ana
5 p

Kranj
sama popijem zelo veliko vode, in imam srečo, da lahko pijem kar tisto vodo iz vodovoda (pred leti sem dobila za darilo modri kozarec, zato pijem vodo iz njega) v fabriki imamo Zalo - pijem jo, bi pa rekla, da je po kvaliteti (okusu) slabša od tiste doma iz vodovoda.
Vedno imam pri roki ALGEA - stisnjene posušene sladkovodne alge v tabletkah, bogate z minerali in vitamini, vežejo nase strup, tako da ob pitju vode včasih poženem še te po grlu.
pred kakimi tremi leti me je znanec (skoraj toliko časa je tudi že pokojen) povabil na izlet in ogled nekega izvira blizu Bleda. Kraj je dbesedno pravljičen, niti v domišljiji si ne moreš naslikati takega izvira: do njega vodi samo pešpot, izvir poznajo menda bioenergetiki kot močno zdravilnega. Izvira (v gozdu) ne opaziš prej, preden ne prideš do njega. Gozd je bukov, v hribu , in iz ene debele bukve izpod korenin v obliki narobe obrnjenega V (kot majhna votlinica) dere kristalno čista voda, z močnim tokom, ki pa že po kakih petih metrih izgine v zemljo (nižje v gozdu spet pride na dan). Samo gledaš, kje so palčki, ki stražijo izvir. In, kar me je presenetilo, cela bukev je sukana desno, kot v desno špiralo, čeprav drugače raste popolnoma navpično Kasneje sem brala, da je zdravilna voda desnosučna. Me prav firbec matra, če zato bukev vleče desnospiralasto navzgor.
|