Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 17 18 19 20 21 ... 25
(Read 145572 times)
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Pravi in lažni preroki
Reply #270 - 19.12.2011 at 14:47:35
 
ego-3p wrote on 19.12.2011 at 14:40:13:
Iskalec ustvari avtoriteto in s tem mu avtomatsko pripada tudi podreditev . Cela namisljotina se tako nadaljuje na podlagi novega pakovanja starega sranja .


Točno tako!Vsi mi lahko spoznavamo samo v svobodi naše lastne biti.
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
M.L.
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 1728

Re: Pravi in lažni preroki
Reply #271 - 19.12.2011 at 16:14:49
 
Dante wrote on 19.12.2011 at 11:37:31:
M.L. če drži da sta z Alojzem približno isto stara, potem se ti opravičujem na "prodiki" o strpnem komuniciranju tukaj. Ampak, zakaj se tako "oklepati" Svetega Pisma in še iskati njegove manjkajoče dele. Že res, da so v njem mnogi duhovni biseri, vendar to vseeno ne pomaga. Tudi če bi bila skoraj vsa resnica zapisana, kaj potem .... ljudje bi rekli: Aha, tko je to, zdaj pa gremo pit, jesti, pa spat in še kaj vmes. Bomo pa častili to resnico, ki je zapisana v "sveti knjigi". Nima smisla da se klanjamo kar je odzunaj, pa četudi kot "zapisana" resnica. Primer takšnega čaščenja je videti pri Sikhih v sev. Indiji, ki imajo vsak dan procesijo okrog zlate svete knjige in jo častijo kot Božja usta. Živa in resnično prava je lahko le znotraj nas, pri duši. Nekaterim vendarle uspe doseči še določene prebliske iz brezčasne duše. Ona je bistvena za našo zavedanje. To zavedanje pa si mora deliti z intelektom in razumom, ki pa nas prečesto slepita in speljeta v področje domišljavosti ali celo iluzije. Tudi na osnovi "zapisane" resnice, ki jo potem povezujemo .... bolje bi bilo povedati kaj novega in drugačnega. Zato je tu zame najboljše, da se opusti vsa napisana resnica in oprime le duhovne prakse ... iti vase, pot prave meditacije. Pa ne kakršnikoli meditacije ... meni se s poslušanjem Besede vse bolj prebuja zavest duše. Kar se tiče poslušanja B(b)esede, pa kar poglej na začetku Janezovega evangelija. Eno je govoriti o multivesolju okrog celega niza sonc, prasonc ... ampak kdo je to "videl" tako kot lahko razumemo iz nezanesljivih prevodov evangelijev. Tako to ne gre, tako se bomo sigurno zmotili, če sledimo domišljijski sliki v razumu. V vsakem primeru pa ni mogoče zaobjeti neskončne resnice, niti neskončne ljubezni v zapisanih besedah ... imate prav, da je treba razumeti duha iz zapisanega. toda to je mogoče, če je vam to blizu. Dobro, vam je potem bliže krščansko izročilo ... vendar sedaj bi lahko bilo ... da ga ovržete in poiščete živo izročilo, ki je lahko samo v živečem Učitelju. Religije so samo potoki do Boga, a Učitelj je pa Ocean. On ni telo, to je Zavest, ki je bila vedno prisotna na tem svetu. Kdor išče to zavest, pradušo in pride v stik z njo lahko celo zapisano dojame ... vsaj v kontekstu drugega časa.

