Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 
(Read 41429 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: Namen človeškega obstoja
Reply #90 - 24.06.2002 at 10:11:15

Robi wrote on 24.06.2002 at 00:48:42:
To pa potem več ni "jaz".  Smiley

JAZ SEM
in
"jaz"

bi lohka reku duša in telo
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #91 - 26.06.2002 at 08:12:05

Kar se tiče pobijanja znotraj vrste je pač tako, da nimamo naravnega sovražnika (razen bolezni), zato se moramo (v svrho zmanjšanja števila - lepše rečeno boja za ozemlje) pobijati med sabo.
Druga varianta je kontracepcija, ki pa je menda v nasprotju z božjo voljo in svetostjo življenja. Seveda je to kozlarija na kvadrat.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #92 - 27.06.2002 at 13:13:02

Quote:
Kar se tiče pobijanja znotraj vrste je pač tako, da nimamo naravnega sovražnika (razen bolezni), zato se moramo (v svrho zmanjšanja števila - lepše rečeno boja za ozemlje) pobijati med sabo.

Ok. fantje, tkole darvinistično tele teme ja  ne bomo končal! Še pomnite, kam so zašli tisti, ki so z naravnim izborom superiornost svoje rase, nacije opravičeval? In kam nas tisiti vodijo, ki nam z mentalito pravice močnejšega svet globalizirjo? Ste pozabl, da mamo tehnologije za po par stokrat vsakega posameznega človeka uničit, vi pa  se  tle še kar naprej na ene nagone sklicujete pa jih zagovrjate?

Časi take romantike so definitivno mim, zato je naslonitev na  zavest posatla naša edina evolucijska naloga. Ne na  nagon, ker če naslonmo  na nagon, potem je dopustit nagonski uboj v naših tehnoloških razmerah enako kot dopustit kolektivni samomor. Ne na razum, ker potem je npr. racionalno delat jedersko marelo nad USA, da bo šlo v maloro 3/4 sveta,  uni amarikani pa kao ne.

Le zavest o enosti, medsebojne vsepovezanosti vsega z vsem je naš trenuten namen dosežt al pa nas ne bo več na vrh  evolucijske verige. Smo sami sebe pač priteral do tega, da v to moramo verjet, če hočmo preživet. Smo zato tud drugega moral nagonsko pa razumsko pobijat, smo moral očitno tud to evolucijsko lekcijo vzet, ampak smo se pripeljal do tega, ko je s tem treba definitivno nehat. Nehat verjet, da je ta nagonsko/razumska opcija edino prava. Če si ne bomo pustil te vere v preživelo evolucijsko dogmo znotraj vrste vzet, se bomo z njo pač odrezal od nagona pa razuma  pa bomo  primoran  kdaj kasneje morda na tem, po vsej verjetnosti pa na kašnem drugem planetu,  zavest od nule naprej znova začet prav po sizifovsko razvijat.      

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #93 - 27.06.2002 at 19:22:37

amen
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #94 - 28.06.2002 at 11:24:31

Sveta preproščina. Prepovejmo kontracepcijo in splav, lačnim pošljimo vse zaloge hrane, čez 50 let nas bo še enkrat več, posekajmo vse gozdove, posejmo žito in čez 50 let nas bo spet še enkrat več in prišla bo neka kuga in nas bo 4 krat manj, ali pa boste končno spregledali in kaj naredili. Kaj vam pa ne bom govoril, saj boste imeli 100 let časa, da pridete k sebi.
Skratka smo najvišje razvita živa bitja za katere kljub vsej duhovnosti obstajajo preprosti evolucijski zakoni, pa če jih vi priznavate ali pa ne.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #95 - 28.06.2002 at 13:07:27

Quote:
. Prepovejmo kontracepcijo in splav, lačnim pošljimo vse zaloge hrane, čez 50 let nas bo še enkrat več, posekajmo vse gozdove, posejmo žito in čez 50 let nas bo spet še enkrat več in prišla bo neka kuga in nas bo 4 krat manj, ali pa boste končno spregledali in kaj naredili

Kva pa zdaj spet to govoriš, oldi? A misliš, da naša  zavest take matematke ne zna vkalkulirat pa se bomo kar naenkart začel nenadzorvan razmnoževat pa vase zažirat, če bomo razum od zgoraj dol namest od spodaj gor začel usmerjat? A misliš, da uni ta lačni pol ko bodo siti ne bodo imel nobenega od zavesti upravljanga razuma pa se bodo 100 let nagonsko množili kot zajci? Katastrofa ala kuga je evolucijsk opcija v eni nagonsko/razumsko gnani civilizaciji, kot naša je in je predvsem bla, ni pa mus, da taka tud ostane.

