sedem wrote on 29.04.2002 at 13:55:14:Zivjo,
Gre za ljudi ki so zelo (prekomerno) obcutljivi na drazljaje iz okolice, hitro zacutijo kaj drugi mislijo ni cutijo, kaksno je vzdusje v prostoru, neke vrste mistiki ipd. Poleg tega pa hitro "poberejo" ta obcutja in zato so velikokrat razdrazeni in asocialni (ni nujno), resitev pa iscejo v dolgih sprehodih v naravi, samoti, meditativni muziki. So tudi zelo nezni do drugih in zivali.
A si ti brskal po mojem dnevniku, slučajno?

Sicer za ta izraz nisem vedela. Pa tudi do pred kratkim nisem bila pozorna na vse to, kar zaznavam. Tako, da ne bi govorila toliko o kraticah in izrazih... Ampak, res se mi to dogaja.
Je pa tako, kot pri indigo otrocih. Isti simptomi, ki se pojavljajo pri njih, se pojavljajo tudi pri hiperaktivnih in motenih otrocih.
In mislim, da je lahko nekaj podobnega tudi pri tem pojavu. Sama ne vem kam spadam. Kak psihiater bi verejtno rekel, da sem preveč občutljiva, kar je gensko al kako drugače pogojeno

.
Kako shajam s tem?
Redko sem v večji družbi ljudi. Veliko tišine in samote rabim. Veliko nestereotipnih pogovorov rabim. Opažam, pa da se včasih preveč prilagodim energiji človeku. Kar je lahko dobro, če imam opravka z človekom, ki je moder, miren, dober. Če pa ni, pa odsevam ravno to, kar je ta oseba.
PRosim, to sem šele pred kratkim ugotovila, tako, da ne me spraševat več o tem. Lahko rečem samo, da zgleda, kot da sem ene vrste zrcalo, ali "potenciometer" in "radar".
Vse ima po mojem korenine v otroštvu. Nič novega nisem povedala.
Od malega sem bila radarček. Od malega sem zaznala kako bo počutje očeta. To pa zato, ker je bila zame zelo pomembno, da sem vedela v naprej kak bo, ker sem se tako lahko prirpavila, je bilo bolj predvidljivo in tako bolj varno.
Za konec: jaz to jemljem kot razvoj nekih sposobnosti, ki jih ne razvije vsak, ker ni bilo potrebno, da mu postane okolje predvidljivo, ker se je počutil varnega. Recimo, da jaz pojmujem razvoj nekih sposobonosti, kot deformacijo. Deformacijo zato, ker danes teh sposobnosti nekako ne rabim več zato, da sem varna. Lahko me zmedejo, saj je vedenje včasih tako boleče jasno. Naravnanost človeka oz. mišljenje. Tok energije, ali je prekinjen ali laufa. Boleče je zato, ker se včasih zavem nekih stvari v ljudeh, katerih se oni sami sploh ne.
Hm, hvala za to vprašanje. Res bom še malo bolj pozorna na to dogajanje.