Veronika, zanima me, zakaj misliš, da smo najbliže Bogu, ko smo v stiski? Morda zato, ker je to edinikrat ko se Bogu posvetimo? Enostavno zato, ker drugače sploh ne mislimo na njega...? Pa še to, ko trpimo,takrat Bog ne pozabi na nas? Meni se bolj logično zdi, da ravno takrat na nas pozabi. Sicer pa spet stare teme...je bog, ni boga, kakšen je bog... Tvoje besede bi jaz spremenila na tak način: ko doživljamo slabe čase(trpimo), se posvetimo sami sebi in se hočemo izbezati iz težav. Zato prosimo in molimo Boga, da nam pomaga. To je vse. Čista resnica, oz. znanstveno dokazano je, da ljudje, ki verujejo v kakršnokoli višjo silo hitreje ozdravijo in nasplošno imajo več notranje moči. Kot sem že nekoč napisala, morda zato, da ker se oklepajo iluzij. Normalno je, da oprtimizem pomaga v slabih trenutkih, kar pa zadeva boga in njegovo eksistenco jo je težko dokazati na naš človeški način. Dober način so našli vzhodnjaki-priti do boga preko samega sebe. Ker ti in samo ti sam si tisti, ki si povezan s kozmično zavestjo, se pravi, da mi vsi odražamo to kozmično zavest. Ki jo ljudje tako radi imenujemo bog. Pa naj bo bog. Samo taki bog, ki nikakor ne more imeti oblike ali osebnosti, da ne bo pomote. pa verjetno še česa ne, toliko še nisem v teh stvareh...
No ja, jaz sem kar začela z debato. Morala bi se naresti pod summary ali kam že. Dokler se ne naveličamo iskati veličine nad nami

T.