gape
YaBB Administratorp
I love YaBB!
The Land of YaBB
|
Sem prebral knjigo – Nov Obstoj, in zdej ko mi je Lojze dobolil objavljam povzetek tudi tukaj ne samo linka na njegov forum.
. . .
LOJZE JE CAR!!!
Sem izvedel kar nekaj novih stvari. Ena, na primer, je ta: Kako jesti, pa ne ubijati. Tudi rastline ubijemo, če jih hočemo pojesti. Ampak rastline ne ubiješ, ko poješ z drevesa sadež. Niti slučajno. Če ga ne poješ, pade na tla in zgnije. Torej: človekova avtentična hrana je sadje. Da se preživeti samo s tem, da se je npr. jabolka (sadeže). Lojze je živi dokaz za to. Temeljni sadež imenuje tisti sadež, ki more v nekem podnebnem pasu kot stalna hrana pokriti čas celega leta, vse letne čase, bodisi da stalno rodi ali pa se ohranja.
Pa grem po vrsti: čeprav Lojzetu ni všeč, da se napisano v knjigi trga iz konteksta (celote), pa ne morem pomagat. Kar je ljudem treba povedat, jim je treba povedat.
Vrednote življenja v zgodovinskem napredovanju so bile: boj, vera (bog), delo, denar.
Do danes smo poznali 4 (5) temelje življenja: zemlja, voda, zrak, ogenj, (eter). Od danes naprej jih poznamo sedem: 1. Hrana (ne zemlja) - temeljno odkritje: avtentičnost hrane -> avtentična hrana so sadeži. 2. Voda in 3. zrak - ostajata neizpodbitni resnici, ampak nista tu zaradi uporabe, pač pa za živetje. 4. Naravne toplote po soncu (ne ogenj) - ogenj ni stalnica, zato ni temelj življenja.
Do sedaj neznani temelji: 5. Življenjska moč - je sestavina vseh sedmih temeljev obstoja. 6. Obstajanje v sebi (biti v sebi) - tu doživljamo vse temelje obstoja. 7. Naravni zakoni - absolutne naravne resnice, ki vedno delujejo (program op. gape).
(Ne morem si pomagat, da bi ne potegnil vzporednice s sedmimi nivoji zavesti, v katerih človek zmore živeti in po svoji naravi teži k temu, da bi živel v čim višjem nivoju, okolica pa mu seveda tega ne dopušča.)
|