Moonlight
5
You are the master of ure Body and ure soul.
MEDVODE
Littlestar - Hvala ti, ker si se Tukaj oglasila na Temo o NAPAKAH. Lepo si napisala, ne Zmore tega vsak. Tebi Hvala, res. Nekje sem, ko sem bila mlajša, tudi sama tako sprejemala klošarje, kot ti pišeš sedaj. Nisem Zmogala pogleda nanje. Niti dinarja, jim nisem dala, ker se mi je Zdelo, da so preveč vedno OPITI in, da Če jim dam še kaj, bodo ŠE BOLJ. Alkohol že od nekdaj sovražim - ja to je DOBRA in prava beseda. Mogoče je poseldica tega, ker je moj dedi PIL, ne vem. Nisem ga golobje poznala,vem, samo da Mi Pijača in nekdo, ki zaudarja po njej in seveda, nekje USTAVITA misli, do pomoči. Seveda bi si človek moral sam najprej POMAGATI, sam najti izhod in se Zdraviti, pa temu ni vedno tako.
Klošarji, so si sami izbrali tak način življenja, mogoče res zato, ker jim tak način življenja še najbolj Ugaja. Ne vem. Srečevala sem jih že mnogo, govorila Že z mnogimi, Le z občutkom, da JIM lahko ponudim samo toplo besedo, mogoče kak nasvet in to je vse. Mogoče povabim ali kupim Topel obrok, ki ga pogosto odklanjajo, me je pa ravno nekaj dni nazaj, ko sem se sprehajala po Ljubljaskih Pločnikih ustavil nek mlajši "klošar" nekje je bil mojih let. NE vem koliko časa je že bil brez strehe nad glavo. Želel si je le "moj topel obrok, ki sem ga jedla, med samo potjo. Ja, kar stopil je k meni in začel vohati kot kak KUŽA, seveda si lahko mislite kako me je to presenetilo in nisem si mogla kaj - dala sem mu vse kar sem držala v roki, s ponosom. Tisti trenutek pa me je tudi ZABOLELO Srce. Mogoče je PA moralo biti tako, nisem pričakovala besedice Hvala, niti je ni bilo. Vedela sem v sebi samo, da se nekoga osrečila s Hrano, ne pa s tem, da mu dam nekaj denarja za katerega ne vem, kam ga bo " namenil". Eno v kar Razumem klošarje je - s tem SI BLAŽIJO ranjeno dušo v sebi, čeprav se navzven ne opazi. Moramo iti globje in JAZ sem tam že bila. Res je - da si vsi niso ENAKI, ta kateri sem ga jaz srečala in govorila z njim pa se je "izgubil v sebi" in niti se ne želi najti. Recimo temu, da je Zgodba " temačna.
Littlestar, sem se malo razgovorila, ampak nekje sem te brala, da ne sprejemaš klošarje, ker " te je nek njihov odnos od tebe do njih spremenil. Res je, da dajo vse za pijačo, pa vendar - EN od DRUGEGA SE tako UČIJO - vedo kaj je zanje dobro. Ampak jih ZGOLJ greje ta misel. V tem vidijo DOBRO, ker saj veš - alkohol prežene GRENKE misli, ko pa POPUSTI - potrebujejo vedno več in še, kot TISTO, ko TEBE prosijo, da JIM daj, daj MI, to je njihova PROŠNJA že z NAVADE. In včasih dobijo in s potem navadijo. Pravijo, da vedno imajo dovolj. Da so Srečni.
Gotovo te moti, da se vedno ponavljajo - taka je pač NJIHOVA življenska Zgodba in zanjo NISO nič več pripravljeni NAREDITI - la zakaj? Sami vedo...
Ti jih sedaj samo Zunanje OPAZUJEŠ, ker jih notranje že poznaš in, ker se NE želijo spremeniti, ker si JIM že toliko NUDILA, se ti Zdi zaman, da bi jim dala še kaj več. Oni se Ne vem, zaman ni prava beseda. Se mi pa zdi smiselno, da JIM pokažeš še drugi del svoje narave. Pri tem ni nič Goroznega. Vsi imamo nek del svoje narave v Sebi. Enkrat JO spreminjamo, spet DRUGIČ - obnavljamo.
Menim, da ne gre za zamero, le nekje te nekaj na NJIH ali v njih MOTI - menim, da odnos, ki ga imajo do SEBE oni. KO jim ti nekaj daš - oni ne dajo v namen, za katerega si ti menila, da bo šlo. To je deloma stvar njihove presoje - ampak tebe BOLI, da je temu TAKO.
|