Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Šamanizem >> uporaba gobic
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=989404537

Message started by matrix on 09.05.2001 at 12:35:37

Title: uporaba gobic
Post by matrix on 09.05.2001 at 12:35:37

tole sem pred časom objavil od gobic.

www.svetduhovnosti.org/clanki/matrix/gobice.htm

Title: Re: uporaba gobic
Post by Urban on 09.05.2001 at 12:50:23

Kdaj se dobimo na skupnem psihonavtičnem potovanju?

Title: Re: uporaba gobic
Post by Matjaz on 09.05.2001 at 14:27:14

Kje se da dobiti gobice? Ali se jih kupi in kje, ali se jih nabere v naravi?

Title: Re: uporaba gobic
Post by herby on 09.05.2001 at 22:46:06

 Kako naj bi zgledal obicno potovanje na gobah, kar se tice prostora, Namena... Kaj naj bi se pocelo. Glasba?, cas podnevi/ponoci?. V bljizni prihodnosti se spet odpravljam na potovanje tokrat v gozdove(mogoce bom koncno videl palcke :) ), pa ne vem lih kaj pocet. Se samo v spalko ulect in zvezde gledat? Ali obstajajo kaki pametni obredi, tehnike na gobah?

Title: Re: uporaba gobic
Post by matrix on 13.05.2001 at 18:26:15

ja, je že tako, da vedno dobiš, kar iščeš.

Ko sem prišel prvič na drogart, sem imel ista vprašanja, kot se tule porajajo. Pa me je Moderatorka DA vljudno opozorila na določene probleme, ki pri nelegalnih substancah lahko hitro prestopijo meje zakonsko določenih okvirov.
PA POGLEJMO KAKO SE IGRA IGRA? pa poglejmo kar njihova priporočila!

Na vašo željo smo sestavili konferenčni sistem, kjer si lahko puščate sporočila ali pa se pogovarjate o strokovnih ali kakršnihkoli temah, ki se dotikajo drog ali njihove uporabe. Konferenčni sistem poteka preko serverja, tako da bodo vse zahteve necenzurirane in vas prosimo vsaj za minimalno kulturo obnašanja, ki velja splošno na netu. Pozor! Vaši prispevki bodo na očeh vsem in zato vam bo vsak lahko tudi odgovoril. Na DrogArt se ne obračajte z zahtevami po IPjih udeležencev, ker jih naš UBB ne zbira.

Konferenca je moderirana, zato bodite pozorni na navodila in pripombe administratorjev in moderatorjev. Vsa napisana sporočila so last in odgovornost piscev besedil. Sporna sporočila bodo moderatorji odstranili takoj po vašem opozorilu ali preverjanju.

Upoštevajte dve preprosti pravili!
ne napeljujte drugih na uporabo drog
ne poizkušajte prodajati ali ponujati nelegalnih substanc preko konferenceej, kolk spominov se odpre, bom napisal kaj od tam!


Title: Re: uporaba gobic
Post by teonanacatl on 16.05.2001 at 14:58:47

Herby - glede uporabe gobic:
Pravzaprav ni nobenih natančnih pravil kako naj bi se gobice uporabljale, razen tega, da je najbolje potovati v nekem mirnem okolju, kjer te nihče ne bo zmotil. Potuješ lahko sam ali pa s prijatelji, toda ni dobro tripati z nekom s komer se zadnje čase ne razumeta dobro, ker lahko to pripelje do poglobljenih konfliktov. Ustvariti si moraš predvsem lepo in varno okolje v katerem se dobro počutiš. Prav tako ni priporočljivo potovati, če si pravkar doživel kakšen večji neprijeten dogodek kot je smrt bližnjega, spor z ljubljeno osebo ali kaj podobnega. Torej pravzaprav je edino pravilo, ki se ga moraš držati, da si zunaj in znotraj sebe ustvariš čim lepše 'okolje' (set and settings). Vse drugo je pravzaprav nepomembno. Seveda če meditiraš je zelo priporočljivo, da se potopiš v meditacijo preden greš na psihedelično potovanje (s tem v sebi ustvariš primerno 'okolje'), toda če ne, se ti nikar ni potrebno siliti s tem. Ko si na gobah se jim prepusti in dovoli, da te vodi tisto kar izkušaš - nikar se ne upiraj temu kar poskuša prodreti vate, pa naj bodo to ekstatične ali pa tudi nekoliko manj prijetne izkušnje.

Če hočeš lahko poslušaš muziko, ampak če te zanima predvsem samoraziskovanje z gobicami je po mojem mnenju najbolje, da greš na potovanje ponoči in v tišini, čeprav je tudi res, da lahko muzika pričara prav čudovite in neverjetne izkušnje. Pravzaprav je to bolj odvisno od vsakega posameznika, čeprav jaz ponavadi tripam v tišini. Isto velja tudi glede dneva/noči.

Če boš vzel pravo dozo gobic, ti vsekakor ne bo dolgčas, toda vseeno ne vzemi preveč – upoštevaj svoje lastne izkušnje na psihedelikih, svojo dovzetnost za psihedelične izkušnje in svojo psihično pripravljenost.

>Namen?

Po mojem mnenju je najboljši namen želja po samoraziskovanju.

>Kaj naj bi se pocelo.

Najbolje je, da se uležeš, zapreš oči in opazuješ kaj se dogaja.

Title: Re: uporaba gobic
Post by MP3CE on 18.05.2001 at 07:50:54

Recept za uporabo rdečih mušnic:
Kot nekateri že veste, in nekateri še ne, se za popotovanja da uporabiti tudi rdečo mušnico (to je razlog, zakaj jo rišejo skupaj s palčki...). Tukaj je recept, ki mi ga je povedal prijatelj (sam ga nisem preizkusil, on pa ga je...)

Nabiranje:
Mora biti ravno zrela, to jest normalne starosti, z že razprtim klobukom...

Priprava:
S površine klobuka odstraniš bele pikice. Nato odstraniš še rdečo kožo in iz nje skuhaš čaj...

Doziranje (ampak raje začnite z malim):
1-2 gobici za začetnike, easy trip...