Moram pa še poudariti, da so bili kršanski duhovniki in misijonarji že nekajkrat seznanjeni z živečim Učiteljem. Nekajkrat so imeli pogovore z njimi v prejšnjem stoletju, vse to je bilo tudi posredovano vodstvu Vatikana, papežu. Ampak to vodstvo tega ni sprejelo, živi nauk, ki ga lahko posreduje samo živeči Učitelj. Žal je tako, da je vodstvo Vatikana to možnost vsem drugim zamolčala, v tem videli kot grožnjo in še bolj bili glasni z doktrino, da je resnica možna samo preko Jezusa Kristusa in na podlagi tega kar je zapisano v Svetem Pismu. Prvo je jasno, da Jezusa Kristusa niso dejansko srečali, da bi dobili osebno posvetitev (daršan po indijsko!) in drugo, Sveto Pismo v sebi nima ključa, metode, za prebuditev duše in njeno Pot do doma, Nebeškega Kraljestva. Vatikan je tako samo še bolj "zategnil" uzde in spisani so bili razni katekizmi, naštampalo malo morje dodatnih knjig o komentarjih evangelijev, religioznih "izkušnjah", etc. Še več razumske-ego navlake za vernike in teologiste. Ali ste v tem sodelovali?  Roll Eyes
Ne vem kako se to lahko konča s slepomišljenjem, ampak ... človeštvo tako ne more več ... najbolje je prenehati s knjižno duhovnostjo ali še bolje, da vsi ti sveti spisi "umaknejo" v dokončno zgodovino, v kakšne muzeje. Na pedistal pa zapisati: Prej spoznajte sebe kot dušo, pol pa to sveto spisje berite.  Winkpa še vam lep svetel pozdrav.  Smiley


Najprej morava nekaj razčistiti o meni; glej, Alojzevo nenehno blatenje in njegovo navajanje da sem nek versko dogmatičen fanatik v RKC, te je zavedlo in v vsaki besedi izrečeni iz mojih ust ki vsaj malo spominja na Boga, vidiš predznak RKC, kar te zelo odbija. V resnici pa zaradi enega drevesa ne vidiš celega gozda. Pa naj bo tako. Res sem kristjan, krščen in nazadnje še poročen cerkveno. Takšna je pač navada pri nam na deželi in neumnost bi bila, če ne bi bilo tako.

Drugače sem pa v mladih in mladeniških letih bil bolj ateist ( tudi pri komunistih nisem nikoli bil ) in sem do cerkve imel enako mišljenje kot ga imaš zdaj ti, v cerkvah me niso videli, še na pogrebih in na porokah ne, kaj šele pri nedeljskih mašah. Nisem prenesel te vzvišene cerkvene ošabnosti in slepilo RKC-ja sem dokaj hitro spoznal - že v otroških letih. Vse, predvsem pa literaturo, kar je vsaj malo dišalo po farjih sem že v samem štartu zavrnil, saj nisem prebavljal, kot še tudi danes ne, tistega njihovega prikritega spravljanja vode na svoj mlin, kajti vedno sem zelo cenil in spoštoval resnico in poštenost.

Že v mladeniških letih sem se spraševal o svojem in človeškem izvoru, čutil sem, da obstaja nekaj več, kar lahko vidimo z očmi in otipamo z rokami. Skozi zorenje sem postal pravi neomajani iskalec Resnice. Večkrat sem končal v slepi ulici, vendar za voljo treznega razuma in predvsem prežetosti z ljubeznijo, me je popeljalo iz slepe ulice in postavilo na pot z prav usmerjenim kažipotom. Nadalnje neomajano iskanje in teško prehodna pot sta me pripeljala do cilja in to Učitelja, kateremu lahko brezpogojno zaupam. Od takrat naprej pa se je začela moj nova pot in to duhovna pot. Takole, upam, da si dobil vsaj malo prave predstave o meni.

Sveto Pismo je v rokah RKC zlorabljeno in prirejeno v materialni prid duhovnikov in Vatikana. Sveto Pismo, ki ga ponuja in oznanja RKC je že preko 70% ali še celo več, prirejeno in potvorjeno, zato tam ni več prave Božje besed, ampak človeški napuh. K sreči sta še dokaj ohranjena Janezev in Matejev evangelij, pa ne tisti, ki ga ponuja RKC. Vendar so ti zapisi zelo teško razumljivi človeku siromašnemu na duhu, saj se mu v Pismu nenehno pojavljajo protislovja. Brez dviga zavesti duha in nujen prehod na višje duhovne stopnje, nam omogoča razumevanje Pisma, saj je Božja beseda v Pismu pisana izključno samo za duhovno življenje in ne materialno, zato jo lahko razumemo le z duhom, katerega pa moramo imeti v sebi oživljenega.

