Amstelj, res si dobro prikazala tole ne- služenje z reikijem. Reiki je res čudovita stvar in tudi meni je zelo spremenil življenje. Z reikijem res lahko napreduješ na vseh področjih v življenju ter osebnostno in duhovno rasteš. Prav v ta namen je bil poslan na zemljo, toda kaj smo spet ljudje naredili iz tega- mnogi, a ne vsi, vidijo v tem le dobro možnost za zaslužek. Reiki je spoštovan že sam po sebi dovolj in ga ni potrebno ovrednotiti z denarjem, ker njegov prvoten namen ni bil takšen. Če bi reiki vedno ovrednotili samo z denarje bi se razlika med revnimi in bogatimi še povečala. Kdo bolj potrebuje reiki, kot bolni in ljudje v socialnih stiskah? Kako pa naj pridejo do njega??????????????? K sreči ima reiki sam po sebi tako dobre lastnosti, da bo razvrednotil tako mišljenje, ne pa sam sebe. Sama sem za prvo in drugo stopnjo plačala 20 000 in 3o ooo sit, potem se je pa moje napredovanje ustavilo, dokler nisem prebrala na forumu o dezmistifikaciji reikija in se oglasila gospodu Maxisu. Uglasitev v tretjo in četro stopnjo sem dobila po meni dostopni, zelo nizki ceni. Sama sem že podelila dve ,uspešno in brezplačno, dvema, ki nikakor zaradi denarja nista mogli do njega. Hvala Maxis!!! Seveda to ne pomeni, da se lahko reikiste izkorišča vsevprek, naj plača kdor lahko in kolikor lahko, toliko je pa na tej stopnji že razvita intuicija, da veš s kom imaš opravka. Če jih bo vsak mojster iniciiral vsaj 10 brezplačno, bo veliko res veliko slovencev izplavalo iz stiske. Je s tem kaj narobe?????????Je reiki Bog?- ko bi le bil

. Seveda obstajao tudi druge tehnike, ki so koristne in upam, da tudi dostopne za vse. Kar sem videla cene pri Maxisu so! To je samo še eno mnenje o ne-služenju z reikijem.