3-4 za izkušenejše, oziroma tiste, ki si želijo močnejših tripov
Title: Re: uporaba gobic
Post by herby on 18.05.2001 at 08:26:44

Ne bi jaz tko hitr razlagov o musncah. Sej je v redu, so dostopne, prepoznavne(tesko zamenjas s cimerkoli), sam so nevarne. Sicer ne smrtno nevarne ampak za dusevno zdravje nevarne.
Poleg tega so ravno v belih pikah mescarin, ki je zazelena snov. Aja pa se glede na letni cas je odvisno kolk je goba v redu. Gre se za razmerje med kemijskimi spojinami in hitr se zgodi da je vec nezazelenih snovi.
Velika je moznost bruhanja...

Title: Re: uporaba gobic
Post by Matjaz on 14.10.2002 at 09:42:47

Kje se da dobiti gobice?

Title: Re: uporaba gobic
Post by A. on 15.10.2002 at 20:46:30

v sloveniji če mal vprašaš frende

drugač pa v amsterdamu v coffe shopuTitle: Re: uporaba gobic
Post by matrix on 15.10.2002 at 20:51:04

Evo A., uspel sem uredit link  ;)

www.svetduhovnosti.org/clanki/matrix/gobice.htm

Matjaž BRANJE OBVEZNO !   ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by sanjalka on 18.10.2002 at 09:53:31

[quote author=Kje se da dobiti gobice?[/quote]


Matjaž!

Poglej na ta naslov:
www.mushroomgalaxy.com ,
tam so predstavljene vse vrste gobic, pa tudi naročiš jih lahko. Gre za smart shop iz Amsterdama, kjer jih redno pošiljajo po celi Evropi. Samo po mailu jih kontaktiraš, pa bo.

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 03.12.2002 at 18:59:37

Gobice se dobijo tudi pri nas v Sloveniji. Računa ne dobiš.  ;)  

Meni so OK. Glede teh potovanj na gobicah mislim da  če pogledamo na grobo velja isto kot za vse te podobne izletniške zadeve.  Ne delat tega s tipom ki ga sovražiš, ali pa on tebe,  ne delat tega na dan ki ti je od jutra že bad day,  ne delat tega v neki krvavi klavnici ipd.,  :)

Lep miren prostor, ljudje ki jim lahko zaupaš, so good, so OK, v naravi morda? ...če si kje notri dodaš še kaj dobre glazbe...  in še in še....   ..pa sej veste.  ;)    Lahko pa tudi tekaš po mestu gor in dol zblujen 100/h sam to je brezveze.  Not Good....  


Imel sem letos poleti najlepši  "pohod" do zdaj, ob strugi Lobnice gor  do slapa Šumik  in malo dlje, tako lep,da smo na trenutke kričali od navdušenja!     "... sem se samo čudil"  ;)


Lp, Dylan Dog

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 12.12.2002 at 21:32:12

Rdečo mušnico poznajo skorajda vse civilizacije. Raste pa tudi pri nas.Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 13.12.2002 at 17:27:00

Res je,  poznamo jo tudi pri nas, raste res marsikje, sam je jaz vseeno ne bi kar tako popacal, kljub temu da so mi gobice good.

 Tudi so jo, in jo po mojem še uporabljajo, sam ne zaupam dovolj svojemu občutku, ali pa komu ki pravi da ima "ziher" recept/navodila za doziranje in pripravo, a a, moral bi me prej prepričat,...  ;) ,  ...tako da do zdaj nisem probal teh lepih gob, niti resno razmišljal o tem.  LP, Dylan Dog

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 13.12.2002 at 18:00:34

Rdeča mušnica (amanita muscaria) je edina rastlina, ki vsebuje tri učinkovine, ki ena na drugo delujeo kot protiučinkovine: beladonin, muscarin in atropin.
Njeno delovanje poznajo že egipčani, ki ji nadenejo ime AAkhut.


haugh

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 13.12.2002 at 19:06:11

Jeap, sam jaz je še vseeno ne bi kar tako popacal.   ;)

Egipčani? Cool...   Vem da se je folk v Rusiji pokal, pač, zadeval z njo,  in sicer  so prvi prišli na vrsto nižji klasi, ta revnejši,  seanse so se dogajale v šotoru,  nato je ta šel ven in uriniral, oni pa so polovili njegov urin. Ta urin so kasneje spili in bili , eeeeem, zadeti. Razlika med prvim in drugim uživalcem je bila ta, da je drugi prejel manj tistih  škodljivih, celo smrtno nevarnih snovi, ostale so v prvem, je pa zaužil psihoaktivne substance ki jih je želel. No, zanimivo  a ne preveč mikavno..  

Pobrano iz knjige "Svijet halucogenih droga",  napisana od roke nekega hrvata, žal se ne spomnim več koga, je pa dobra knjiga. V njej je veliko naravnih halucogenov, raznorazni plodovi, cvetovi, listi, korenine, itd.,...   Od muškatnega oreščka, kava-kava rastline, ganje, dature, gob, huh, puno svega, pa do LSD-ja in še dveh stvari, ki so edine tri nerastlinskega izvora. Vsaka zadeva je lepo narisana, opisana, opisan je učinek aktivne substance na človeka, kakšni so najpogostejši filingi in stvari ki se dogajajo, moč/doziranje, in rahla zgodovina. Ful dobra knjiga, "nepristranska", napisana pred kr nekaj leti.

Mislim da so tripi na mušnici - močni tripi, nekam tja, tja daleč...
Lp, Dylan Dog                Haugh !!


P.S.
Jaz jo še vedno gledam postrani.

Title: Re: uporaba gobic
Post by A. on 19.12.2002 at 00:37:07

lsd je čist rastlinskega izvora...  ;D


Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 19.12.2002 at 00:40:15

V bistvu gobjega. 8)
Title: Re: uporaba gobic
Post by A. on 19.12.2002 at 00:44:16

k sem dojel sem se tolk režu  ;D ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by klimax on 19.12.2002 at 11:30:46

LSD ubistvu je polsinteticen in sicer izvlecek iz rzenga rozicka, zajedalca zitnih polj...

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 19.12.2002 at 17:29:34

8) Vse lepo in prav, sam fantje....

LSD je kratica za kemično spojino, molekulo, z drugim imenom Lysergide, in z nekaterimi alternativnimi kemičnimi imeni, npr.: D-lysergic acid diethylamide; LSD; LSD-25; lysergsaure diethylamid, s kemično formulo C20H25N3O, in še.

