jolly wrote on 22.11.2010 at 18:58:20:S tega vidika me torej zanima: 1.- če je sama usoda »nenaklonjena« osebi, to pomeni (sploh po izkušnjah ugotovljeno), da oseba sploh nima možnosti za normalno življenje? Tu imejte prosim v mislih, da ovire nikoli niso bile majhne, le da se je v mlajšem obdobju oseba z njimi (sicer težko) ampak spoprijemala, sedaj pa to že meji na dejansko znašanje nad človekom.. Onemogočanje vsega, le da sedaj ko je oseba nekaj časa nazaj začela še bolj pozitivno gledati na svet in reševati težave, jo »štrafajo« že čisto neverjetne stvari.
2.- če je karma oz. nekaj v tem kontekstu (upam da ne enačite z usodo), je tako nedolžen človek res v preteklih življenjih lahko bil tako slab, povzročal take stvari da se sedaj vračajo/čistijo tako? In poleg tega – ZELO pomembno – je mogoče, da je to zadnje življenje te 'duše' in se mora tako intenzivno očistiti? (meaning- ko bo očiščena, ko bo dovolj izravnala /v življenju tega človeka dovolj pretrpela/, bo to zanjo /predvsem za človeka!/ konec? Predvsem če štejemo zraven tudi dejstvo o človekovi »osebnosti« - na začetku omenjani »izkušeni«, razviti naravi – duša?) Po kakršnem koli trudenju videti stvari realno.. to tu izpade. Ker se ne konča. Ampak žal poleg tega še slabša, bolj ko se človek trudi stvari urediti.
Še enkrat- prosim za realne, objektivne komentarje, brez vsebovanja tolažbe na kakršen koli način. Najlepša hvala vsakemu, ki se je potrudil prebrati ta esej. Spol nima pomena – uporaba imenovanja 'oseba' in 'človek' je zgolj glede na kontekst, nekoliko po občutku.
Lp[/size]
huh
kr sitna zadeva s tole 'osebo'
prvo me valjda (z)moti oseba - ker se nanjo nanaša osebnost, s kero se ne maram ukvarjat ...
škoda ker jasno ne pišeš kaj tej osebi ti si
kerga je ona spola
ipd
pa bomo že sklobasal
povečini napočez je ml res dobr napisu
in bi se kr strinju z njim ...
nism pa zihr da ti to iščeš ... mogoče pa ...
kolkrkoli da je
mi zgleda da je ta oseba indigo al pa kristalen otrok al pa kej - en od teh ki še nis(m)o kle bli, ampak smo se javl na poziv za pomagat ... in smo si izbral take starše da so nas tko naučil da ko bomo sami zmagal to šolo, jo bomo lahko drugim predal ... povedal ...
če ma človk intuicijo močno in hkrati razum full močn, zna bit zelo razdvojen ...
in vsaj to ta oseba je - shizofrena ...
nikomur ne želeti nič slabega ni nič moteče za življenje
imho
od kje ma oseba obratno idejo?
in od kje jo maš ti?
okoliščine so šola
kar te ne ubije te nared močnejšega ... oseba - ji bom reku kr ona, ker mi teži - ona ni nikol zmogla nobene šole do konca opravt
in šole na isto temo ki jih daje življenje so pač vedno težje
lahko ali težko je subjektivno ...
in the eyes of beholder
ignor zdrži samo za neki malega časa, da se opomoreš, ne moreš pa ignorirat večno tega kar ti življenje prinaša ...
kaj so čudne stvari? ki se začnejo dogajat?duhovi so
in te siljo tja kt je treba
s te poti dol
in na eno drugo
neki bistvenega spremenit u življenju
za začetek da seb mal blj verjameš
da mal blj verjameš kar vidiš in doživljaš sam
in mal manj verjet drugim ki so te naučil kaj je res, njih pa so naučil eni drugi ... in tako dalje do tistega ki si je natego izmislu ...
mi pa smo po svoji svobodni volji kljub oopzorilom stopl vanjo - v ta svet - podobn kt bi vstopu u svet heroina s telesom npr ...
te vsi opozarjajo da ni pametno
pa ti useen greš in probaš
in je valjda superfino kot so obljubljal
in izbereš ta svet
in si v njem
in te noben ne sili popolnoma nič
(ker to je pač prepovedano na najvišjem nivoju)
(mi pa u zaakonih tega nimamo prepovedanega)
duhovi so
in tisti ki so zadost izčiščeni al pa majo tist del zadost izčiščen jih pač vidjo
lahko so oni tud blodnja od notr - ampak notr je use kar je
notr je odraz od zunanjega
je eno
in isto
ona ma pač to nalogo za izpolnit
in ker je nikakor ne izpolni jo življenje vedno blj brca u rit, da naj se premakne
mi usi čakamo (vas) ... pripravljeni - nam je že mal dolgčas ...
da se premaknete ... nekam
kamrkoli
sam da niste tm kjer ste
bori se proti 'sebi', ker ne ve kdo je ... ker se poistoveča s telesom, ki pa je iluzija - vmesnik ... za doživljanje tega sveta ...
skoz mi zgleda da opisuješ neko splošno stanje ljudi - sicer skoz človeka ki mal več vidi ...
1. usoda je klobasa - neke zadeve smo si sicer predprpravl - pred inkarnacijo - neke situacije - use ostalo pa je odvisno od izbir - sploh 'kvaliteta življenja' (kaj podrazumevaš pod tem btw?)
normano življenje je klobasa - iluzija
je poenostavitev - neki kar ne more bit - ker to živimo usi skupi ... kukr - ideal ... ki ga pač ni ...
mejhne ovire niso vredne velikega človeka
pozitivnost je tud zabloda čista
namreč kar je pozitivno za telo ni nujno pozitivno za duha
in obratno ...
in ona se narobe poistoveča
in jo tepe
skoz
dokler ne bo dojela
se bo njen duh nad njenim telesom znašu - dokler telo ne bo pokazalo da je dojelo ...
kaj npr so neverjetne stvari ki jo štafajo?
2. karma ni nujno iz prejšnjega življenja
karma je lahko prevzeta od drugih (jezus scena)
in karma ni samo negativna

fora pa je v nič karme
če je karkoli za očistt, je za počistt zdej
časa več ni ostal nič
ona - 'oseba' - ni osebnost ... osebnost je maska
nwem če bo konec
bo blj nov začetek se mi zdi ...
trudil se je sizif
treba kr narest
nč se trudt ...
nameravam da je dost realno in dost objektivno zate ... u končni pa je kar je ... in od tuki gremo naprej ...
pa o temi še nism nč reku
resnično življenje je tako kot ga dojemaš
lahko je pekel lahko pa je use kej druzga ... kolk si izbereš