Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
Tukaj lahko predlagate nove teme in to >> Sodelovanje in pogovori o skupni strani in projektih >> čas je
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=49

Message started by A. on 25.02.2001 at 18:35:06

Title: čas je
Post by A. on 25.02.2001 at 18:35:06

Dragi Prijatelji

Prišel je trenutek, ko vas z vsem spoštovanjem in radostjo vabim na otvoritev Sveta pogovorov.

Svet pogovorov je svet misli, kjer se porajajo najbolj čudovita vprašanja in se dobijo pravi odgovori, to je svet kjer so stvari odprte in duh jasen, to je svet modrosti in razuma in najprej to je svet prijateljstva.

v ta svet vstopite z mislijo na vse, kar vas zanima in z odgovorom na vse, kar veste, kajti tu smo zato, da si pomagamo v iskanju...

Title: Re: čas je
Post by A. on 25.02.2001 at 18:43:49

kej so stari texsti??

vem, ko berete te vrstice se večina od nas spomni še na prejšne remotely razprave in povedat vam moram, da se še vedno pogovarjam z administratorji okrog teh stvari in se trudim da jih nam vrnejo.

morda pa jih je kdo od vas spravljal, bi blo fino...


Title: Re: čas je
Post by gape on 25.02.2001 at 19:32:09

okrog starih textov; če ima kdo kakšno stran kje (slučajno) shranjeno naj jo pošlje da objavimo tisto do česar smo že prišli. da ne rabimo še enkrat tipkat.

Title: bučko z lučko
Post by A. on 26.02.2001 at 09:41:38

takole torta je tukaj, če šef kuhne neki reče pol to prinese (šef hotela je sicer gape) sam upam, da nebo mel kaj proti torti:  

http://www.myfreehost.com/vrata22/gif/gsarlota.jpg

maestro A. ;D

Title: Re: čas je
Post by gape on 26.02.2001 at 10:02:24

mmmmm je dobra torta, mal mejhna je za vse ki se zgrinjajo ampak bo že ;)

Title: Re: čas je
Post by T. (Guest) on 26.02.2001 at 19:32:14

Se vam ne zdi da nekam dolgo že trajajo ta rojstva in slavja in govoričenje okrog tega kar se bo delalo in bo narejeno...? Mislim da zdaj že kar lep čas čakamo na začetek in nadaljevanje debat!

Lahko pa da se motim?

Title: Re: čas je
Post by gape on 26.02.2001 at 19:38:04

katerih debat?
smo te kje zgrešili?

Title: Re: čas je
Post by veronika on 26.02.2001 at 20:24:32

Torta je res slastna. IN ob tem slavnostnem trenutku bom napisala nekaj, kar mi je zelo všeč. Našla sem pa v knjigiMilke Petrovec Koprivica - Z zaupanjem v neznano.

Nocoj sem sanjal, da sem hodil po pesku z Bogom. Na velikem ekranu noči so se odslikovali vsi dnevi mojega življenja. Gledal sem nazaj in videl, da je vsak dan mojega življenja začrtal sledove stopal v pesku. Ena sled je bila moja ena Gospodova.
Tako sem nadaljeval, dokler se niso iztekli vsi dnevi mojega življenja - do zadnjega dne. Tedaj sem se ustavil in pogledal nazaj. Opazil  sem, da je bila na nekaterih mestih samo ena sled, in prav ta mesta so bila najtežji dnevi mojega življenja - dnevi največjega trpljenja, strahu in žalosti.
Potem sem vprašal:"Gospod, ti si rekel, da boš z menoj vse dni mojega življenja. Jaz sem sprejal, da živim s teboj, ampak zakaj si me zapustil ravno v najtežjih trenutkih mojega življenja?"
In Gospod je odgovoril:"Otrok moj, jaz te ljubim in rekel sem ti, da bom s teboj vso tvojo pot in da te ne bom zapustil niti za trenutek - in te nisem zapustil...
V tistih dneh, v katerih si ti videl samo eno sled v pesku - to so dnevi, ko sem te nosil v svojem naročju"

Title: Re: čas je
Post by A. on 26.02.2001 at 22:11:04

ja moram povedat da sem srečal milko enkrat in bil sem presenčen kakšna ženska je to, res prav prerasla me je, no saj sem še mali toda ona je res pojem zase, knjigo sem pa tudi jaz bral ;)

dobra, lepa, velika...

ps: gape, T je iz remotly in je full napisala takrat, pa saj sta full govorla

Title: Re: čas je
Post by gape on 26.02.2001 at 23:44:28

nič ne rečem za T.: a ne veš da je crknu un server in da textov ni ni ker A. ni nikoli naredil backupa?

Veronika: praviš da takrat ko nam gre najtežje ravno takrat je gospod z nami, če bi ga en bilo bi nam bilo še miljon težje?

