Oldi
Guest
|
Med alternativci je kup šarlatanov, ki zaradi placeba mnogim sicer pomagajo, vendar je to še vedno prevara. Ne bom pozabil na enega od njih, ki je na lokalni TV razlagal, kako so navadne vtičnice škodljive, šuko pa ne, ker so ozemljene. Nekdo drug mi je ponujal zaščitne ploščice, ki naj bi izničile škodljiva sevanja. Po nekaj relacijah v smislu "proklete barabe...." mi je priznal, da tudi sam ne verjame v to, denar pač ne smrdi. Verjamem, da so te ploščice marsikomu koristile, saj placebo na lahkovernih deluje, le dovolj prepričljiv je treba biti. Podobni so tudi kristalčki, saj celo največji propagatorji trdijo, da delujejo le na tistih, ki verujejo. Potem so ti še home made kiropraktiki, ki sem ter tja koga zašuštrajo - beri zalomijo.
Jaz trenutno rabim dobrega koropraktika, pa se bojim prepustiti nekomu, ki na veliko vpije, kako je njegova metoda oh in sploh. Ali ne bi bilo fino, če bi bile stvari registrirane - recimo pri kakem evropskem združenju kiropraktikov. V naše zafrustrirane dohtarje ne verjamem, saj svoje grehe ščitijo do onemoglosti, homeopatska zdravnica se pa ni mogla niti zagovarjati, ker bi gotovo vsako njeno izjavo razumeli kot samoobtožbo.
|