A maš kakšno drugo, boljšo opcijo?
Back to top

IP Logged

Master
1
*

Reply #96 - 01.07.2002 at 00:09:30

Dobra iztočnica za novo temo:

Ali je evolucija nad zavestjo ali obratno: je zavest nad evolucijo?
Ali zavest upravlja z evolucijo ali evolucija izoblikuje zavest?
Je zavest rezultat evolucije ali je evolucija rezultat zavesti?

Zavest - evolucija http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=102547...
Back to top

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #97 - 02.07.2002 at 11:35:37

titud
Quote:
A misliš, da uni ta lačni pol ko bodo siti ne bodo imel nobenega od zavesti upravljanga razuma pa se bodo 100 let nagonsko množili kot zajci?

Oni se že sesdaj, ko nimajo nobenih pogojev, množijo ko zajci, kaj bo šele potem. Če se ne bi, bi nehali umirati, ker bi jih v nasprotnem primeru zmanjkalo.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #98 - 02.07.2002 at 15:48:07

Quote:
Oni se že sesdaj, ko nimajo nobenih pogojev, množijo ko zajci, kaj bo šele potem. Če se ne bi, bi nehali umirati, ker bi jih v nasprotnem primeru zmanjkalo.

Tole nima nobene veze več z eno evolucijo zavesti, pa tud samemeu seb si  že  odgovoru: Lačni so se prisiljeni množit kot zajci, ker je to njihova evoucijska naloga, ker bi jih sicer več umrlo kot preživelo in bi jih res zmanjkal. Ampak pol, ko ne bi bli več lačni in bi imel pogoje za preživetje, bi pa za evolucijske  zakone izpolnjeval  tko kot zdaj midva:  s širjenem zavesti po internetu  po mojem rajš kot pa zmeraj vnovičnim  sejanjem njenih zametkov naokrog...
Back to top

IP Logged

SeK
Guest

Reply #99 - 12.07.2002 at 23:03:33

Ko sem nekoč sedel kraj pota, skupaj s slepim Bartimajem, je prišel On, o katerem sem že veliko slišal. Mnogo ljudi ga je pričakovalo, sedaj se je razodel. Tako
kot Bartimaja je tudi mene ozdravil.  In sledim mu, ker pravi, da je Edini in Večni.

Back to top

IP Logged

Heretik
1
*

Smartno ob Paki ali Ljubljana
Reply #100 - 19.07.2002 at 13:29:45

Kakšen namen ima pa virus Ebola? Vsa ta visokoleteča razmišljanja o smislu obstoja nečesa so zame navadno inteletualno masturbiranje. Človeštvo ima samo po sebi svoj namen le, če verjameš, da je bilo ustvarjeno - hop, pa smo že pri slepi veri v stvarnika (namenoma z malo).
Stvari imajo svoj začetek in konec, smisla pa same po sebi nikoli. Smisel in namen lahko imajo le dejanja posameznikov, ki peljejo k končnemu cilju, ki ga takoj potem nadomesti nov cilj.
Verjeti, da ima človeštvo (ali pa jaz sam) svoj višji namen, pomeni, da odvržemo sebe kot bitja in se sprejmemo kot orodja, še huje, kot orodja za enkratno uporabo. Takšno prepričanje me žali in ga zavračam.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #101 - 19.07.2002 at 14:30:05

Quote:
Verjeti, da ima človeštvo (ali pa jaz sam) svoj višji namen, pomeni, da odvržemo sebe kot bitja in se sprejmemo kot orodja, še huje, kot orodja za enkratno uporabo. Takšno prepričanje me žali in ga zavračam.