Title: Re: čas je
Post by veronika on 27.02.2001 at 00:09:59

Zakaj kompliciraš?
To je čudovita misel in nisem si jo jaz izmislila.
Ampak ali nisi takrat, ko si najbolj obupan, najbližje Bogu? Ali se ne boš takrat obrnil k njemu in iskal utehe in pomoči pri nejemu?
Tudi jaz sem kar nekaj pretrpela v življenju in kadar mi je bilo hudo sem se obrnila k njemu in skozi to sem začela duhovno rasti.
Gre za lepo misel, da ne bi pozabili, da nas Bog tudi v najhujših trenutkih ne pozabi in da so ti trenutki trpljenja priložnost, da se razvijemo in da smo še bliže njemu.
Ali ni prijetna tolažba, da nas skozi najhujše muke nosi na rokah in govori, še malo pa bo bolje.
No, kaj te sedaj pri mojem odgovoru moti?;)

Title: Re: čas je
Post by T. (Guest) on 28.02.2001 at 20:41:28

Veronika, zanima me, zakaj misliš, da smo najbliže Bogu, ko smo v stiski? Morda zato, ker je to edinikrat ko se Bogu posvetimo? Enostavno zato, ker drugače sploh ne mislimo na njega...? Pa še to, ko trpimo,takrat Bog ne pozabi na nas? Meni se bolj logično zdi, da ravno takrat na nas pozabi. Sicer pa spet stare teme...je bog, ni boga, kakšen je bog... Tvoje besede bi jaz spremenila na tak način: ko doživljamo slabe čase(trpimo), se posvetimo sami sebi in se hočemo izbezati iz težav. Zato prosimo in molimo Boga, da nam pomaga. To je vse. Čista resnica, oz. znanstveno dokazano je, da ljudje, ki verujejo v kakršnokoli višjo silo hitreje ozdravijo in nasplošno imajo več notranje moči. Kot sem že nekoč napisala, morda zato, da ker se oklepajo iluzij. Normalno je, da oprtimizem pomaga v slabih trenutkih, kar pa zadeva boga in njegovo eksistenco jo je težko dokazati na naš človeški način. Dober način so našli vzhodnjaki-priti do boga preko samega sebe. Ker ti in samo ti sam si tisti, ki si povezan s kozmično zavestjo, se pravi, da mi vsi odražamo to kozmično zavest. Ki jo ljudje tako radi imenujemo bog. Pa naj bo bog. Samo taki bog, ki nikakor ne more imeti oblike ali osebnosti, da ne bo pomote. pa verjetno še česa ne, toliko še nisem v teh stvareh...

No ja, jaz sem kar začela z debato. Morala bi se naresti pod summary ali kam že. Dokler se ne naveličamo iskati veličine nad nami :)

T.

Title: Re: čas je
Post by gape on 28.02.2001 at 23:00:02

mah ne moti me nič, samo tisto dolgo 'priliko' sem poizkusil zapisati krajše, pa me zanima če sem zadel bistvo. to je vse.

T.:  bog JE. verovati->verjeti->vedeti. to je vse! Ko veš (program po katerem vse deluje) lahko premikaš gore, z močjo misli. dobesedno.
točno tako, kot praviš ne un bog z brado krščanski ampak tak nedefiniran. resnica. to je Bog.

Title: Re: čas je
Post by T. (Guest) on 01.03.2001 at 19:31:17

Gape,čist možno da bog res je. Kje si pa to zvedel. Ali, kdo ti je to povedal? Kako si lahko prepričan da ima prav? S čim je bilo to potrjeno? Saj ne pravim, možno da je. Pa ga ne vemo dokazati.

Title: Re: čas je
Post by gape on 01.03.2001 at 19:45:26

hja; jest vem.
sicer pa fora boga je v verovanju - verjetju. ko veš takrat pač veš. dokazati se res verjetno še ne da, vsaj tko ne da bi jest tebi dokazoval. lahko si pač sama dokažeš. ampak še vedno boš le vedela, ne boš tega mogla drugim dokazat. v tem je hec.

Title: Re: čas je
Post by veronika on 02.03.2001 at 21:36:34

Povprečen človek, je pač takšen, ko mu gre najslabše se kot zadnje bilke opre na Boga, pa če prej verjame vanj ali ne.
Vendar je velikokrat tako, kot opisuje naslednja prilika;

"Bog, reši me, potem bom trdno verjel vate" je v grozi pred utopitvijo zatrjeval Bogu.
"Rešil te bom" je zaslilšal Božji glas "le vejo, za katero se držiš, spusti."
"O, to pa ne, saj nisem nor."
(Ptičja pesem Anthoonyja de Meloja)

Vzgojena sem kot kristjanka in v meni ni sence dvoma, da obstaja bog. Zraka tudi ne vidimo, pa vemo, da obstaja.
Čako pa rečem, da kljub vzgoji ne pripadam nobeni veri in vsem. Zase mislim, da pripadam svetovni veri, kjer se ne krega, kateri Bog je bolj pravi, saj obstaja le eden.

Title: Re: čas je
Post by Grega (Guest) on 17.03.2001 at 14:05:34

Veronika, glede boga se popolnoma strinjam s tabo- sam jaz bi rajs uporabo primerjavo : Ljubezni tudi ne moras dokazat lahk jo pa cutis -tako je pa z bogom.
Glede razlicnih religij je pa tako: Resnica je ena sama pogledi nanjo so pa razlicni -vsaka religija ma svojega-in vsaka religija je kot puscica, ki ti kaze resnico ali pa vsaj del resnice-videti celo jo pa moras sam!
(Zalostno je to da marsikdo gleda tisto puscico namesto da bi se zazru u smer katero kaze!!);)

Title: Re: čas je
Post by gape on 17.03.2001 at 15:12:09

Bravo Gega. Dej se mi oglas na mail al pa kej.

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.