A., ten-nej, in klimax, LSD kot takega, kot neko kemično spojino lahko izdelamo v laboratoriju, lahko pa jo tudi "ustvarimo" z bolj takšnimi "domačimi" in preprostimi  metodami a la  rženi rožiček, oz., plesen na njem, res je.
 - ni ne "gobjega" izvora, ne rastlinskega, in ne polsintetićnega,  ker je enostavno KEMIČNA SPOJINA/MOLEKULA, res  pa da ga pa najdemo v različnih , eeeeem, zadevah, je pa čista kemična stvar kot taka.LP, Dylan Dog

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 19.12.2002 at 17:42:46

LSD je res kemičnega izvora, vendar pa je narejen po zgledu rženega rožička, ki ni plesen ampak gljiva - če je sploh kakšna bistvena razlika(za nas amaterje je to kar goba).


uživajte!Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 19.12.2002 at 17:56:17

Ok, ok,  ok, relax...Ne vem po kakšnem zgledu je bil narejen,  to bi moral vprašat g.Boga.Lp, Dylan Dog
Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 27.12.2002 at 19:59:50

Samo ga ne bomo, morda kdaj drugič nekdo nekje, nima veze, vrnimo se h gobicam.

G O B I C E


Lp , Dylan Dog

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 07.01.2003 at 18:45:15

- Što ste vi, Maria Sabina?
- Ja sam žena koja čeka, koja se sili, žena pobjede, žena misli, žena koja stvara, žena koja lječi, žena-sunce, žena-mjesec,  žena koja objašnjava...
- Objašnjava što?
- Postoji svijet s one strane našeg svijeta, jedan svijet i dalek i blizak, nevidljiv. Tamo živi bog, mrtvi, duhovi i sveci, svijet gde je se je sve več dogodilo i gde se sve zna. Taj svijet govori. Ima svoj jezik. Ja prenosim ono što govori.
- Tko vas je naučio jezik tog svijeta?
- Teonanacatl.
- Sveta gljiva?
- Da.  Ona me uzima za ruke i vodi u svijet gde se sve zna. Svete gljive govore  na način koji ja mogu razumjeti. Ja ih pitam, one odgovaraju. Po povratku s putovanja koje sam provjela s njima, prenosim to što sam od njih saznala, što su mi one pokazale.
- Kada ste počeli uzimati teonanacatl?
- Još kao dete. Moj pradjed, djed i otac bili su vračevi.

Intervju z  Marijo Sabino, svečenico kulta teonanacatla.

Title: Re: uporaba gobic
Post by ana on 24.01.2003 at 09:46:02

če koga zanima, v roke mi je prišla knjiga Resnični prividi (avtor Terence McKenna)

opisuje družbo mladih, ki se z znanstvenim namenom, da bi sprobali na sebi, odpravijo v porečje Amazonke iskat halucene gobe in jih kuhat in  jest. O svojih stanjih vodijo zapiske. Avtor knjige je iz tistih doživetij dobil zamisel o časovnem valu, ki slika podobo o delovanju časa in o tem, kaj je zgodovina. Je zemljevid globalne plime in oseke novosti v naslednjih dvajsetih letih, poleg tega pa za leto 2012 napoveduje veliko preobrazbo.

knjigo sem samo preletela, saj nimam izkušenj z mamili in mi je zato vse tuje, za marsikoga bo pa zanimiva - mislim, da je tukaj še nobeden ni omenjal?

Title: Re: uporaba gobic
Post by Kali on 24.01.2003 at 21:24:51

http://www.levity.com/mavericks/terence.htm   ;)

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 27.01.2003 at 08:20:06

Baje, da so na trgu ene "hude" gobice. (stopite do prvega posrednika in se pozanimajte)


uživajte!

Title: Re: uporaba gobic
Post by tomi on 27.01.2003 at 10:47:11

KJE so posredniki ***
Plz naj nekdo napiše kje je najbližja prodaja gobic in teh rastlin...

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 27.01.2003 at 11:55:19

Mislim da je hotel rečt `dileri`, teh pa ni v Salamonovem oglasniku, pritoži pa se naši državi...   ;)

No, te gobice ki so trenutno, tu pri enem, tu nekje v MBju, - so kar OK. Huh, kakšen skrivalniški stavek a?


LP,Dylan DogP.S.
Ena vrsta psihoaktivnih gobic raste pri nas z velikim veseljem in voljo do življenja  na gnoju, ja prav si prebral, na kupih domačega gnoja, lepo v  miru, in za te ne rabiš dilerov.

Title: Re: uporaba gobic
Post by tomi on 27.01.2003 at 14:07:23

;D


Quote:
Huh, kakšen skrivalniški stavek a?  


JAAA! Daj kak namig, jaz sem tudi iz mb (lahko zasebno sporočilo)

Hmm, kak pa izgledajo in delujejo tiste gobice iz vrhov gnoja? Kako jim je sploh ime?
Čeprav mi ni neko veselje po gnoju štorat, se pa splača če že nič drugega ne najdem  ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by gape on 27.01.2003 at 15:24:46

o govnarkah več al manj vse piše na forumu

kr mal pobrski (search)drgač je pa na temu forumu gostu dost težko poslat privat sporočilo ... čak nemoguče ...

Title: Re: uporaba gobic
Post by Marjana- on 27.01.2003 at 15:30:04

Če pa ma pisemček tam, za mail naslov. ;)

Pravzaprav ga celo zahteva, ce postas kot guest...

Title: Re: uporaba gobic
Post by Kali on 27.01.2003 at 15:42:32

Govnarke, te ki smo jih nabirali, so imele tako belo/sivkasto kapico, spodaj so bile vijolične barve, so take male bolj. Najdeš jih na vseh kravjih, ovčjih pašnikih, nabira se jih ponavadi zgodaj spomladi, pa jeseni.

