Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4
(Read 17461 times)
Amstel
5
p

KONTAMINACIJA
18.06.2002 at 22:43:35

Pod naslovom Anonimni na forumu, je Jest napisal tole:

"Ljudje, kot smo mi tukaj na forumu, ki se ukvarjamo z duhovnostjo, pa dusevni bolniki, sploh shizofreniki, pa karizmaticne osebe (kar vemo iz dnevne prakse) imamo se sploh dodatno sposobnost, da soljudi kontaminiramo s svojimi mislimi."

Ker me je napisano presneto razburilo, bi rada o tem debatirala.

Jest, ne vem zakaj tako razmišljaš, bi pa rada vedla.

Sori, ampak meni se zdi grozljivo, da nekdo zase misli, da ima DODATNO SPOSOBNOST, DA LJUDI KONTAMINIRA s svojimi mislimi.

Tako zveni, kot da smo ljudje neki osebki brez svobodne volje in lastne hrbtenice, na katere lahko vplivaš, koliko te je volja, predvsem, ker imaš neko kao "sposobnost".
Ma kako sposobnost, lepo te prosim.  
To mi zveni tako zelo ... "mi smo neki posebnega.."

Tega se jaz tako otepam, kot kuge, kot razkuhanih špagetov, klopov, mokrega WC papirja, puhlih besed, morskih psov, domišljavih mačotov.

Pa še nekaj podobnega me popade, ko slišim, ko kdo reče: "So mi vcepili vzorce."

Aha, nekdo je pršu, ti vcepu neki v glavo. Kot bi bil karfjolca, k te je nekdo posejal. In ti nimaš pri tem nič....??????????????????????  Angry

Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

herby
5

SLO - NM
Re: KONTAMINACIJA
Reply #1 - 19.06.2002 at 01:23:33

Ja to je tko, misli so energija in letijo šviga švaga po vesolju.  Komot se lahko nalezeš misli kogar koli, če seveda le to dovoliš. In ponavadi to dovoliš, ker podzavestno to hočeš.

Duhovneži pa nismo res neč posebnega.  8)
Back to top

Why not help one another, makin it much more easier... bob marley

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2 - 19.06.2002 at 02:34:26

jest pa mislim da smo neki posebnega, če drugega ne pa zato ker vemo za magijo.

vzorci so nam bili vcepljeni od zunaj
od staršev, bližnje in daljne okolice, od planetov ... ampak ... te vzorce smo si sami izbrali ... ker jih duša - jaz sem - potrebuje za svoj nadaljni razvoj.

dejansko, kontaminacija se dogaja kadar mislimo črne misli, ker težko si je pomagat da ne bi pri tem ko misliš črne misli mislil še na koga ... kadar si jezen ... si ponavadi na nekoga.
lahko tudi na sebe ... kontaminacija se dogaja ... tebe ... v prvem primeru pa nekoga drugega ... in če veš magijo ...

ampak ... to piše na čm ... zakaj posebi?
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Jst
Guest

Reply #3 - 19.06.2002 at 08:50:49

Hallo Amstel,

Najprej bi ti rad povedal, da nisem nikjer posebej izpostavil ljudi, ki se ukvarjajo z duhovnostjo kot nekaj posebnega. Ce bos se enkrat natancno prebrala kaj sem napisal, bos videla, da sem duhovneze vrgel v isti kos s npr. dusevno bolanimi. Odkrito receno sem mislil, da bo ta trditev bolj razplamtela custva.

Hotel sem reci nekaj drugega. Vsi ljudje imamo sposobnost zavednega ali nezavednega vplivanja na soljudi s svojimi mislimi. Hotel sem samo poudariti, da so tipi ljudi, ki pa imajo to moc se posebej ojacano.

Ali s
- treningom,
- zaradi mocnih neuravnotezenih sil, ki vladajo v njemu
- ali pa zaradi prirojenih sposobnosti (usoda/karma?).

