veronika
5

angeli letijo zato, ker se ne jemlejo resno
Čutim, da moram nekaj zapisati. Pod nekim drugim naslovom, sem prebrala, kako se je prišel neki ženski brat posloviti in kako se ga je ustrašila. In sem dolgo tuhtala na to. Le zakaj se bojimo duhov? Zaradi tega strahu smo prikrajšani za marsikaj. En dan, pred pogrebom mojega očeta, en dan pred mojim, 20 rojstnim dnevom, sem se tudi jaz bala. Očeta sem čutila, vedela sem, da je ob meni, a sem se preveč bala odpreti oči, da ga slučajno nebi videla. Zakaj? Le kako se je počutil on, ko mi je hotel nekaj sporočiti, jaz pa sem se ga bala? Hudo mi je zaradi tega, vendar ne rečem, da se ga v tem trenutku nebi bala. Mogoče ja, mogoče ne. Ko sem nazadnje sanjala o njem, ko sem v sanjah vedela, da ga bom videla, sem se spraševala, ali se ga bom bala, ali se ga moram bati, pa me ni bilo niti malo strah. Srečna sem ga objela. Ne vem, če sem prešla ves strah, rada bi ga. Če pa bom kdaj videla duha, upam, da bo to z dovoljenjem in varstvom vsevednega. Ne vem, občutek imam, da jih boli, da se jih bojimo. Če so nas imeli radi, dokler so živeli, to nič ne spremeni dejstvo da so umrli, ravno nasprotno, imajo nas še bolj radi. VERJEMITE IN VIDELI BOSTE.
|