Duhovni siromaki pa si Božjo besedo v Pismu razlagajo in razumejo materialno in tosvetno, zato tudi ne morejo prestopiti brezna med navideznimi protislovji. Kdor pa si je pridobil duha resnice v sebi, ga ta popelje skozi vso duhovno modrost in ljubezen, katera veje po Pismu in iz Pisma. Spoznana Božja beseda je večna in ni vezana na čas in tisto, kar je bilo od Boga morda izrečeno in zapisano pred 7000 tisoč leti, velja za vso večnost, saj Božji duh ni vezan na čas, ampak govori iz večnosti.

Ko že govorim o Duhu, povem še tole; Božji duh je brez časen in kdo si ga je pridobil, lahko verodostojno priča o dalnji 7000 tisoč letni preteklosti in še dalnji, kakor o dalnji prihodnosti čez 7000 tisoč let in še več. Ta Božji duh je nezmotljiv, saj ima vso preteklost in prihodnost, v svoji večnosti na dlani. Zmotljiv je le človek s svojim nepopolnim razumom, ki je omejen s časom in prostorom, nikoli pa Duh, ki prežema vso večnost s prostorom in časom vred.

V Svetem Pismu je z Božjo besedo opisano in zapisano kakšna je in kako potekajo razvojne stopnje duhovnega človeka od začetka do konca, od prehoda iz živalskega človeka v današnjega in do končnega prerojenja v duhovnega človeka, to je združenja človeške duše z Božjim duhom. Torej vse potrebno za razvoj duhovnih stopenj duhovnega človeka, o drugih materialnih stvareh Sveto Pismo ne govori, če pa je že kje kakšna materialna beseda, pa je pomembna za duhovni razvoj. Pismo opisuje tudi naravnega človeka, ampak ga opredeljuje kot ličinko pravega nastajajočega resničnega duhovnega človeka. Ključ od Svetega Pisma pa je edinole Božji duh, kdor si ga je pridobil, ta mu odpira vsa vrata duhovne neskončnosti in modrosti. V svetem Pismu in v vseh ostalih svetih spisih lahko dojame najglobji duhovno - nebeški pomen zapisane duhovne besede. Da, o odkritih prevarah in potvarjanjih Božje besede ne govorim, saj se pred svetlobo Duha nobena laž ne more skriti in prikriti. Zdaj veš, zakaj se tako oklepam Svetega Pisma.

Nekje si cinično vprašal, če sem sodeloval pri pisanih teoloških navlakah RKC; mislim da ti ni potrebno posebej odgovarjati in si spoznal kakšno stališče imam do verskih skupnosti, kot ustanov, še posebej do RKC.

Kot vidim si se podal na iskanje Resnice na Vzhod. Povedal bi ti samo to, da je tam isti Bog kot v Svetem Pismu, in če se poglobiš v Vede in te najstarejše zapise, se razodeva isti Duh kot v Pismu, vendar poznejši zapisi so prav tako prirejeni in potvorjeni raznim sektam in verskim skopnostim v njihov prid, kakor Sveto Pismo v prid RKC in žal ne razvoju resničnega duhovnega človeka. Zato bodi pazljiv, si še na spolski in preprek polni poti, preko teh ovir te lahko prepelje le zdrav razum in ljubeče srce.

Pa lep ozdrav.


Back to top
« Last Edit: 19.12.2011 at 17:54:40 by M.L. »  

Vrnimo Življenju življenje.

 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: Pravi in lažni preroki
Reply #272 - 19.12.2011 at 17:00:48
 
ego-3p wrote on 18.12.2011 at 23:16:20:
Boštyxz wrote on 18.12.2011 at 18:42:48:
Sm šlišou za enga, k se je imenoval "ego3p" , pa mi je razčlenjevanje tega imena nekako prineslo spoznanje, da se tripa z egotom , oziroma po domače, se drogira z egotom.

Zdaj, al' se z svojim, al tujim,al' pa z : http://www.google.si/imgres?q=jogurt+ego&um=1&hl=sl&sa=N&tbm=isch&tbnid=F-0rNVMZ...

