Mir ljudje, bratje!
Quote:Praviš, da je višje zavedanje, brez čutil. Torej se ne zavedaš, kaj se dogaja okrog tebe in to naj bi bilo višje stanje zavedanja. Imaš omejeno pozornost (le na sebe) in se boolj bzavedaš resnice, ki se v tistem trenutku dogaja. To je navadno osredotočenje, koncentracija, samodisciplina, ki te res umiri, le, da zaradi tega, da se ohrani tvoj jaz in/ali se spočije.
Lp,Igor
V dvigu zavesti se bolj zavedaš samega sebe in presegaš nagonsko naravo-nižjo zavest, ki je pogojeno s telesnimi občutili. Tako se tvoja dosedaj speča bit, duša prebudi, um in telo pa počivata - ko trdno spiš ali meditiraš.
V procesu meditacije pa uporabim koncentracijo le na začetku ko se odmaknem od zunanjosti in se le usedem. Vse ostalo se dogaja samo po sebi zaradi moči Besede, ki me vodi naprej, zato je pri meditaciji, ki jo izvajam, dvig zavesti samodejen in pri tem nisem omejen. V takem stanju pa se nabere notranja energija, zato je vsa umetnost držati zavest višje od animalnih nagonov, celo presečti vsakodnevni vzorec razmišljanja, celo presečti razne spomine, ki rade vstopajo v misli, ... vse do čistega polja ko ni nobenih misli več. Tedaj smo se začeli osvobajati indvidualnosti - našega lažnega Jaza. Ko ni več želja, ni več misli in kot tak potem je premagan ego, to je lažni Jaz. V tistem notranjem zavedanju se ti občutki celo izostrijo in če bi kdo izrazito pomislo name ali nekaj v zvezi z mano, potem se tudi tega sam zavem in tako spet pridem v stanje misli. Vsekakor pa smo s telesom praktično vedno povezani bolj ali manj, čeprav vem, da je lahko včasih v trenutku občutki telesa popolnoma zamrejo, vendar del nas to še vedno vzdržuje v minimalno vegetativnem stanju. Težko pa je se vrniti nazaj, ko moraš spet občutiti zobe, roke in noge.

Naša zavest lahko "skoči" iz telesa, vendar stika z njo ne pretrga, jo še ohranja. Pravzaprav mi sami ne moremo te vezi (srebrna nit!) kar tako pretrgati, to ni v naši moči, ampak ene od vesoljnih moči. Telesno umremo ko bo čas za to. Dotlej pa, hočeš ali nočeš, delujemo v soodvisnosti z vsem kar nas obdaja, kar občutimo. Smo vpeti v to življenje in hkrati smo lahko v stiku z izvorno zavestjo - to je z oceanom - tedaj si v stanju Enosti in to okrog sebe zgolj opazuješ. Ni več želja, ta svet je puščava, ali če hočeš, le dolina smrti. Premagaš stanje strahu pred izgubo in smrtjo.
Glejte pri tem se ne opiram na nobeno filozofijo, ampak pišem iz izkušnje. Kot je titud že nekje omenil, uporabljamo simbolni jezik, da to nekako poskusimo razložit na jasen način brez "prepisovanja" od drugih, kot na tem pa inzistira Alojz. Ok!
LP!