Title: Re: uporaba gobic
Post by nameless on 27.01.2003 at 17:59:46

Hvala za informacije, komaj čakam da grem kopat po dreku  ;D

Sicer pa sem registriran, samo se mi ponavadi ne da prijavljat. No, zdaj sem se, tako da mi lahko pošljete zasebno sporočilo :)


Title: Re: uporaba gobic
Post by theta on 02.02.2003 at 18:37:21

Nekoč sem v reviji Katedra bral o gobicah in tam so bili predstavljeni tudi zvonasti govnarji kot psihotropne gobice. (ali psihotrofne)!
Zvonaste govnarje sem večkrat nabiral in jih poskušal, vendar nikoli več kot 2 klobuka.
Vendar me nikoli niso trofili. (ali so res psihotrofne).
Če ima kdo kaj več praktičnih izkušenj z njimi, naj pove kako se pripravljajo. Obstajajo še druge vrste govnarčkov, npr. obročkana govnarica.
Katera od njih je najboljša, kajti slovenski nazivi so lahko različni. Verjetno je bolj merodajen latinski naziv.
Lep pozdrav vsem
theta

Title: Re: uporaba gobic
Post by A. on 03.02.2003 at 22:53:12

fantje septembra gremo lepo v naravo pa bo...

do septembra pa bo treba kaj drugega delat?
mogoče bi lahko šli na kakšen sprehodek...

Title: Re: uporaba gobic
Post by Dylan Dog on 14.02.2003 at 19:40:16

September je še zlooooo daleč.  Sprehodi v naravo so že zdaj OK, zima je lepa, sam je pa mrzzzlaa!, čakam na otoplitve, do zelenja pa tudi nimam več kot 5min., gobe pa rajši jem kot nabiram, mislim da bomo ukrepali pred sptembrom.  (Zakaj pa ne?)


LP, Dylan Dog

Title: Re: uporaba gobic
Post by Magla on 22.04.2003 at 13:10:31

zakaj je to prepovedano ?  Zihr ne zaradi učinkov... ker vsaj men se zdijo učinki predobri... vrata k ti odprejo tvoj um... uglavnem končno vem o čem ste govoril...kva to je ... kva to je lahko... čapter 1Title: Re: uporaba gobic
Post by Kali on 22.04.2003 at 13:41:11


Magla wrote on 22.04.2003 at 13:10:31:
zakaj je to prepovedano ?  Zihr ne zaradi učinkov... ker vsaj men se zdijo učinki predobri... vrata k ti odprejo tvoj um... uglavnem končno vem o čem ste govoril...kva to je ... kva to je lahko... čapter 1


:)

Title: Re: uporaba gobic
Post by b5 on 22.04.2003 at 13:53:43

;D Lahko se dogaja tud brez "opojnih substanc". ;) Kar ni prepovedan.  ;D ;D Lahko pa pač z gobicami....  ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 22.04.2003 at 21:25:36

http://www.bramana.org/publicistika/zov_onostranog/zov_onostranog.html

http://www.humanmind.net/chapter_23.htm

http://www.entheogens.org/Utchat/Utchat%201.htmuzhivajte 8)

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 23.04.2003 at 22:40:00

Te so najboljshe 8)

pa


uživajte!

Title: Re: uporaba gobic
Post by himynameis on 23.04.2003 at 23:05:46

Wow tenay, that's some strong shit, dude. ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by Harry on 23.04.2003 at 23:49:17

Gobice!

Ziher so najboljše tiste v rižoti. Al pa tenstane na čebulu in jajček gor. Tako lepo zadene, ko je poln trebušček. ;) :P

LP Harry

P.S. Najboljši so jurčki in lisičke. :P

Title: Re: uporaba gobic
Post by himynameis on 24.04.2003 at 02:15:19

www.spiritualmushroom.com
(klik na link spodaj desno) ;)

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 24.04.2003 at 08:48:29

Če bi si pa kdo rad samo predavo uničil, lahko poje celo instant gobovo juho :-[dober tek ;)

Title: Re: uporaba gobic
Post by stancho on 07.06.2003 at 21:18:42

Ojla!

Gobe, takšne in drugačne, se da gojiti tudi doma. Trosi takšni in drugačni niso prepovedani za npr. mikroskopsko analizo in jih lahko dobite s katerega koli konca sveta. Fino bi pa bilo, če bi se jih dalo dobiti tudi v Sloveniji (ceneje).

Experimentiram, a nimam še rezultatov.

Srčen pozdrav.

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 08.06.2003 at 19:02:06

Gobice lahko gojiš tudi doma ja. Mislim da ti je najbližji plac da nabaviš trose - Avstrija  :) (..no, odvisno v katerem delu Slo živiš  ;D) Pa tudi druače mislim da niso na seznamu prepovedanih substanc. Ali pač?  Dobiš za majhen denar trose, "inkubator" merilec vlage temperature, vse , tipi topi + navodila  ;D    
Meni je bil največji problem, oz. težava (napaka ;)) hranjenje. Imel sem nekaj gobic, jih nosil zraven na "šetnje" v naravo, kam na zabavo ipd., in potem ko naenkrat niso več "delale", ja potem šele, sem izvedel da jih moraš hranit v temi, dobro zaprte  itd., itd.,    .....in so romale v smeti. (bemt..  >:()  ;D
Sama vzgoja pa je pri nekaterih vrstah prav nič zahtevna. Ena klet?

Hmmm,  čas bo/je za kak dober dan nekje v naravi  ;D
LP, DD     ...nadvse uspešno gojitveno sezono želim  ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by KAJAka on 09.06.2003 at 00:36:03

Nekatere gobice vsebujejo substanci- psylocibe in psylocibin, kateri sta na seznamu prepovedanih substanc. So pa tudi se ostale vrste gob, katere ne vsebujejo teh.
Prepovedane so substance in rastline, ceprov goba ni rastlina, ampak je gliva in nikakor ne spada med rastline.
Ce ti kiflc dobi gobice, jih poslejo na teste in se pokaze ... tojeto
Tko da tut te niso varne pred nasim sistemom.

Title: Re: uporaba gobic
Post by Harry on 09.06.2003 at 00:56:24


Quote:
Ce ti kiflc dobi gobice, jih poslejo na teste in se pokaze ... tojeto
Tko da tut te niso varne pred nasim sistemom.


