske in moški smo si v biti tako različni, da mene od tega včasih res <glava peče>! Zagotovo pa je, da imamo ženske eno vlakno več v srcu in eno manj v glavi, pa že zato bolj čustveno reagiramo na vse. Mene ni nikoli motila izmenjava različnih mnenj, pa tudi z dialogom, kot samim nisem imela nikol problemov, čeprav bi bilo marsikdaj bolje, da bi bila lepo TIHO. Pa ne znam. Ne morem nekomu samo povedati, kaj si mislim o katerikoli stvari, če mu to ne povem s čustvi. Tako mnenje ima milijon ljudi na svetu...lahko. Ko pa povem kaj ob tem čutim, ko izdam moja čustva, šele potem bom JAZ- jaz in nihče drug. Tudi ne morem nekoga spoznat, če ne vem, kaj on čuti. Me niso tako naredl. Glede različnosti pa...poznam ene, ki trdno zagovarjajo svoje mnenje do nezavesti in onemoglosti, še kadar jim dokažeš, da nimajo prav. Ponavadi ste to ravno moški. Je podobno, kot to, da za živo glavo ne boste hoteli pokazati svojih čustev...Pa mi ti napiši, zakaj mame tako ustrajno učijo svoje fantke, da naj ne jokajo? Ker jokajo samo deklice? Napaka. Že mame vas nauče napačnega vzorca moškega. Imam prav ali se motim?
Hm, mal sem zašla s teme. Izdam pa ti eno skrivnost Thot...včasih sem prav rada napadena...ker se znam branit. Pa ne v fizičnem smislu se ve, tam bi me z lahkoto nabutal...napadena v smislu, da naj že enkrat za božjo voljo povem nekaj v svoj bran...
In na koncu. Vprašaj kakšen bo izid? Čigava bo zmaga? Bova vidla...
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Thot
4

Reply #69 - 06.08.2002 at 17:06:43

Hehe, Angel, pa smo zopet tam Grin sem rada napadena, pa probaj, boš zgubil. Jaz ne napadam, mogoče tako izpade ker pišem v takšnem okolju, bolj uradnem, pa vseeno. Matere učijo sinove da ni dobro jokati, ja moram priznati da res, vendar kolikor jaz vem, po svojih izkušnjah itak, samo v primeru da sem se udaril ali pa da me je nekdo udaril-me je podpihovala naj udarim nazaj. Za to se ji zahvaljujem, čeprav sem bil potem še večkrat tepen Grin Grin
Kazanje čustev, zakaj prikrivanje-čisto enostavno, zaradi zlorab.-
Pošteno povej, kakšen tip moškega ti je všeč-desc ali prešeren? Itak da verjetno desc, ki zna v sebi poiskati tudi nežnejšo osebo, a tu ste na vtsti ženske, popravite kar mislite da so matere pokvarile. Vendar ne.Moški se zjoče pred vami, potem pa poslušam, a si ti moreš predstavljat, taka gorila, pol pa joka ko punčka(besede prijateljice o njenem moškem), ja koji kurac pa potem težite?
Seveda smo si različni, a konec koncev, stvari komplicirate ve, ker ne veste kaj hočete. S tem ni nič slabega, samo ugoditi ni mogoče, se strinjaš. Pa potem imate še cikluse, kjer je zopet vsa teorija postavljena na glavo.....
8)
Kaj pa je z nami?
LP
T.
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #70 - 06.08.2002 at 17:54:36

[color=Blue][/color]Si mi postavil en kup vprašanj...ajsi! Ni panike. Kakšni moški so mi všeč? Te zanima? No prav, izdam ti skrivnost...nekaj vmes med Prešernom in moškim...Prešeren je bil umetnik, njih je blazno težko razumet v bistvu, pa še takrat, ko misliš, da ga spoznaš...bo izbral drugo vrsto dizajna...sem mela enga umetnika, če sodim po njem, mogoče je znal samo slikat dobr, vse ostalo pa...Pravi moški? Ja na to ti težko odgovorim, ker so merila obširna. Zaradi mene lahko tudi joka, nimam nič proti, so mi na moč všeč moške solze in prošnje, dokler se seveda ne sprevržejo v pretkano igro osvojitve...pa če so resnično izraz bolečine...Zakaj moški ne bi jokali? Najbolj spoštujem pri moškem svetu pa to, da imajo svojo glavo na mestu, da jih ne spreobrne lih vsaka kikla, ki gre zibajoče izzivajoče po cesti, da povedo odkrito in zares prav lepo po resnici...ne vse, se ve, večino pa le. Prav ne vem kake podrobnosti me tud ne zanimajo, potem že bazirajo na kakih strokovnih razlagah. Ja, pa štorov tud ne maram, takih, ki ne vedo v postelji kaj počet...pa iščejo pol bolj svoje roke kot pa moje...Vase zagledani lepotci me odbijajo, ker sem še vedno mneja, da je lepota skregana s pametjo...ne rečem, tud dam nekaj na dizajn, če že nisi lep po božji podobi, si pa lahko urejen...mam prav? Na zunaj in na znoter, ker se mi gabijo prazni oklepi brez vsebine. Ne maram ovijanja besed v celofan in najbolj sovraživim pretvarjanje in neko igro, ker v real lifu grem pol v gledališče. Sem še kaj pozabila. Najbrž. Najbolj mi je všeč duhovitost, poštenost, odkritost in mogoče tisto, kar najbolj zavidam vam moškim-MOČ, ne smo fizična, tudi duhovna včasih, ker ne zacvilite ob vsaki najmanjši tragediji. Ne smem pozabit...romantika mi je vešč, pa naj bo to v glasbi ali lepem sončnem zahodu, tisti moški, ki ne opazi lepot narave...ali pa umetnosti, če že hočeš, tud mene ne bo niti videl. Saj vem, nisem za na ta planet, pa kaj morem!
To, da pa čustva žensk bazirajo na luni in njenih menah, pa vremenu in tr.računu...maš pa prav. Muhaste smo, pa kljub temu poželjive in očarljive...Mam prav?
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #71 - 06.08.2002 at 18:01:57

[color=Blue][/color]PS: Thot, poglej kakšno naključje! Imava isto število postov. Zarad tebe sem se pa razpisala danes. Ti si kriv! En mora bit. Verjameš v nesrečne cifre...pa sem spet pri hazarderstu...Skušnjave!
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Thot
4

Reply #72 - 06.08.2002 at 18:13:59

J avi hočete kar ne obstaja in mi hočemo kar ne obstaja. Še odbro da imamo upanje.
LP
T. Grin
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #73 - 06.08.2002 at 18:18:59

[color=Blue][/color] Obstaja, obstaja...vem, naključja obstajajo. Pravkar sva do enega prišla. Upanje? Upanje je podobno hrepeneju? Tudi to se izpolni...če si človek le želi na moč! Verjemi.
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Thot
4

Reply #74 - 06.08.2002 at 18:28:43

U verjamem verjamem, ker brez vere v pravljico mislim da nismo nič.
LP
T.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8