Quote:Kdo bi pa po tvoje kaznoval kršilce? Oziroma določal etična pravila? Jaz mislim, da le Vesolje lahko in masovno se to prav zdaj dogaja, da se človeštvo mora učiti etike od Vesolja, v katerem vlada popoln red. Med mnogimi tudi Dalai Lama veliko piše o etiki in sočutju. Žal je pač tako, da večina ljudi ne sprevidi, dokler mora, dokler jih Življenje ne prisili. Tebi se je vpogled zgodil pač že prej, zato maš tud določeno odgovornost, če ne drugega, se moraš naučit potrpežljivosti.
Verjamem v določenost. Kaj pa ti?
Ja to je res, samo če se kot posamezniki potrudimo in začnemo ozaveščat recimo svoje tanajbiližje in potem tud malo bolj oddaljene, potem ta proces lahko ful pospešimo.
Je pa res, da večinoma tud naši prjatli resnice nočjo slišat, k resnica dostkrat boli, samo če so v resnici naši prjatli, pol jih ne bi smel šparat - k resnica je edina stvar, k človeka lahko preobrazi. Če molčite se bodo stvari zlo počas spreminjale.
Kar pa se tiče določenosti, .... hmmm, čist tko, zdi se mi zadeva tko zlo abstraktna .... se mi zdi da pridemo pri tem vprašanju do tistega večnega vprašanja kaj je bilo prej kura ali jajce. Jest osebno se bolj nagibam k temu, da ni nič določeno, da lahko vsak posameznik aktivno deluje pri spremnijanju svoje usode, pa tud bolj zanimivo je, če veš da ni vse v naprej določeno... čeprav potem ko gledaš za nazaj se ti lahko zdi, da se je vse dogajal kot po nekem planu.
no tolk