Če pa poješ eno dobro rižoto z jurčki, ti kiflci nič nočejo. Pa še proti sistemu niso. :P ;D

LP Harry

Title: Re: uporaba gobic
Post by KAJAka on 09.06.2003 at 01:02:22

;)
Harry
Mam izkusno z gobami in kifli in ne zelim tega nobenmu

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 09.06.2003 at 15:40:30


DylanDog wrote on 08.06.2003 at 19:02:06:
Gobice lahko gojiš tudi doma ja. Mislim da ti je najbližji plac da nabaviš trose - Avstrija  :) (..no, odvisno v katerem delu Slo živiš  ;D) Pa tudi druače mislim da niso na seznamu prepovedanih substanc. Ali pač?Za trose sem misli da niso kar ne bi smel nest preko državne meje, prepovedane substance, prepovbedane stvari, ilegala.Title: Re: uporaba gobic
Post by KAJAka on 09.06.2003 at 18:55:17

Trosi pomoje niso prepovedani, pa tut ne vsebujejo se substanc. Glih tko kot semena konoplje.

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 09.06.2003 at 19:43:11


KAJAka wrote on 09.06.2003 at 18:55:17:
Trosi pomoje niso prepovedani, pa tut ne vsebujejo se substanc. Glih tko kot semena konoplje.


Ja, jih pa zato lahko free voziš preko meje, in nato občuduješ sebe v svojih gojitvenih spretnostih  ;D
Ja ne, v tem je keč.  Trosi niso ilegala, gobice ki zrastejo iz njih pa so.  Tako da gojenje is no problem.KAJAka wrote on 09.06.2003 at 01:02:22:
;)
Harry
Mam izkusno z gobami in kifli in ne zelim tega nobenmu

Sem tudi doživel srečanje bližnje vrste med gobicami in državnimi organi, sam tipo ni skapiral kaj ima v rokah. Se je pa čudil zakaj nosim "neke gobe" po žepih  ;)


LP

Title: Re: uporaba gobic
Post by KAJAka on 10.06.2003 at 16:03:46

Sm vesela zate!!
Jst sm sla pa nevedno cez mejo in jim je blo jasn zakaj se gre
fakit

Title: Re: uporaba gobic
Post by stancho on 10.06.2003 at 21:41:16

:)

Če bo kdo imel kaj spor viška, se priporočam. Jih bom gledal pod mikroskopom. Na to temo se lahko svobodno pogovarjamo in si izmenjujemo spore. Vse seveda v raziskovalne namene in ne za gojenje :o)


Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 11.06.2003 at 00:42:24V imenu mikološke sekcije ;D

uzhivajte

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 14.06.2003 at 16:06:03


Magla wrote on 22.04.2003 at 13:10:31:
zakaj je to prepovedano ?  Zihr ne zaradi učinkov... ker vsaj men se zdijo učinki predobri... vrata k ti odprejo tvoj um... uglavnem končno vem o čem ste govoril...kva to je ... kva to je lahko... čapter 1

:)

Cool ne?   Meni so tudi zlo vsec, tako, eeem, prijazne se mi zdijio? ;D,   ..niso agresivne ipd.,  ..vsec mi je da ko si tam kjer pac si da imas vseeno "cisto" glavo.


Marsikaj ni prepovedano zaradi ucinkov ampak zaradi cisto drugih stvari..    zal.....

LP

Title: Re: uporaba gobic
Post by Kali on 25.06.2003 at 17:07:41

Halucinogene droge,  

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030623112348 255

Title: Re: uporaba gobic
Post by stanislav on 27.06.2003 at 23:36:04

:)

Če kdo ne bo našel "vermiculite" v gradbeni, ali vrtnarski trgovini, si lahko ogleda tole spletno stran:
http://www.strojansek-sp.si/Vermit/Slo/zacetna.htm
cena: 2300 za 10kg.
Lahko vam ga poštar prinese na dom.  :)

Gobarski pozdrav.

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 07.07.2003 at 19:06:56

http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms.shtml

..o gobicah  ;)

Title: Re: uporaba gobic
Post by 1723 on 25.08.2003 at 16:31:18


wrote on 14.02.2003 at 19:40:16:
September je še zlooooo daleč.  Sprehodi v naravo so že zdaj OK, zima je lepa, sam je pa mrzzzlaa!, čakam na otoplitve, do zelenja pa tudi nimam več kot 5min., gobe pa rajši jem kot nabiram, mislim da bomo ukrepali pred sptembrom.  (Zakaj pa ne?)


Do septembra je še 6 dni  :) tko da bi prosu če bi lahko zaupali kakšen recept za kuhanje čaja iz teh gobic. pa če ma kdo kakšno slikco ker ne bi rad, da mi v kliničnem al pa na drugem placu povejo da nisem jedu pravih :P

Title: Re: uporaba gobic
Post by A. on 26.08.2003 at 09:53:46

počasi počasi dragi, sam tega ne išči, naj ti kdo pomaga...

Psilocybe semilteana... slika google...

Title: Re: uporaba gobic
Post by A. on 26.08.2003 at 09:54:33

zakaj čaj?

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 26.08.2003 at 15:12:15

mhmm,   ...zakaj caj? (me too)

Klobucek, peclcek,  dobro dobro  ;) - papci...

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 26.08.2003 at 15:16:08

Jej.


Drugače pa lahko uporabljaš vse recepte, ki se uporabljajo za gobe.

(razne čaje in sokove uporabljajo predvsem pri neučakani gojitelji)
uživaj!

Title: Re: uporaba gobic
Post by DylanDog on 26.08.2003 at 15:19:43

S kje si 1723?  Tu ob Pohorju raste veliko gob pa bi morda rekla kaksno pametno ;)

LP

Title: Re: uporaba gobic
Post by 1723 on 27.08.2003 at 17:46:33

ne sej sam jih itak ne bi jedu. samo če bi pa vidu slikco pa zraven lastnosti prepoznavanja itd. pol bi si pa jih pa verjetno nabral ene par (če bi jih najdu)
drgač sm kr deleč stran od pohorja, samo sej se hod na izlete  :)

Title: Re: uporaba gobic
Post by Beli_Mag on 28.10.2003 at 23:35:45

Em...

Full se mi zdi, da vi to jemlete bl za zabavo kot pa zaradi posebnih duhovnih izkušenj oz. duhovnosti...

