Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 
(Read 47231 times)
e.
4

There is no spoon.
Primorska
Re: Tecaj lucidnega sanjanja
Reply #90 - 16.10.2002 at 11:54:27

"Ampak jest bi vprašal rajš tko: a je nujno izkustveno prisvojit v praksi  vsak detjl, da lahko prisvojiš filozofijo, ki je na tej  izkustvenu prakse zgrajena."

Po moje ja.
Če ne, si podobn nekomu, ki slepo verjame nekomu ki morda sploh ni mel resnične izkušnje.
Kukr dbi enmu verjel, na slepo, kašna je pizza, ne da bi jo sam probav.
Zguba cajta, iz mojga vidika.

"Ok., to sem že enkrat  povedal, tebe maxis zanima, kaj je  zdaj v  vsem tem mojga. Mojga direkt bolj mal al pa nč, lahko bi blo pa dost, me po svoje vleče v  takšne avto/sugestivne čarovnije za doseganje spoznavne čistosti in duhovne neomejenosti."

No, alora več al manj pleteš po mentalu in intelektualiziraš.
Alora se midva ne bova dost menla.
Jst mam rad izkustvene ljudi...

Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #91 - 16.10.2002 at 12:39:51

Dobr, če povzamem, ti maš izkustvo, Maxix. A ga lahko podaš? Po mojem lahko, ampak nekomu ga ne moreš dat. Samo ti veš. Po mojem tud titud ima izkustva. Morda celo več kot ti, lahko manj, le da so drugačna.

Lahko nekdo ima izkustva, pa jih še ni ozavestil, in ne vidim razloga, zakaj ne bi preko intelektualiziranja tud nekdo lahko prišel do neposrednega izkustva.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #92 - 16.10.2002 at 12:45:17

Quote:
Kukr dbi enmu verjel, na slepo, kašna je pizza, ne da bi jo sam probav.
Zguba cajta, iz mojga vidika.

Klinc, tud če me nimaš nč rad, maxix, men se tko zdi, da lahko enako veš tud, če samo verjameš, če  ne probaš. Sicer ne veš  čist do konca, ampak je to vedenje enako pomanjljivo kot če veš samo na podlagi tega, da sprobaš.  Jest nobene garancije v tem ne vidim, da je unu, kar sprobam, bolj res kot uno, kar ne. Saj gre v obeh primerih le za čute, ki se jih da enako okrog prnest, enkrat  zunanje, drugič pa  notranje. Če bi ti en, ki mu zaupaš,   npr.  sugerirov, da so gobce na pizi ene fejst strpene mušnice, se pice ne bi prtkanu, čeprav bi bli lahko tud čist navadni jurčki in ti tud na misu ne bi prišlo, da bi jih s pokušanjem preverjov njihovo resničnost. Zato po moje notranjih (endogenih) čutov ni možno direktno z zunanjimi (petimi) čuti oblikovat pa primerjat, imajo  vsak svojo logiko pa resničnostne 'standarde'. Umetnost avtentičnega znanja jih je skupaj spedenat, ampak tle ni pol nobene hierhaije pa prednosti 'neposredne izkušnje' pred  'pletenjem po mentalu'.

Resnično izkstvo je na srečo tko zapletena stvar, da mu midva po moje ne bi nikol uspela prit do dna, pa če bi bla še taka prjatla.            
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #93 - 16.10.2002 at 13:53:09

Zdej, k sem se ravno zagrel, semi zdi, da sem pogrutov, v čem je point vajinega koflikta z mirotom okrog dajanja reikija. Ne me preveč na stroko držat, ker o reikiju kot stroki sem čist neposvečen karkoli izjavljat, ampak pr vama itak gre za pristop do te stroke in ne za vsebino samo.

Po moje, kolikor mirota iz postov poznam, je dost sugestiven človek. Je prepričljiv s svojo neposrednostjo pa prepričanjem v svoj prav, ki ga magari preko reikija prenese na drugega, ki prav tak pristop oz. močno zunanjo sugestijo zarad svoje energetske izčrpanosti pa ponavad tud ene splošne živlejnjske nesigurnosti rab. Tle pol miro dejansko ne sme cincat okrog tega al računat  al ne pa kolk, ker cena je del sugestivnega energetskega paketa, ki bi  s tovrsnim cincanjem čist razvodenel.