Pa pustmo to. Rad bi te vprasal, ce morda poznas kaksno osebo v svojem vsakdanjem zivljenju, za katero vsi pravijo, kako je njena dobra volja nalezljiva? Ali pa kaksnega zamorjenega tipa, ki vse vprek spravlja v slabo voljo s svojim pesimizmom? Ali pa imas morda direktorja, ki s svojim elanom naravnost navdusuje podrejene za svoje cilje? Ali pa si ze slisala za psihologijo mnozic, ko osebnost posameznika naravnost izgine? Poznas Milosevica? Ali pa tista, ki jo poznajo vse mame, ko pravijo, da se njen sinko kar naenkrat obnasa drugace, odkar je zamenjal druzbo? Ali pa ko deklica zacne nehote govoriti podobno, kot njen najdrazji, ceprav obvladuje vse okoli sebe?

Vse to in se milijon drugih primerov iz vsakdanjega zivljenja so drobne, neskodljive ali pa skodljive,  namerne ali nenamerne miselne kontaminacije med soljudmi. O njih ponavadi sploh ne razmisljamo tako. Pa vendar, dobro razmisli, pa bos videla, da imam morda kar prav.

Temu lahko reces crna magija ali pa taka ali drugacna psihologija...

Mi, ki se ukvarjamo s duhovnostjo smo morda posebni samo toliko, ker se tega zavedamo in se po potrebi znamo tega tudi ubraniti. Samo toliko smo posebni in nic vec.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #4 - 19.06.2002 at 09:00:13

Quote:
Sori, ampak meni se zdi grozljivo, da nekdo zase misli, da ima DODATNO SPOSOBNOST, DA LJUDI KONTAMINIRA s svojimi mislimi

Amstel, men se to zdi čist človeško, enako normalno kot to, da nekdo za nekoga drugega misli, da ima DODATNO SPOSOBNOST, DA LJUDI KONTAMINIRA s svojimi mislimi. Ker   to je  po moje tesno  povezan: ti najprej zase misliš, da si nekaj posebnega in edinstvenega in da se zato svet vrti okrog tvoje osi (v enem narcisovem smislu), pol  pa ne znaš drugač druge sprejemat  kot da ta svoj filing projiciraš na drugo osebo in se ji pustiš nazaj 'kontaminirat'. Ampak na tak način pravzaprav  'kontaminiraš' samega sebe, saj nate nazaj vpliva le tisto, kar si bil prej sposoben projecirat na drugega. Navzven zgleda, da te ime un ta drug pod vplivom, v resnic pa ti v njem samo gostuješ, v bistvu prek njega s samim  sebo manipuliraš. Tle je po mojem tud keč ta bele al pa ta črne magije: v eni dost preprosti psihični finti, po  kateri drugi deluje samo kot neke vrste ojačevalec tvojage lastnega signala.  Saj zato velja tisti ljudski rek, da   če ti v njega pojeciraš dobro, se ti bo dobro 100 x ojačano vrnilo, zlo pa isto.

Zavedanje tega procesa je morda  omogoča večjo ali manjše ojačanje tega sicer nezvednega psihičnega procesa, odpravlja pa ga po moje ne.  Ozaveščeni ljudje kvečjemu znajo ločit med projekcijo drugih nase in sebe na druge, zato jih ti procesi  'kontaminiracije'   ne izčrpavajo, čeprav se tud nad njim neprestano dogajajo in jih tudi sami izvajajo.  So po svojem psihičnem ustroju samo ljudje in samo v ozaveščanju te psihične finte je po mojem treba iskat tud žarišče njihove 'božanske' karizme.
Back to top

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #5 - 19.06.2002 at 10:07:17

Sej mogoce se vam bo mal hecno zdelo al pa zajebantsko... sam res, le kje najdete cajt za tako filozofiranje?

Miselni vzorci?
Kontaminiranje?

Prosim vas. Sej ja veste, da smo ljudje dovzetni za novotarije, ce nas le te zanimajo. Sej je ja jasno, da smo pac odrascali v enem dolocenem vzorcu, ki se spreminja...

Je potrebno se kaj dodati? Po mojem ne, ker se boste samo skregal, ker se vam ze v samem startu mnenje prekleto razhajajo, ker smo pac vsi malce razlicni, ane?

