ana
5 p

Kranj
Oldi wrote Q Če bi se res kaj zgodilo globoko notri, so taki padci nepredstavljivi, zato verjamem, da je kup teh tehnik le površinskih in na nek način le izvajajo "nasilje". Q Moje osebno mnenje: tehnike niso površinske, temveč je njihova globina oz. njihov doseg odvisen od nas, pa ne od zavestnega dela nas. Tudi jaz poznam ljudi, kot jih opisuješ ti. Mislim, da so to ljudje, ki niso mogli slediti notranjemu klicu po spremembah v življenju. Ali po spremembah v mišljenju. Govorim tako kot sama mislim in ni rečeno, da boš vedel, kaj hočem reči. Tudi moj bivši mož se je po ločitvi na debelo začel ukvarjati z duhovnostjo, že zato, da bi dal kontra meni. Bil je celo v Braziliji pri svetovno znanem zdravilcu Joaju (ali nekako tako). Ta zdravilec ti potegne možganski tumor skozi nos na svetlo - verjemi ali ne. Toda, ali to pomeni, da je človek s tumorjem zdrav? Seveda je: kaj bo s tem naredil, je pa odvisno od njega in veliko ozdravljencev na zunaj (odstranjena jim je bila posledica vzroka, zaradi katerega so zboleli), čez nekaj časa spet zboli. Zakaj? Isti vzrok bolezni je še vedno v njih, zato ponovno zbolijo za isto boleznijo. Kdo bo tega odpravil? Eto, pa smo tam. Pa se ga da, samo težko. Seveda, moj gospod bivši je pricvetel nazaj iz Brazilije (ni imel telesnih bolezni, duševno pa je bil vedno labilen in čuden). Danes zgleda vsaj petnajst let starejši kot je v resnici, popolnoma siv in čuden. Padel je pod nivo, kjer je bil, preden se je začel ukvarjati z duhovnostjo. Bil pa je tipičen človek, ki je govoril, da je duhovnost pomembna zato, da se z njo zasluži. Rekla bi še to: če si zlomiš nogo, se ti kost zaceli sama od sebe od znotraj. Vendar pa uporabljaš berglo zato, da si olajšaš vsakdanje življenje. In celjenje kosti ni odvisno od uporabe bergle. Recimo. Tako je s tehnikami: če izbereš pravo, po svoji meri, komaj občutiš svojo zlomljeno nogo (težave v življenju). S samo uporabo bergle zlom ne izgine čez noč, tudi težave v življenju z ukvarjanjem z duhovnostjo ne izginejo. Samo manj se sekiraš. Bolj aktiven si v življenju, ne bežiš pred odgovornostjo. Seveda spet tukaj ne smemo pozabiti tistih, ki smatrajo, da se bodo težave v njihovih življenjih nehale že s samo uporabo tehnik. Ne. Vse izvira iz nas. Vse je v nas. A rabimo bergle (tehnike), da smo bolj samostojni. To so samo pripomočki za naše vsakdanje delo. Maruča ima pač kristale, lahko bi imela tudi fižolčke (veš, da šlogajo tudi na fižole?). To so samo sredstva, preko katerih priteče do tebe ali iz tebe informacija.
|