Bosty ,  
kolk si ti star ...


Ne velik' , ker leta nimajo veze . Lp + #
Back to top
 
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: Pravi in lažni preroki
Reply #273 - 19.12.2011 at 17:29:39
 
M.L. wrote on 19.12.2011 at 16:14:49:
Dante wrote on 19.12.2011 at 11:37:31:


Najprej morava nekaj razčistiti o meni; glej, Alojzevo nenehno blatenje in njegovo navajanje da sem nek versko dogmatičen fanatik v RKC, te je zavedlo in v vsaki besedi izrečeni iz mojih ust ki vsaj malo spominja na Boga, vidiš predznak RKC, kar te zelo odbija. V resnici pa zaradi enega drevesa ne vidiš celega gozda. Pa naj bo tako. Res sem kristjan, krščen in nazadnje še poročen cerkveno. Takšna je pač navada pri nam na deželi in neumnost bi bila, če ne bi bilo tako.

Drugače sem pa v mladih in mladeniških letih bil bolj ateist ( tudi pri komunistih nisem nikoli bil ) in sem do cerkve imel enako mišljenje kot ga imaš zdaj ti, v cerkvah me niso videli, še na pogrebih in na porokah ne, kaj šele pri nedeljskih mašah. Nisem prenesel te vzvišene cerkvene ošabnosti in slepilo RKC-ja sem dokaj hitro spoznal - že v otroških letih. Vse, predvsem pa literaturo, kar je vsaj malo dišalo po farjih sem že v samem štartu zavrnil, saj nisem prebavljal, kot še tudi danes ne, tistega njihovega prikritega spravljanja vode na svoj mlin, kajti vedno sem zelo cenil in spoštoval resnico in poštenost.

Že v mladeniških letih sem se spraševal o svojem in človeškem izvoru, čutil sem, da obstaja nekaj več, kar lahko vidimo z očmi in otipamo z rokami. Skozi zorenje sem postal pravi neomajani iskalec Resnice. Večkrat sem končal v slepi ulici, vendar za voljo treznega razuma in predvsem prežetosti z ljubeznijo, me je popeljalo iz slepe ulice in postavilo na pot z prav usmerjenim kažipotom. Nadalnje neomajano iskanje in teško prehodna pot sta me pripeljala do cilja in to Učitelja, kateremu lahko brezpogojno zaupam. Od takrat naprej pa se je začela moj nova pot in to duhovna pot. Takole, upam, da si dobil vsaj malo prave predstave o meni.

Sveto Pismo je v rokah RKC zlorabljeno in prirejeno v materialni prid duhovnikov in Vatikana. Sveto Pismo, ki ga ponuja in oznanja RKC je že preko 70% ali še celo več, prirejeno in potvorjeno, zato tam ni več prave Božje besed, ampak človeški napuh. K sreči sta še dokaj ohranjena Janezev in Matejev evangelij, pa ne tisti, ki ga ponuja RKC. Vendar so ti zapisi zelo teško razumljivi človeku siromašnemu na duhu, saj se mu v Pismu nenehno pojavljajo protislovja. Brez dviga zavesti duha in nujen prehod na višje duhovne stopnje, nam omogoča razumevanje Pisma, saj je Božja beseda v Pismu pisana izključno samo za duhovno življenje in ne materialno, zato jo lahko razumemo le z duhom, katerega pa moramo imeti v sebi oživljenega.

Duhovni siromaki pa si Božjo besedo v Pismu razlagajo in razumejo materialno in tosvetno, zato tudi ne morejo prestopiti brezna med navideznimi protislovji. Kdor pa si je pridobil duha resnice v sebi, ga ta popelje skozi vso duhovno modrost in ljubezen, katera veje po Pismu in iz Pisma. Spoznana Božja beseda je večna in ni vezana na čas in tisto, kar je bilo od Boga morda izrečeno in zapisano pred 7000 tisoč leti, velja za vso večnost, saj Božji duh ni vezan na čas, ampak govori iz večnosti.