Pa lep dan se naprej... Wink
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #6 - 19.06.2002 at 12:55:46

Zakaj bi bili kaj posebnega, če se ukvarjamo z dimenizjo, ki je vsem lastna? Ma dajte no. Kot da bi rekla, da je zdravnik nekaj posebnega, ker se ukvarja s telesom ljudi.
V takih debatah mi postane jasno, da obstaja veliko slepil med "duhovneži". Slepil je pa še in še.

Kot slepilo, da kdro ima Reiki, je pa nekaj posebnega.... Ma halo. Nekateri ljudje rabijo verjeti, da je nekdo drug nekaj posebnega...
Mene recimo zelo moti, da kdo reče... "Ooo, maš x stopnjo Reikija.... uuuu"
Ma kaj je to takega? Sem pač posrednik energije.. in? Big deal...

Da ne govorim o NE sprejemanju odgovornosti za doganjanje v našem notranjem svetu...

Zakaj se lahko bolje počutimo ob nekom, ki je dobre volje? Odvisno, če v tistem trenutku želimo ali ne sprejeti to dobro voljo.

Svobodna volja in naše šibke točke določajo, kaj bomo in kaj bo na nas vplivalo. To je moja resnica in moja izkušnja.

To dvoje gre z roko v roki. Po mojih izkušnjah.
Moja svobodna volja se konča tam, kjer se začne moja šibka točka.
Ampak gre za MOJO šibko točko. Ne glede koga imam ob sebi.

Če bi bilo tako, da me drugi "kontaminirajo", potem, če se bom družila z uspešnimi poslovneži, bom postala tudi jaz to.... saj me bodo kontaminirali s tem.....

Ali pa... če se bom družila s Sai Babo, se bom razsvetlila....  Grin

Tle se res razhajamo.
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #7 - 19.06.2002 at 12:57:23

gape wrote on 19.06.2002 at 02:34:26:
vzorci so nam bili vcepljeni od zunaj, od staršev, bližnje in daljne okolice, od planetov ... ampak ... te vzorce smo si sami izbrali ... ker jih duša - jaz sem - potrebuje za svoj nadaljni razvoj.

Ja sej. Nismo karfjolce.
In če se ukvarjamo z "duhovnostjo", ali preprosteje rečeno, z ozaveščanjem nevidnega.... zakaj bi bili nekaj posebnega?
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #8 - 19.06.2002 at 13:53:08

Hi Amstel,

Uh, kako sem/smo te razburili...
No, morda bi moral reci, da smo malce drugacni.
Drugacni v tistem najbolj dobesednem in nedolznem smislu. Npr. tudi filozof je malce drugacen od matematika, ta pa od fizika itd., itd. Pac zaradi profesije, ki jim vsaj malce kroji pogled na zivljenje. Tako sem jaz mislil.

Je pa Titud lepo povedal, da gre za psiholosko finto, ki je pac del zivljenja in posameznikov. To sem jaz s vsakdanjimi banalnimi primeri tudi poskusal pokazati.

Je pa moje mnenje, da nismo vsi ljudje enako mocni. Da smo si ljudje razlicni. Pa tudi zivljnje ni crno belo v smislu prejmem tisto, kar hocem, tisto kar nocem pa ne. Ali pa, za vse smo sami krivi itd. itd.

Delno vsekakor drzi. Se popolnoma strinjam s tabo.
Ti dam prav.

Samo na splosno gledano (ne konkretno zate) pa je za mene osebno to vseeno poenostavljanje.

Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #9 - 19.06.2002 at 13:56:13

a_hero wrote on 19.06.2002 at 13:53:08:
Hi Amstel,
Uh, kako sem/smo te razburili...

A ja?  Grin  Grin Ti tako verjameš.... jaz pa verjamem, da sem se razburila... ne, da "ste" me...  Grin Grin Tongue Grin Grin

(viš razliko?) Wink
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #10 - 19.06.2002 at 15:30:02

Quote:
A ja?     Ti tako verjameš.... jaz pa verjamem, da sem se razburila... ne, da "ste" me...      

(viš razliko?)  