Zdej, maxix, men se zdi,da je tvoj problem čist podoben mojmu, zato se si se tud obme obdregnu. Ti maš do reikija bolj 'intelektaulen odnos', je le del enega tvojega širšega mentalnega ukvarjanja z duhovnostjo. Ti po moje v bistvu  'izkoriščaš'  reiki za eno izkustveno potrditev, da ma duhovnost res eno konkretno  moč v seb, drgač ji ne bi zaupal. Ti moraš šele sebe  do konca pa brez rezverve/intelektualnega dvoma prepričat,  zato se moraš kar naprej prek reikija  (za vsako ceno, tud zastonj) izkustveno dokazovat. Od tle tud krize pa pavze  nihanje v ceni ('damping') pa kar je še tega.

Kot pravim, jest se na reiki ne spoznam, ne vem, kolk je tle dajanja energije z dotikom al pa na daljavo dejasnsko zraven, ampak dajalec mora imet po moje okrog lastne sugestivnsoti stvari čiste pa pošlihtane, če  ne sam trpi, pacineta pa po moje bega. Če sebe v tvojo vlogo postavm, jest ne bi upal nobenih iluzij nikomur okrog prenosa energije zbujat, če sam nism ne samo na izkustvenem, ampak predvsem na  mentalnem nivoju o tem čim bolj pošlihtan. Magari tako, da se na ta nivo sploh ne oziram,  če bi  mi tako seveda znesl. Men sigurn ne, pa dvomm tud, da bi blo teb, pače se še tako trudiš mental z izkstvom poistit.  

Jest upam, da mi ne boš zameru, maxix, da prek tebe ene lastne dileme razrešujem. Si se pač mal nehvaležno nastavu, ampak se ti ne bom opravičeval, ker  po moje si to pač rabu.                  
Back to top

IP Logged

Cemzi
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #94 - 16.10.2002 at 21:55:23

Pozdravljeni.Nekaj časa že spremljam tole vašo debato ker se tudi sam malo ukvarjam s LS:Nekaj me zanima kar se meni skoraj vsak večer dogaja .Tik preden zaspim mi začne "telo" nihati ali pa nekaj podobnega vendar se ne morem prepustiti ker takoj zaspim!Kaj to pomeni????? ???
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #95 - 17.10.2002 at 00:05:19

Quote:
Dobr, če povzamem, ti maš izkustvo, Maxix. A ga lahko podaš? Po mojem lahko, ampak nekomu ga ne moreš dat. Samo ti veš. Po mojem tud titud ima izkustva. Morda celo več kot ti, lahko manj, le da so drugačna.

Ja itak, sej ni panike.
Jst sm bl ciljav na une fore iz castanedinovih buku. So zelo tezko preverljive in dejansko lohk o njih bl špekuliramo...

Drgač pa glede lucidnega sanjanja glih ful enih izkušen nimam, dost pa da vem za kaj se gre, vsaj prblizn...

Ti?
Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

Jst
Guest

Reply #96 - 17.10.2002 at 00:09:23

Titud,

You said:
Če boš v gradu  na kakšnega  ortneškega grofa naletu...

O praksi bi govorili? Ker imam osebne interese pri celi zadevi bom rekel samo toliko, da sem danes dejansko naletel na osebo modre krvi. Kaj vec bom povedal morda kasneje.

Hocem samo povedati, da moci domisljije ne smes podcenjevati, ker si lahko zelo prijetno presenecen.
Heh, pa ocitno tudi lahko precej hitreje kot pricakujes.

Si pa precej blizu uganil, ko si omenil ortneskega grofa. Pravilno bi bilo namrec ortenburškega... Ah, ta klic po divljini...

Grem zdej na delo. Pac ti samo praksa lahko da rezultate in ne zgolj besede.

Naj za konec recem, da sem morda malce out of topic, samo po moje sta domisljija in sanje vsaj sestricni, ce ne ze sestrici.

Lahko noc sanjalke in sanjalci
Jst

Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #97 - 17.10.2002 at 00:10:33

"Klinc, tud če me nimaš nč rad, maxix, men se tko zdi, da lahko enako veš tud, če samo verjameš, če  ne probaš. "

Ma sej te mam rad, no!!!
Dej nehi jokat no.

Drgac si pa to ze prej povedu, ja.
No, jst š ezmeri vztrajam pr temu, da je izkustveno znanje popolnoma druga zadeva od intelektualnega...

No, si že mel lucidne sanje?

"Resnično izkstvo je na srečo tko zapletena stvar, da mu midva po moje ne bi nikol uspela prit do dna, pa če bi bla še taka prjatla. "

Ma dej ne joki no!

Sej nimam nč prot teb, no!!

Dej, če se srečava greva na en pir pa bo!
Do tedaj ti pa lohk le moje mnenje povem, da je izkustveno znanje (probat pizzo) bl simpl kot pa nakladat o njej/o pizzi...

moje mnenje seveda...

