teonanacatl
1

I love YaBB 1 Gold!
|
Herby - glede uporabe gobic: Pravzaprav ni nobenih natančnih pravil kako naj bi se gobice uporabljale, razen tega, da je najbolje potovati v nekem mirnem okolju, kjer te nihče ne bo zmotil. Potuješ lahko sam ali pa s prijatelji, toda ni dobro tripati z nekom s komer se zadnje čase ne razumeta dobro, ker lahko to pripelje do poglobljenih konfliktov. Ustvariti si moraš predvsem lepo in varno okolje v katerem se dobro počutiš. Prav tako ni priporočljivo potovati, če si pravkar doživel kakšen večji neprijeten dogodek kot je smrt bližnjega, spor z ljubljeno osebo ali kaj podobnega. Torej pravzaprav je edino pravilo, ki se ga moraš držati, da si zunaj in znotraj sebe ustvariš čim lepše 'okolje' (set and settings). Vse drugo je pravzaprav nepomembno. Seveda če meditiraš je zelo priporočljivo, da se potopiš v meditacijo preden greš na psihedelično potovanje (s tem v sebi ustvariš primerno 'okolje'), toda če ne, se ti nikar ni potrebno siliti s tem. Ko si na gobah se jim prepusti in dovoli, da te vodi tisto kar izkušaš - nikar se ne upiraj temu kar poskuša prodreti vate, pa naj bodo to ekstatične ali pa tudi nekoliko manj prijetne izkušnje.
Če hočeš lahko poslušaš muziko, ampak če te zanima predvsem samoraziskovanje z gobicami je po mojem mnenju najbolje, da greš na potovanje ponoči in v tišini, čeprav je tudi res, da lahko muzika pričara prav čudovite in neverjetne izkušnje. Pravzaprav je to bolj odvisno od vsakega posameznika, čeprav jaz ponavadi tripam v tišini. Isto velja tudi glede dneva/noči.
Če boš vzel pravo dozo gobic, ti vsekakor ne bo dolgčas, toda vseeno ne vzemi preveč – upoštevaj svoje lastne izkušnje na psihedelikih, svojo dovzetnost za psihedelične izkušnje in svojo psihično pripravljenost.
>Namen?
Po mojem mnenju je najboljši namen želja po samoraziskovanju.
>Kaj naj bi se pocelo.
Najbolje je, da se uležeš, zapreš oči in opazuješ kaj se dogaja.
|