Tle lahko gremo nazaj do tiste prastare  psihične dileme: a sonce dejansko sije, a moč dejnasko prihaja iz zunanjega sveta in nam vlada? Če vemo in smo prepričani, da je tako,  potem lahko brez rezerve  sprejmemo tud to, da nekdo drug na nas vpliva, nas jezi, nas kontaminira. To so za nas neizoibne posledice dejstev, kakor jih vidimo kot vidimo sonce.

Če pa izhajamo  prepričanja, da svet ne osvetljuje sonce, ampak človeško oko, potem po tej logiki zanikamo tud vse vplive drugih na nas in jih lahko mirne duše razglasimo za delovanje naše lastne psihe. Izhahjoč iz tega dejstva ni zunaj naše psihe (zavesti vključno s podzavestjo) ničesar, kar bi nad nami imelo moč in vpliv, nas od zunaj jezilo ali kontaminiralo.

Amstel, a si to razliko  mela v mislih?
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #11 - 19.06.2002 at 16:29:08

Po domače povedano... ne rečem, da kdo name ne vpliva. Ampak vsebina, vrednost, kaj iz tega vpliva nastane, je odvisen od mene, od mojega notranjega sveta. Za to drugi ni odgovoren.
Torej, me nisi razburil ti. Ne dajem drugim te odgovornosti. Sem se razburila ob tem, kar si napisal, ker meni to nekaj pomeni, mene se dotakne na določenem mestu.
Torej, še vendo pravim, da nas drugi ne more "kontaminirati", torej onesnažiti, tako kot je bilo poslano, ker mi določimo kako se bo vpliv oblikoval.
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #12 - 19.06.2002 at 19:30:34

Mislim, da smo ljudje različno dojemljivi za sprejemanje "kontaminacije" okolja oz. drugih osebkov. Eni sprejemajo vse, drugi pa ne. Primer. V družbi prijateljev je eden zasvojen s heroinom. Ponuja ga še drugim, torej jih skuša kontaminirati. Eni se zasvojijo, drugi nočejo niti poskusiti. To je to.

LP Igor
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #13 - 19.06.2002 at 19:32:03

Te dni smo vsi "kontaminirani" s soncem. Grin Grin

Mater mi je vroče. 8)

LP Igor
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #14 - 20.06.2002 at 00:51:57

Q
Če bi bilo tako, da me drugi "kontaminirajo", potem, če se bom družila z uspešnimi poslovneži, bom postala tudi jaz to.... saj me bodo kontaminirali s tem.....
Ali pa... če se bom družila s Sai Babo, se bom razsvetlila....
Q
se mi zdi da si ti tole bl kot sarkazem napisala, men se zdi pa to resnica

Q
Po domače povedano... ne rečem, da kdo name ne vpliva. Ampak vsebina, vrednost, kaj iz tega vpliva nastane, je odvisen od mene, od mojega notranjega sveta. Za to drugi ni odgovoren.  
Torej, me nisi razburil ti. Ne dajem drugim te odgovornosti. Sem se razburila ob tem, kar si napisal, ker meni to nekaj pomeni, mene se dotakne na določenem mestu.  
Torej, še vendo pravim, da nas drugi ne more "kontaminirati", torej onesnažiti, tako kot je bilo poslano, ker mi določimo kako se bo vpliv oblikoval.
Q
tole si pa fajn napisala
ampak to še ne pomeni da drugi ne vplivajo nate, vplivajo, kolk bo pa to nate vplivalo pa je odvisno od tebe

in ... tuki se mi glih tko kot pri čm zdi bistveno to da nezavedno glih tko vplivamo na druge kot zavedno, kolk to na tiste druge vpliva je pa že druga pesem.

tuki bi počas mogoče prišel v igro tale citat:
Dobro bi bilo, če bi človeštvo čim prej upoštevalo dejstvo, da je svet celovit, tesno povezan in soodvisen tudi in predvsem v najglobljih temeljih, kar bo imelo ogromne družbene in psihološke posledice (te pa so lahko izrazito pozitivne, vendar le, če bodo naša dejanja primerna).
http://www.gape.org/gapes/itsallinthehead.htm#znanstveno
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4