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #98 - 17.10.2002 at 00:24:42

"Zdej, maxix, men se zdi,da je tvoj problem čist podoben mojmu, zato se si se tud obme obdregnu. Ti maš do reikija bolj 'intelektaulen odnos', je le del enega tvojega širšega mentalnega ukvarjanja z duhovnostjo. Ti po moje v bistvu  'izkoriščaš'  reiki za eno izkustveno potrditev, da ma duhovnost res eno konkretno  moč v seb, drgač ji ne bi zaupal. Ti moraš šele sebe  do konca pa brez rezverve/intelektualnega dvoma prepričat,  zato se moraš kar naprej prek reikija  (za vsako ceno, tud zastonj) izkustveno dokazovat. Od tle tud krize pa pavze  nihanje v ceni ('damping') pa kar je še tega."

Si povedu to  v svojmu stilu, ja.
Ma si falu kr fajn, veš.
Vseeno, hvala za tvoje mnenje in priložnost za introspekcijo.

V tem tudi vidm nevarnost intelektualiziranja.
Človeku da varljiv občutek d nevem kaj počne, v bistvu pa le mnisli meša okuli...
tle ne mislem nate, prosim!!!

"Jest upam, da mi ne boš zameru, maxix, da prek tebe ene lastne dileme razrešujem. Si se pač mal nehvaležno nastavu, ampak se ti ne bom opravičeval, ker  po moje si to pač rabu."

Zameru?
Zakaj le?

Zato kr si me zanaliziru?
Ma ja, dai no!!

Rabu?

Ma v bistvu sm v ta konc foruma prsu, ker "rabm" izkušenega lucid dreamerja, ja. Ma je bl suša td tle, zgleda...

Zato sm mal bl ostro nastopu ksi se razpisu o uni zbirni točki (ki jo nihče drug še ni vidu, razn castanedinovih junakov) in tako dalje.
Sm pač mal bl direktn in ostr.
Jebi ga.
Zato sm reku da mam rajš izkustvene ljudi, ker se lohk z njimi realno pogovoriš o objektu izkustva.

Intelektualiziranja pa mam sam dobvolj, ja. To pa maš prov (ma ne glede reikija, tle si udaru mim 100 na uro).
Sej zato se pa brobam izogibat takim debatam kukr se le da.

Aja, te mam rad.
Si srečn zdej?
<šala mala>
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #99 - 17.10.2002 at 07:35:33

e. wrote on 17.10.2002 at 00:24:42:
Intelektualiziranja pa mam sam dobvolj, ja. To pa maš prov (ma ne glede reikija, tle si udaru mim 100 na uro).
Sej zato se pa brobam izogibat takim debatam kukr se le da.
Aja, te mam rad.
Si srečn zdej?
<šala mala>

Sem ti reku, da sva v bistvu na istem. Ti maš dost mentalnega napletanja zarad napletanja, jest mam pa dost izkušnanja zarad izkušanja. Finta je itak v ozaveščanju, pa naj poteka od zgoraj dol al pa od spodaj gor.

Sem kar malo slabo spal, ko sem te tko grobo introspektirov.  Sem srečen zdej, ker si nisi mojih napletanj preveč k srcu jemal. Sej po moje je zmeraj tko, da ko govoriš o drugmu, itak več poveš o seb kot pa o njem.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #100 - 17.10.2002 at 07:54:28

Cemzi wrote on 16.10.2002 at 21:55:23:
Pozdravljeni.Nekaj časa že spremljam tole vašo debato ker se tudi sam malo ukvarjam s LS:Nekaj me zanima kar se meni skoraj vsak večer dogaja .Tik preden zaspim mi začne "telo" nihati ali pa nekaj podobnega vendar se ne morem prepustiti ker takoj zaspim!Kaj to pomeni????? ???

Cemzi živjo. Tole tvoje guganje me spominja na eno guganje v kosičevi knjigi modrost ukročenih sanj. Te moram opozorit, da sam nimam skor nikakršnih izkušenj, ki bi potrdile kosičeve navedbe, pa kljub temu:

Če se prov spomnim, je kosič z za zavestnim simuliranjem guganja, ki spominja na guganje v viseči mreži, na izviren način rešu problem sanjanja v sanjah. Šlo naj bi zato, da bi si s pomočjo tega guganja laže spravu na na noge iz postle tik za tem, ko je zaspal oz.  začel lucidno sanjat. Na ta način naj bi se s pomočjo občutka centrifugalne sile direktno spravu sanjat da  sanja, ne da bi mu blo treba čakat na izvidnika ( po castanedi), ki bi ga iz lucidnih sanj potegnil v druge sanje, v kakterih bi lahko teroetično vidu sebe na postli ležat pa  sanjat...        