Ko že govorim o Duhu, povem še tole; Božji duh je brez časen in kdo si ga je pridobil, lahko verodostojno priča o dalnji 7000 tisoč letni preteklosti in še dalnji, kakor o dalnji prihodnosti čez 7000 tisoč let in še več. Ta Božji duh je nezmotljiv, saj ima vso preteklost in prihodnost, v svoji večnosti na dlani. Zmotljiv je le človek s svojim nepopolnim razumom, ki je omejen s časom in prostorom, nikoli pa Duh, ki prežema vso večnost s prostorom in časom vred.

V Svetem Pismu je z Božjo besedo opisano in zapisano kakšna je in kako potekajo razvojne stopnje duhovnega človeka od začetka do konca, od prehoda iz živalskega človeka v današnjega in do končnega prerojenja v duhovnega človeka, to je združenja človeške duše z Božjim duhom. Torej vse potrebno za razvoj duhovnih stopenj duhovnega človeka, o drugih materialnih stvareh Sveto Pismo ne govori, če pa je že kje kakšna materialna beseda, pa je pomembna za duhovni razvoj. Pismo opisuje tudi naravnega človeka, ampak ga opredeljuje kot ličinko pravega nastajajočega resničnega duhovnega človeka. Ključ od Svetega Pisma pa je edinole Božji duh, kdor si ga je pridobil, ta mu odpira vsa vrata duhovne neskončnosti in modrosti. V svetem Pismu lahko dojame najglobji duhovno - nebeški pomen zapisane duhovne besede. Da, o odkritih prevarah in potvarjanjih Božje besede ne govorim, saj se pred svetlobo Duha nobena laž ne more skriti in prikriti. Zdaj veš, zakaj se tako oklepam Svetega Pisma.

Nekje si cinično vprašal, če sem sodeloval pri pisanih teoloških navlakah RKC; mislim da ti ni potrebno posebej odgovarjati in si spoznal kakšno stališče imam do verskih skupnosti, kot ustanov, še posebej do RKC.

Kot vidim si se podal na iskanje Resnice na Vzhod. Povedal bi ti samo to, da je tam isti Bog kot v Svetem Pismu, in če se poglobiš v Vede in te najstarejše zapise, se razodeva isti Duh kot v Pismu, vendar poznejši zapisi so prav tako prirejeni in potvorjeni raznim sektam in verskim skopnostim v njihov prid, kakor Sveto Pismo v prid RKC in žal ne razvoju resničnega duhovnega človeka. Zato bodi pazljiv, si še na spolski in preprek polni poti, preko teh ovir te lahko prepelje le zdrav razum in ljubeče srce.

Pa lep ozdrav.
Res, Prečudovito Dobro Razloženonapisano . Exclaim

Hvala ti za tvoj trud in tvoj čas, ki si si ga vzel za te duše tukaj , ko vem, da imaš še več kot preveč drugega pomembnega dela . Naj ti Bog povrne še bolj kot ti je že .

Le tako naprej  Smiley Še enkrat hvala.

Mzv + #
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dante
3
***
Offline

I Love!
Posts: 148
Slo
Gender: male
Re: Pravi in lažni preroki
Reply #274 - 19.12.2011 at 19:40:37
 
M.L. wrote on 19.12.2011 at 16:14:49:
Najprej morava nekaj razčistiti o meni; glej, Alojzevo nenehno blatenje in njegovo navajanje da sem nek versko dogmatičen fanatik v RKC, te je zavedlo in v vsaki besedi izrečeni iz mojih ust ki vsaj malo spominja na Boga, vidiš predznak RKC, kar te zelo odbija. V resnici pa zaradi enega drevesa ne vidiš celega gozda. Pa naj bo tako. Res sem kristjan, krščen in nazadnje še poročen cerkveno. Takšna je pač navada pri nam na deželi in neumnost bi bila, če ne bi bilo tako.

...........

