veter
1

I love YaBB 1G - SP1!
|
Zdravo, jaz sem nova tu in me je pritegnil meglin post o kundaliniju. Jaz tudi delam to meditacijo, imam cd z glasbo in je noro. Tudi ostale oshotove meditacije so the best.
Gre za to, da se najprej treseš, a ne da ti to počneš, ampak dovoliš, da se dogaja - samo čakaš, da se tresenje samo začne. Na to smo zelo nenavajeni - da se nam ni treba vmešavati v procese, da sami pridejo, samo treba je počakati... In potem plešeš, ko se vsa ta energija prebudi v tebi in tudi v plesu dovoliš, da se dogaja, da te energija pelje, kamor hoče - na kar smo tudi zelo nenavajeni, da dovolimo, da se izrazi točno tisto, kar se mora, da zgolj opazujemo, kam gre naša energija in se ne vmešavamo. Ta ples je lahko zelo energičen, a še vseeno ostaja subtilen, ta glasba ne omamlja, ampak dviga raven tvoje pozornosti in zavedanja. V tem plesu si bolj buden, ne bolj pogreznjen v spanec, bolj se zavedaš sebe, ne da skušaš pred sabo pobegniti. Lahko te odnese, a vedno vidiš, kam.
Po plesu se usedeš in zgolj opazuješ, zgolj gledaš, najprej ob glasbi, nato v tišini. In to je nekaj najbolj čudovitega - čista tišina.
To je smisel vseh meditacij - da spregledaš in se zaveš točke v sebi, ki je vedno tiha in zgolj opazuje. Ta točka je vedno tam, samo ne zavedamo se je. S plesom prebudiš energije, hkrati pa si vedno bližje temu, da jih zgolj opazuješ. Z energičnim gibanjem si vedno bližje negibni tihi točki. A ni mrtva, živa je - to si ti.
|