Če je to to, cemzi, najboljš da se lotiš kosiča v originalu brat, da te ne bom v kašno smrtno srečnaje s samim sabo v sanjah v svoji neizkušenosti po nemarnem  potegnu Lips Sealed Undecided
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #101 - 17.10.2002 at 08:43:39

e. wrote on 17.10.2002 at 00:05:19:
Ja itak, sej ni panike.
Jst sm bl ciljav na une fore iz castanedinovih buku. So zelo tezko preverljive in dejansko lohk o njih bl špekuliramo...

Drgač pa glede lucidnega sanjanja glih ful enih izkušen nimam, dost pa da vem za kaj se gre, vsaj prblizn...

Ti?

Mam izkušnje. Zdaj, ko po nekaj letih spet malo prebiram Castanedo, ga ne jemljem več tako resno. Po moje tudi ni tako bistveno, ali je Don Huan res obstajal, ali si ga je zmislil. Zanj je obstajal. Če ne 'do'življaš, ne more bit resnično in niti neresnično.
Smiley

Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #102 - 17.10.2002 at 15:24:52

"Sem ti reku, da sva v bistvu na istem. "

Ma, U2, v bistvu nisva, veš.
Vsaj kar se tiče lucidnega sanjanja ne. Mam kr neki izkušenj s tem stanjem zavesti (ti pravš djih nimaš). Tko da glede tega nisva na istem.
Eno je neki razumet, drugo pa izkusit.

imo
(in my opinion)

"Sem kar malo slabo spal, ko sem te tko grobo introspektirov.  Sem srečen zdej, ker si nisi mojih napletanj preveč k srcu jemal. "

Ma dai dai.
Se ti zdim kukr en pocukran in hiper-občutljiv new-age lolek?
nehi no...
Bi me moru zares zares osebno poznat, da bi me užalu al pa kej podobnga.

"Sej po moje je zmeraj tko, da ko govoriš o drugmu, itak več poveš o seb kot pa o njem.   "

Aha.
No, jst pa mislem, da ko govorimo o drugih, govorimo o svojem zaznavanju drugih, ne pa o sebi.

No, v glavnem,
have a nice life!

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #103 - 17.10.2002 at 15:30:51

"Mam izkušnje. "

Ja?
No, pol se pa lohk midva kej bl konkretnega pomenva o lucidnih sanjah?

"Zdaj, ko po nekaj letih spet malo prebiram Castanedo, ga ne jemljem več tako resno."

Ja. Men se td to dogaja.
Se mi zdi dje ta možakar mel fajn frko s fortom in si je pol sfantaziru un močak karakter od don juana.
Ma ja, sej nema veze, v boistvu, maš prav, ja...

"Po moje tudi ni tako bistveno, ali je Don Huan res obstajal, ali si ga je zmislil. Zanj je obstajal. Če ne 'do'življaš, ne more bit resnično in niti neresnično. "

Se strinjam, ja.
Ma vseeno se marsikej da izkusit (iz podračja dream yoge, reciva) in ljudje obstajajo in se da z njimi poment o teh stvareh, dočim an-organskla bitja, zbirna točka, videnje... je mal prevč mistično in nedostopno dbi človk kr tko verjev v vse skupi.

Poznaš koga kje vidu zbirno točko al pa zaveznika, recimo?
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #104 - 18.10.2002 at 08:21:08

Quote:
Poznaš koga kje vidu zbirno točko al pa zaveznika, recimo
?

Evo, jest, brez heca. Fore, ki jih ma castaneda v sanjah, se men direkt v rael lajfu dogajajo. Jest mam z unimi  nejgovimi  forami s premikanjem zbirne točke,  zalezovanjem zazanavanja in premikom pozoronosti pogoste, skor že  ciklične  izkušnje pri budni zavesti! Tongue  Castaneda je izvedu/popisal samo virtualno simulacijo, kosič jo je v eno psihoterpevtsko vpregu, jest jih pa čist lepo po domače pa stihijsko skoz real-lajf žvim. Pa se jim z odprtimi usti čudim. Po mojem itak vsak, ki je  dovzeten za avto/sugestijo, ki se ji po domače reče ljubezen, ampak se je  bolj redki lotjo zavestno 'razkrikavat' na njem polju. Jest nekaj probavam, zato sem tud tle gor na forumu, ker ma  to polje svojo legitimnost. Svoje izkušnje s 'premikom energetske točke' in  'ponovnim vzpostavljanjem zanznavanja' sem pa tud tle popisal,  še preden sem se  kastanedinim  pa kosičevim  sanjanjem seznanu
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=svetovalnica;action=display;num=1...

A mam izkušnje a ne, maxix, alora ???      
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9