Saj ne mislim, da bom kaj pametnega povedala, ampak ze dolgo sledim tej debati in se sprasujem, kako bi se sama odlocila, ce bi se zelela odlocat. Trenutno se se izogibam odlocanju, ker se mi zdi, da si ne pridem do konca.
Za mene trava nic ne predstavlja, ker sem opazila, da nekako ne deluje na mene ali pa, ce ze hocem izsilit kak ucinek, slabo deluje.
Druzim se z ljudmi, ki kadijo ze desetletja ali pa so po desetletjih nehali kaditi. Vecina od njih travo izrablja, ker jim pomeni visje sfere in prirocen nacin bega od realnosti. Dosti teh jo kombinira tudi z alkoholom, cisto noben pa je ne kombinira s hujso drogo. Noben od teh ljudi ni dzanki niti to ne bo postal. Po eni strani se mi zdi, da jim je trava do dolocene mere pomagala nekaj dojet v sebi in kadijo, ker so to izkusnjo rabili. Ampak neprimerno bolj je pomagala tistim, ki je sedaj ne kadijo vec in je niso nikoli kombinirali z alkoholom. Ti ljudje jo se vedno zelo cenijo, vendar jim ne disi vec. Njihova osebna nadgradnja poteka v stanju cistega uma...tocno s to besedo se tudi vsak od njih izrazi. Torej trava ne ustvarja dzankijev, ustvarja samo free mind, ki enim pomaga, drugim pa skodi.
Gre za to, da trave nikoli ne bo mogoce prepovedat, ce obstaja, se jo bo uporabljalo. Kot se uporablja alkohol. Za mene ni velike razlike med mladino, ki pri 15 zacne kadit travo ali se ga naziga z alkotom. To je nek del odrascanja, ki ga vecina od nas dozivi. Eni prej eni kasneje. Zadnje case pomeni del odrascanja tudi vsaj en poskus z XTC in raveom.
Ce bi travo legalizirali, bi zavzela podobno mesto, kot alkohol. Lahko bi propagirali kulturo kajenja, kot se zdaj trudimo uveljavit kulturo pitja. In s tako kulturo bi bila trava dostopna vsakomur, vendar bi jo mogoce manj izrabljali. Mogoce bi v prvem trenutku nekateri kompenzirali to legalnost in se ga zadevali do konca, bi se pa to stanje prej ali slej umirilo. Zdi pa se mi, da se trave vseeno ne bi smelo postavit na isto stopnjo kot alkohol, ker gre za popolnoma drugacno substanco in bi bilo zanjo potrebno, da je namenjena namenski uporabi in ne vsakdanji rabi. S tega stalisca pa ji lahko naredi legalizacija vec skode kot koristi.
Kar se tice skodljivosti, vem, da ni zasvojljiva, kot so na primer cigareti ali alkohol. Edina skoda, ki jo povzroca, je lahko psihicna, ker sluzi kot dober beg pred stvarnostjo. Tega pa ne povzroca ta rastlina, pac pa clovek, ki si tega zeli.
Vem, da me ne bo skrbelo, ce bo moj otrok kdaj skadil kak joint, bolj me bo skrbelo, ce bom opazila, da "bezi", se najbolj pa me bo skrbelo, ce ne bo razumel, da vsaka nelegalna stvar ni enako "user friendly" in bo zaradi tega pomesal travo, Xtc, koko in se marsikaj, kar bo v teh letih se izumljenega in v prodaji.
Lep dan vam vsem zelim, pa ne bit hudi da vam tle neka neuvrscena nekaj brezveze razlaga

res me je hudo tiscalo