Verjet v višji namen po moje samo po seb ni problem, če se s tem hkrat ne odpoveš lastne avtonomnosti/odgovornosti pa se ne začneš dojemat le kot orodje za uresničevanje tega višjega namena. Se nameravam o tej odgovornosti za lastno evolucijo enkrat bolj natančno razpisat pa nadaljevat tle, kjer smo pred par posti debato nadaljeval, pa ne vem, če si to opazu, krivoverc:    

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=102547...
Back to top

IP Logged

muci jakob
Guest

Reply #102 - 23.07.2002 at 12:20:41

Ob vsem tem prebiranju vaših misli o smislu sem se prav zabavala.

Naj dodam še jaz svoje: smisel obstoja je v tem, da se zgradiš oz. razviješ v tisto v kar se želiš. V duhovnem svetu (torej po smrti namreč te možnosti nimaš, ker tam ni časa in tam nekako si), Na zemljo in podobne planete se prideš izgradit v tisto, ker si največ upaš misliti o sebi. In od tod evolucija-živa bitja so se postopoma razvijala, ker so vedno hotela biti kaj več.Od tod žirafi dolg vrat, ptičem krila itd.

Bog naj bi po knigi Pogovori z Bogom in drugih omenil, da dejansko življenje nima smisla, da je prav vseeno kako si živel, ker ni smisla in ga tudi nima smisla iskati, ker ga ni. Da nas je ustvaril zato, ker je želel spoznati samega sebe-torej vse kar je in zato je ustvaril med drugim tudi nas-da skozi nas izkuša samega sebe. Ker namreč, bil je čas ko je bil Bog vse kar je bilo-če si človek lahko to sploh predstavlja in takrat si je želel spoznati kdo je on in skozi to jebo, ki ji nekateri pravite življenje, se Bog spoznava.

In zakaj je življenje na zemlji jeba ? Bog nas vpraša nazaj: ja, le zakaj dopuščate da je? Le kdaj se boste končno odločili, da ne bo več jeba? Zakaj npr. se moški radi bojujejo-to je jeba za ene? Zakaj so eni ljudje svinje-pa jim je vseeno kaj naredijo drugim-tudi to je lahko jeba itd. vsak ima svojo verzijo.

Kdaj se bomo odločili, da ne bo več tako?

Močno svetujem, da preberete Pogovore z Bogom oz. knjige Donalda Neala Walscha. Nima veze z religijo, je pa nekaj, kar še niste sigurno prebrali ali slišali nikjer. Pa zelo realno in praktično.

Ko bodo ljudje dojeli, da smo eno, da če narediš slabo nekomu drugemu, dejansko narediš slabo sebi, ker smo vsi del enega in istega, takrat jebe več ne bo-vse bo en čisti užitek-tako je bilo namreč mišljeno. Smiley

Lp, Mucinson Smiley
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #103 - 23.07.2002 at 13:36:04

lepo si povedala

drgač pa mamo tole knjigo tuki:
Pogovori z Bogom
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

marta timer
Guest

Reply #104 - 05.08.2002 at 12:12:05

Dragi moji
Res sem čisto nova tukajle, toda neizmerno se zabavam, ko preletim vaše komentarje.

Nihče se ni spomnil, da ima človek popolnoma in neskončno SVOBODNO VOLJO, torej je edini SMISEL ŽIVLJENJA, DA DELA NATANKO TISTO, KAR HOČE. Žal pa si v svojem umu, tudi z uporabo vse domišljije očitno zamisli le nekaj butastih in veliko negativnih stvari - rezultati so vidni po vsem svetu in še malo vesolja smo zasvinjali.
Edina naloga je najti svoj lasten smisel in krepko delati v tej smeri. Ali nečutite in dojemate neskončne svobode?

Še nekaj glede Darwina, selekcije, ubijanja
Človek je edina žival, ki dela negativno selekcijo na sebi in vseh drugih živih bitjih. Npr. V boj gredo namočnejši in najsposobnejši in potem postanejo čisto mrtvi, ohranjamo pa vse "nedonošenčke", ki v naravi nikoli ne bi preživeli.
In za ostala bitja - lovec ubije kapitalnega jelena, samca, torej najboljši dedni material, ki bi nadaljeval močno in zdravo vrsto, ker hoče imeti veliko rogovje na steni in lepe fotke z nogo na truplu. Razmnožil pa se bo shujšan in garjav jelenček. In tako je praktično z vsem biomaterialom na Zemlji.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7 8