To pa je že zloraba svetih rastlin oz. v tem primeru gliv!

Title: Re: uporaba gobic
Post by ten-nej on 28.10.2003 at 23:52:29


Beli_Mag wrote on 28.10.2003 at 23:35:45:
Em...

Full se mi zdi, da vi to jemlete bl za zabavo kot pa zaradi posebnih duhovnih izkušenj oz. duhovnosti...

To pa je že zloraba svetih rastlin oz. v tem primeru gliv!Kraft durch Freude . . .


uživaj!

Title: Re: uporaba gobic
Post by tica on 12.02.2004 at 04:52:47

zdej dem prebral vse strani ,ker sm hotu dobit kakšno inf. o tem,.pa vidim da večini manjka spoštovanje do tega božjega posrednika :'(
a se nekateri s tem zabavate :o

Title: Re: uporaba gobic
Post by Kr_eden on 12.02.2004 at 07:10:03

Ojoj, kaj človek vse ne prebere  ::) ::) ::)

Title: Re: uporaba gobic
Post by miha- on 12.02.2004 at 16:55:57

bom povedu tistim k se ne da prevec linkov klikat pa brat..
kupi se jih lahko med drugim na nizozemskem, zraven dobis se navodila za uporabo...
in ko mi je neka kolegica povedala ta navodila, mi je postalo jasno zakaj me ni nkol dobr prjel..

kao navodila da 6 ur pred zauzitjen nej nebi jedu,
in pa "cukr" zmansuje efekt..
pa v ustih jih mors dobr zgrist, ful zgrist... pa ful lepo disijo, leps k gnoj;)

Title: Re: uporaba gobic
Post by Sn0wBall on 12.02.2004 at 20:59:52

sej se jih dobit tud pr nas, eni jih doma gojijo..če ne pa rastejo ene podobne tud po kravjih in konjskih drekih :D

Title: Re: uporaba gobic
Post by A. on 16.02.2004 at 08:43:27

navodila in en kao mini vodič  ;)


wrote on 09.05.2001 at 12:35:37:
tole sem pred časom objavil od gobic.

www.svetduhovnosti.org/clanki/matrix/gobice.htm


Title: Re: uporaba gobic
Post by klimax on 16.02.2004 at 16:02:02

a je ze kdo imel izkusnjo na gobicah, da so fraktali prevladali nad otipljivo realnostjo in da je imel tak obcutek, kot da se je iz njih rodil(ni osebnosti, ampak samo eno s fraktali), in potem dozivel vse faze sestavljanja/razstavljanja ega ?

Title: Re: uporaba gobic
Post by A. on 01.03.2004 at 09:25:53

sam sem mel več take dogodke.

od enosti nazaj v enot in spet nazaj v enot, skozi sebe in vesolje.


Title: Re: uporaba gobic
Post by mind on 01.03.2004 at 10:58:17

A.

Quote:
od enosti nazaj v enot in spet nazaj v enot, skozi sebe in vesolje.


jaz predlagam, da raje se raje obrnimo nazaj k Bogu, manipulatorju časa oz. k našemu večnemu skupnemu Očetu, od katerega smo bili ustvarjeni z namenom ljubezni, da nam raznorazna, takšna ali drugačna prijetna doživetja ne bodo več vedno znova in znova kmalu (pod vplivom časa) izpolzela iz rok (če ne prej pa ob smrti )
 :-/ :)

Title: Re: uporaba gobic
Post by tica on 09.03.2004 at 16:11:16

že dvakrat sem bil dogovorjen za jemanje gobic in zmeraj je padlo vse u vodo-ne zaradi mene - zdej me pa zmerom bolj strah , kaj če to ni zame in so bila to znamenja???

Title: Re: uporaba gobic
Post by Sn0wBall on 09.03.2004 at 17:26:55

mogoce moras pa sam mal pocakat..men se zdi da gobe naceloma niso nevarne, sej ne da sm izkusen, ampak prvic ti itak priporocam rajsi manj kot vec in potem z vec izkusnjami, vecje doze

ne ponovit moje napake ko sm jih prvic jedu - 5g sam doma

Title: Re: uporaba gobic
Post by DaBi on 09.03.2004 at 20:09:05

Snow - uf......    ;D


Tica, če te je strah pocak malo, pa mej koga ki mu zaupaš zraven, dobrega frenda/frendico s katerim se lahko pomeniš, in ki nekaj ve o zadevi pa ki bi znal/a umirit slučajno neprijetno situacijo, pa ne veliko jest prej, pa izberi si kak good place, ne it v kakšno hrupno tovarno. ;D  
Easy.... ;)

Želim ti prijazno in veselo srečanje z njimi, ..pa dobro klimo "tam"   :)
:)

Title: Re: uporaba gobic
Post by miha- on 09.03.2004 at 20:15:06


wrote on 12.02.2004 at 20:59:52:
sej se jih dobit tud pr nas, eni jih doma gojijo..če ne pa rastejo ene podobne tud po kravjih in konjskih drekih :D


ja js sm govoru kje se jih dobi LEGALNO, k na forumu nesmes nc drgac povedat

ja na gnoju rastejo ene sorte.. sam nevem kere,

Title: Re: uporaba gobic
Post by DaBi on 09.03.2004 at 20:19:47

Govnarke, po domače ;Dp.s.
"Najboljše je biti trezen"
John Lennon

Title: Re: uporaba gobic
Post by MP3CE on 10.03.2004 at 21:54:38

Hja, gobice je definitivno potrebn vzet v mirnem okolju. Sam sem enkrat vozu avto, ampak, je too hard (itak vozm avto z zavezanimi očmi, če je treba, še dan po ibogi sem ga prestavlu po dvorišču in se kljub plesočim možganom preklet dobr počutu). Ampak narava pa rulz. Zanč sem šel na gobe v Pišnico (to je dolina, če greš od Kranjske Gore proti Vršiču, na levo je Krnica in Velika Pišnica, takoj desno pri jezeru (gostišče Jasna) pa Mala Pišnica, skupaj s Kekcem in Bedancem vred). Blo je tok mega, edin škrati so me zmedl, k so s svojimi dolgimi oneti opletal okrog  ;D ;D ;D ;D Bog Prisank pa je itak veličastn, Zvoniki res zvonijo, ostalo pa... no pejte si sami pogledat, pa si vzemte minuto tišino in poslušite hribe okol sebe. Pa če mate gobe še tok bolj, če pa nimate, bo pa isto dobr. Kakor komu paše.

