| gape 
		YaBB Administratorp
		I love YaBB! 
		The Land of YaBB

| 
			Sem prebral knjigo – Nov Obstoj, in zdej ko mi je Lojze dobolil objavljam povzetek tudi tukaj ne samo linka na njegov forum.
 .
 .
 .

LOJZE JE CAR!!!

Sem izvedel kar nekaj novih stvari.
 Ena, na primer, je ta:
 Kako jesti, pa ne ubijati.
 Tudi rastline ubijemo, če jih hočemo pojesti.
 Ampak rastline ne ubiješ, ko poješ z drevesa sadež. Niti slučajno. Če ga ne poješ, pade na tla in zgnije.
 Torej:
 človekova avtentična hrana je sadje.
 Da se preživeti samo s tem, da se je npr. jabolka (sadeže). Lojze je živi dokaz za to.
 Temeljni sadež imenuje tisti sadež, ki more v nekem podnebnem pasu kot stalna hrana pokriti čas celega leta, vse letne čase, bodisi da stalno rodi ali pa se ohranja.

Pa grem po vrsti: čeprav Lojzetu ni všeč, da se napisano v knjigi trga iz konteksta (celote), pa ne morem pomagat.
 Kar je ljudem treba povedat, jim je treba povedat.

Vrednote življenja v zgodovinskem napredovanju so bile: boj, vera (bog), delo, denar.

Do danes smo poznali 4 (5) temelje življenja: zemlja, voda, zrak, ogenj, (eter).
 Od danes naprej jih poznamo sedem:
 1. Hrana (ne zemlja) - temeljno odkritje: avtentičnost hrane -> avtentična hrana so sadeži.
 2. Voda in
 3. zrak - ostajata neizpodbitni resnici, ampak nista tu zaradi uporabe, pač pa za živetje.
 4. Naravne toplote po soncu (ne ogenj) - ogenj ni stalnica, zato ni temelj življenja.

Do sedaj neznani temelji:
 5. Življenjska moč - je sestavina vseh sedmih temeljev obstoja.
 6. Obstajanje v sebi (biti v sebi) - tu doživljamo vse temelje obstoja.
 7. Naravni zakoni - absolutne naravne resnice, ki vedno delujejo (program op. gape).

(Ne morem si pomagat, da bi ne potegnil vzporednice s sedmimi nivoji zavesti, v katerih človek zmore živeti in po svoji naravi teži k temu, da bi živel v čim višjem nivoju, okolica pa mu seveda tega ne dopušča.)

|