titud
5 p

Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
Kar se za nazaj tiče, je odnose zajebal oni in ne ti. Tle si nimaš kaj očitat. Če se tako rekoč od tvojega rojstva odreku tvojim potrebam prilagajat al pa vsaj tebe po svojih magari slabih vzorcih vzgajat, nisi ti nič ni kriv, čeprav mal dvomim, da je sta ble tvoja mama pa tvoja tatstara mat tolk zrele, da vsaj posredno nista s tebe obremenile. Zdaj jima to prav prav pride, hočta tud v teb eno slabo vest vzbudit, da bi svoje napake pri vgzoji pokrile. Vsaj mat bi se morala za fotra borit, ne pa tastari popustit. Zdaj se grejo ene igre, za katere je še prezgodaj, na konc si pa spet kao ti kriv.
Ta stari se je šel odiseja, se kao kalil za očeta, ti pa si skor siguren imel enga nadomestka, enga mentorja, ki te je uvajal v tvoje lastno očetovstvo. Trenerja hokeja? Si čist normalno, morda mal bolj zgodaj, odarstu. Se ti je je morda celo začel zdet, da da tapravga fotra ne rabiš. Si ga zavrnu, a zakaj potem tko trpiš, da si to naredu?Glej, po mojem mi nujno potrebujemo ene očetovske like, ki nas vodijo in nam dajejo eno modrost. Če jih nimamo, sta razum pa kakšna ideologija edina vodnika, na katero se lahko upremo v življenju. To je tud tvoj foter nekak čutu, ampak ti tega ni mogu dat, ker femisnistični tastari nista sprejeli njegove za naše čase preživele, tlačiteljske predstave o očetu. Zato je po mojem ta čas, ko bi mogral teb bit foter, iskal svojo lastno pot do takega očeta. Niti ni važno, kako daleč je pri tem prišel. Kot rečeno, njegov problem, ne tvoj.
Vzem ga torej kot lik, ne kot konkretno osebo. To je magla z drugimi besedami dobro zadel:
[quote]]...če hočeš imeti dobrega očeta si ga najprej naslikaj v glavi potem pa dan za dnem hodi h temu očetu...odnos pa prilagodi, kot da je že vedno bil tak... [/quote
Se pa to lahko greš šele pol, ko z nobeno zadevo ne foter ne mat ne tastara mat ne morejo več konkretno posegat v tvoj real-lajf. Ko te nihče z nobeno materilano, čustveno ali kakšno drugo oblastniško močjo ne bo mogel več prisilit, da bi sprejel njegovo (po tvoje) zgrešeno predstavo o svoji očetvski vlogi v tvojem živlenju. Takrat, ko bo foter zaštekov, da mora bit njegova fotrovska vloga popolnoma usklajena z likom očeta, kot ga ti dejansko rabiš, bo tud on začel uživat v tej vlogi. Bo za oba dobro, bo vsem za nazaj odpupuščeno. Sej on te po mojem podzavestno samo zarad tega (prezgodaj?) od doma podi...
Glej, jest imam še živega očeta, ki se je po svojih predstavah šel mojega fotra dvajset let, je bil non stop ob men pa nad mano. Ampak jest sem pol en oster konflikt z njim moral udart, sem pol še več kot 10 let odisejade rabu, da sem ga v sebi uskladu z enmu likom fotra, ki sem si ga sam o očetovstvu ustvaru. Zdej se mi milo stori, ko ga vidim (res bolj redko), mu dam vedet, da je imel oz. ima eno vlogo v mojmu življenju, čeprav oba veva, da nima nobene moči, da bi lahko na moj življenje vplival in da je kot foter orenh al pa v celoti sfalil.
|