Title: Re: uporaba gobic
Post by Sn0wBall on 11.03.2004 at 00:59:40


miha- wrote on 09.03.2004 at 20:15:06:
ja js sm govoru kje se jih dobi LEGALNO, k na forumu nesmes nc drgac povedat


ja te govnarke se legalno dobi na pašnikih ;D
druge pa ne vem, na nizozemskem?
legalno jih pa pr nas ne bos dobil

Title: Re: uporaba gobic
Post by tica on 11.03.2004 at 15:57:18

potrplenje je božja mast ;)

Title: Re: uporaba gobic
Post by Mikron on 30.07.2004 at 17:43:37

Some common sense advice on using / taking magic mushrooms


Taking magic mushrooms: DO-S
(1) Start with a low dose.
Never take more than 1 gram of dry magic mushrooms. Wait for 90 minutes. If you feel OK and want to intensify the experience you could take some more.
(2) Make sure there is nothing on your head for the next 24 hours.
No work, no school, no visiting of friends or family, no care for children or pets, JUST NO NOTHING!
(3) Make sure to trip in a relaxed environment.
Busy environments with lots of people and noise may cause an information overload. Choose an environment where you are not bothered by people not involved in the experience. Choose a calm, natural, preferably rural place, where you can enjoy the wonders of nature. Choose a place that is familiar to you, a place you know and where you feel save.
(4) Make sure to trip with people you know, like and trust.
Preferably there should be someone around that is not involved in the experience.


Taking magic mushrooms: DONT-S
(0) Never take magic mushrooms when you have second thoughts about taking them.
(1) Never take magic mushrooms when you have mental problems.
(2) Never take magic mushrooms when you are feeling depressed.
(3) Never take magic mushrooms when you have a tendency to paranoia.
(4) Never take magic mushrooms when you are pregnant.
(5) Never take magic mushrooms when you are alone.
(6) Never take magic mushrooms when you are using precription drugs, especially when you are on psychoactive prescription drugs or MAO-inhibitors.
(7) Never drive on magic mushrooms.
(8) Do not use magic mushrooms as a party drug (like alcohol or XTC).


Title: Re: uporaba gobic
Post by arelena on 30.07.2004 at 22:52:35

:)kako boš doživljal ali doživel sebe skozi gobice ...ha , ha
ja vsak po svoje ... :D
in ...le skozi in edino skozi sebe , res lahko doživiš in gobice in ;) kozmos in sebe in Enost...Resničnost

Title: Re: uporaba gobic
Post by Mikron on 31.07.2004 at 10:41:03


tica wrote on 09.03.2004 at 16:11:16:
že dvakrat sem bil dogovorjen za jemanje gobic in zmeraj je padlo vse u vodo-ne zaradi mene - zdej me pa zmerom bolj strah , kaj če to ni zame in so bila to znamenja???Ko te bo narava (gora, reka, jezero,....) povabila k sebi bo pravi čas. Izkoristi ga.  ;)  ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by Magla on 04.08.2004 at 12:07:53

use it or... abuse it   :P

uglavnem mej se skrajno lepo....

En frend mi je razlagal da je že 30-krat jemal gobice ... pa da je bil samo 3x zares omamljen...

jest pa sem imel to čast izkusit 2x... pri 27-tih se s tem ne morem glih hvalit... lahk pa povem... da je to tapravo darilo... prou vrata k se odprejo... in res pr vsakem drugače... ampak vseeno...

torej kogar je strah pred neznanim ... naj premaga ta strah in se poda v avanturo... ki pa ne sme postati zvezda stalnica...

p.s kdo pa hoče skoz stat dlje časa med vrati na prepihu   :D ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by Sn0wBall on 04.08.2004 at 15:57:24

bolje strahospoštovanje kot strah

če se s strahom podaš v to te lahko prime taka paranoja da bog pomagej ;D

to resno, sploh pa če greš v prvo in z kar veliko dozo

če ne pa, več je manj in počasi se daleč pride

hitreje pa še dlje ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by stoychi on 04.08.2004 at 17:00:46

:)
snowi, pa ti mi že čist zgledaš kot en gljiva diler ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by gape on 04.08.2004 at 20:02:04


stoychi wrote on 04.08.2004 at 17:00:46:
:)
snowi, pa ti mi že čist zgledaš kot en gljiva diler ;D

dilerji ponavad dilajo prepovedane substance
gobe niso prepovedane ...


Title: Re: uporaba gobic
Post by Sn0wBall on 05.08.2004 at 15:37:23

men se zdi da so halucinogene prepovedane če so posušene,  če so sveže pa ne

neki tazga, čudn je zakon z gobami :)

Title: Re: uporaba gobic
Post by gape on 06.08.2004 at 02:01:01


wrote on 05.08.2004 at 15:37:23:
men se zdi da so halucinogene prepovedane če so posušene,  če so sveže pa ne
neki tazga, čudn je zakon z gobami :)

zakon ... čudn ... verjamem ... mislm pa da gobe (najraznovrstnejše) niso na seznamu prepovedanih substanc, tko kot ganđa recimo, pri združenih narodih.
ta fakt, ki je podpisan pri ZN je jeba vse jebe vse prohibicije, ki danes obstaja ...

Title: Re: uporaba gobic
Post by arelena on 08.08.2004 at 03:27:41

;)kdo koga uporablja ...ali vi gobice ...
ali gobice vas... ???

Title: Re: uporaba gobic
Post by gape on 08.08.2004 at 18:07:03


arelena wrote on 08.08.2004 at 03:27:41:
;)kdo koga uporablja ...ali vi gobice ...
ali gobice vas... ???

;) kdo koga uporablja ... ali ti duha ...
ali duh tebe ... ???

Title: Re: uporaba gobic
Post by arelena on 09.08.2004 at 02:05:43

;)hej , če imaš sebe , kaj bi se iskal v gobicah ali s pomočjo njih ...
če pa ne ...je pa tudi ta način zgrešen ...po moje seveda...
;)

Title: Re: uporaba gobic
Post by Kali on 09.08.2004 at 08:44:05

...a na koncu se še vedno vsak zase odloča kaj je zanj prav in kaj ne... sto ljudi sto čudi....

