titud wrote on 03.08.2011 at 12:28:32:Ravno proučjem pojem identitete. Če se identificiram kot anonymus je to še vedno moja identiteta, pač identiteta anonimusa, člana/pripadnika skupnosti anonimusov, ki se vzpostavlja le v odnosu do drugih identitet, torej predpostvlja obstoj a(nti)anonimusov, kar izključuje univerzalno enost kot tako, na katero se geeki sklicujejo in jo skušajo paradokslno vzpostavit s potencilano neskončnostjo svojih članov. V tem kontekstu ne čutim identitene pripadnosti anonimusom niti ne sprejemam njihovega pokroviteljstva v smislu, da opravljajo dobra dela tudi zame (npr. širijo polje moje svobode). Vse skupaj mi diši po begu pred odgovornostjo za njihova dejanja oz. prenašanju odgovornosti za posledice njihovih dejanj na neko za pojmom anonomnusti skrito in s tem kao potencilano neskokončno skupnost, ki nima možnosti vpliva na njihove rabote in ji zato lahko celo bolj ožijo kot širijo polje svobode.
nah, ne bi rekla, da se skupina vzpostavlja v nasprotju z neko drugo.
prej bi rekla, da je anonymus akcija, ki vzpostavlja ravnotežje. v nasprotju s prej, ko ni blo ničesar, kar bi uravnovesilo stvari, ne glede na to, kolk so že nevarno visele v neko smer.
kdo je v to akcijo vključen, ni določeno. ker se lahko pridruži kdor hoče in izstopi kadarkoli hoče. tako recimo čist dopušča, da nek šef Paypala v svojem prostem času ddosa svojo stran, ker se dejansko ne strinja s politiko firme, ki jo mora vodit

(banalno, sam koneckoncev je bil tud Manning vojak, ki je leakal vojaški info Wikileaksom).
Da lahko nekaj deluje v okviru anonymousov, je odvisno od posameznikov, ki se za to odločijo prostovoljno in po lastnem premisleku in upam, soodgovornosti. Nihče ne ve, kdo si. Nobene prisile ni.
Obenem anonimnost zmanjšuje možnost izbruhov nasilja, ki bi se sicer zgodili. Ljudje si v nasprotju z vladujočo elito ne želijo borit nasilno. Elita je čist pripravljena žrtvovat ljudi da prepreči spemembe.
Tud ne čutim nobenega pokroviteljstva, ker razumem da skupina rabi mojo moč, da pridobi na lastni. Do tega trenutka me niti nobena njihova akcija ni ogrožala. Po drugi strani je pa res, da sem za splošno dobro pripravljena vedno bla lastno dobro nekoliko zmanjšat. Sam dejansko se moje lastno dobro ne manjša, prej se mi zdi da se veča, vsaj notranje. In za mene je velika razlika, ali se moje dobro zmanjša zaradi koristi večine ali koristi manjšine, prostovoljno ali prisilno.
Vdori v vlade, NATO in podobne nepremakljive sisteme.. so ogrožujoči ali osvobajajoči? a ne vidiš, da se še vedno noben ni zares lotil bank? banke so še zmer višje kot vlade in vsi njeni sistemi.
zadnja akcija 31.7.
http://youranonnews.tumblr.com/