Title: Re: uporaba gobic
Post by gape on 09.08.2004 at 10:20:14


arelena wrote on 09.08.2004 at 02:05:43:
;)hej , če imaš sebe , kaj bi se iskal v gobicah ali s pomočjo njih ...
če pa ne ...je pa tudi ta način zgrešen ...po moje seveda...
;)


se ti zdi da sm te to sprašvou?

Title: Re: uporaba gobic
Post by Mikron on 09.08.2004 at 10:58:59


arelena wrote on 08.08.2004 at 03:27:41:
;)kdo koga uporablja ...ali vi gobice ...
ali gobice vas... ???


gobice so nam pripravljene nekaj dat v življenju, či si ti to pripravljen sprejet

verjemi mi če bi v parlamentu potalala gobice in bi sejo vodil izkušen šaman bi se svet v trenutku spremenil.
;) ;D ::)

Title: Re: uporaba gobic
Post by arelena on 09.08.2004 at 19:50:12

 ;)res , vsaklahko počne , kar mu odgovarja ...
in Bog  ne daj gobic v parlament  - že tako so dovolj nori... ;D ;D ;D
Gape , ne vem kaj si mislil ...
ne ločujem sebe in duha , če je to to ...
;)

Title: Re: uporaba gobic
Post by Kali on 09.08.2004 at 21:26:02

??? :o ???

po čem sklepaš, da postane človek še bolj nor, če zaužije gobice?

kaj misliš zakaj je toliko rastlinic na črni listi?

;)

v resnici?

pa kdo sploh še verjame, da je to vse samo v naše dobro, glede na to kakšen način življenja živimo te dni... na splošno, če verjameš vsej engativi v medijih...ki je sploh več en opazim odkar nimam TV, hvala bogu

Title: Re: uporaba gobic
Post by Sn0wBall on 09.08.2004 at 22:20:59

arelena, nekateri si širijo zavedanjem oz gledajo vase z meditacijo, drugi pa z gobami....četrti pa z alkoholom ;D

Title: Re: uporaba gobic
Post by arelena on 09.08.2004 at 23:38:26

;)imaš prav ...vsak ima svoje življenje in prav je , da ga živi , kakor mu odgovarja ...

Title: Re: uporaba gobic
Post by Kr_eten on 13.08.2004 at 02:19:07


arelena wrote on 08.08.2004 at 03:27:41:
;)kdo koga uporablja ...ali jaz gobice ...
ali gobice mene... ???


Title: Re: uporaba gobic
Post by Kr_eten on 13.08.2004 at 02:19:36


arelena wrote on 09.08.2004 at 19:50:12:
 ;)res , nemorem početi , kar mi odgovarja ...
in Bog  mi ne more pomagati  - že tako sem dovolj nora... ;D ;D ;D
Gape , ne vem kaj sem mislila ... verjetno nič, ker ne znam misliti ...
ne ločujem sebe in neumnosti , če je to to ...
;)


Title: Re: uporaba gobic
Post by Kr_eten on 13.08.2004 at 02:20:06


arelena wrote on 09.08.2004 at 23:38:26:
;)imaš prav ...nimam življenja in prav bi bilo , da bi ga imela in živela , kakor mi odgovarja ...


Title: Re: uporaba gobic
Post by arelena on 13.08.2004 at 02:27:02

;)ej , Kreten , prijatelj , daj zaupaj mi ...pogovarjaj se direktno , ne boj se me  :-*

Title: Re: uporaba gobic
Post by Kr_eten on 13.08.2004 at 06:08:30


arelena wrote on 13.08.2004 at 02:27:02:
;)ej , Kreten , prijatelj , daj pomagaj mi ...pofukaj me direktno , a boj se moje vesoljne slaboumnosti  :-*


Title: Re: uporaba gobic
Post by Sn0wBall on 13.08.2004 at 18:53:04

dej spizdi

Title: Re: uporaba gobic
Post by tica on 22.11.2004 at 10:15:13

svet je čudovit,mi (jast) pa slon med porcelanom :o :o :)

Title: Re: uporaba gobic
Post by ixtlan on 22.11.2004 at 10:44:57

Psylocybin, ki ga vsebujejo gobice, je (tudi po mojih osebnih izkušnjah) zanimiva zadevca. Uporablja se tudi v psihoterapiji kot nekatere druge psihoaktivne substance - MDMA, LSD, meskalin (pejotl)...

---

There are a range of attitudes towards drug use. At one extreme there is the view still widely held in the USA that all drugs (although, inexplicably, alcohol is excluded) cause enormous damage to young people, and must be stamped out by tough use of the law and campaigns such as "Just Say No" rather than genuine education. The view is that drugs are evil in themselves and that no sane person would choose to take any illicit drug unless he or she had a perverse or inadequate personality. Drug dealers are seen as ruthless criminals who have no respect for their customers, and "give the kids free samples, because they know full well that today's young innocent faces will be tomorrow's clientele." These were the satirical words of Tom Lehrer some 50 years ago, but there are some people who still believe in this view, including police in the drug squad.

Title: Re: uporaba gobic
Post by Tamie on 10.07.2008 at 22:03:39

Uf, sm vidla veliko različnih reakcij na gobe. Probala sem jih tudi sama in loh rečm sam da se mi je na dobr obrnl.. so mi odprle oči. Sm pa vidla tut ljudi, ki se niso znal soočat, niso bli prpravljeni nase in potem se to ne konča kej preveč dobro. Ostajam nevtralna, jih pa ne bi priporočla komerkoli.

Title: Re: uporaba gobic
Post by Petra G. on 11.07.2010 at 23:58:32

http://www.shroomery.org/

Title: Re: uporaba gobic
Post by Petra G. on 13.01.2011 at 01:06:12

http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/09/06/magic.mushrooms.ease.anxiety/index.html?hpt=T2

Title: Re: uporaba gobic
Post by Mr.Smith on 13.01.2011 at 09:50:24

..morali bi poskrbet da vsi ki umirajo, umrejo brez bolečin in če se da brez panike/strahu

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.