V Svetem Pismu je z Božjo besedo opisano in zapisano kakšna je in kako potekajo razvojne stopnje duhovnega človeka od začetka do konca, od prehoda iz živalskega človeka v današnjega in do končnega prerojenja v duhovnega človeka, to je združenja človeške duše z Božjim duhom. Torej vse potrebno za razvoj duhovnih stopenj duhovnega človeka, o drugih materialnih stvareh Sveto Pismo ne govori, če pa je že kje kakšna materialna beseda, pa je pomembna za duhovni razvoj. Pismo opisuje tudi naravnega človeka, ampak ga opredeljuje kot ličinko pravega nastajajočega resničnega duhovnega človeka. Ključ od Svetega Pisma pa je edinole Božji duh, kdor si ga je pridobil, ta mu odpira vsa vrata duhovne neskončnosti in modrosti. V svetem Pismu in v vseh ostalih svetih spisih lahko dojame najglobji duhovno - nebeški pomen zapisane duhovne besede. Da, o odkritih prevarah in potvarjanjih Božje besede ne govorim, saj se pred svetlobo Duha nobena laž ne more skriti in prikriti. Zdaj veš, zakaj se tako oklepam Svetega Pisma.

Nekje si cinično vprašal, če sem sodeloval pri pisanih teoloških navlakah RKC; mislim da ti ni potrebno posebej odgovarjati in si spoznal kakšno stališče imam do verskih skupnosti, kot ustanov, še posebej do RKC.

Kot vidim si se podal na iskanje Resnice na Vzhod. Povedal bi ti samo to, da je tam isti Bog kot v Svetem Pismu, in če se poglobiš v Vede in te najstarejše zapise, se razodeva isti Duh kot v Pismu, vendar poznejši zapisi so prav tako prirejeni in potvorjeni raznim sektam in verskim skopnostim v njihov prid, kakor Sveto Pismo v prid RKC in žal ne razvoju resničnega duhovnega človeka. Zato bodi pazljiv, si še na spolski in preprek polni poti, preko teh ovir te lahko prepelje le zdrav razum in ljubeče srce.

Pa lep ozdrav.
Hvala M.L. za izčrpno razlago o svojem stališču do krščanstva, duhovnosti in Svetega pisma. Sprejmem tvojo razlago kot takšno, vendar ... v prejšnjem postu sem namignil na nevarnost zablode zapisane resnice ali raje rečeno božje modrosti. Poudaril sem, da to ne pomaga pri iskanju ... kaj že ... svoje duše in Svetega Duha. Moja izkušnja je takšna, da do nekega trenutka nisem nič kaj posebnega vedel o Svetem pismo, niti nisem prebiral evangelije ... to me ni motilo, da se že prej spoznal sijaj svoje duše in kasneje se približal Svetem Duhu, ki deluje na tem svetu. Torej poznate "drugačno" ali celo izvornejšo verzijo Svetega Pisma. Ne vem kaj posebej o tem, toda če so to kanalizirane verzije resnice iz tistih preteklih časov, potem me to ne zanima več. Pretekle zgodbe in pretekli Učitelji še niso pomagali do resnične duhovne izkušnje. Razen če je vaša duša že imela stik z živim Učiteljem v prejšnjih inkarnacijah. Takšne vrste usoda, ugodna karma se prenese naprej in ta zavest spodbuja iskanje resnice, modrosti, ljubezni, ... Kako pa usmeriti tak duh iskanja pa je že druga zgodba. Res pa je včasih koristno kaj prebrati, ker te to lahko usmeri na pravo pot, do duhovnih ljudi ali podobno.
Lepo je slišati, da ste našli v novem Svetem Pismu stopnje duhovnega zorenja od ličinke  in kako izgleda združitev s Svetim Duhom.  Smiley Oprostite, moja Pot ni šla takole da bi si predstavljal stopnje in vizualiziral spojitev s Svetim Duhom. Najbolj moteča zadeva v duhovnosti je ravno Um, ki te lahko prevari na tisoče načinov. Če nimate zaščite za razblinjanje mentalne iluzije, potem je take vrste izkušnja, tudi glede stika s Svetim Duhom, le slepilo, trik Maye (Illuzorne Moči!). Ravno kanalizirane verzije Svetega pisma so tako privlačne tistim, ki so nagnjeni k pisani modrosti ali vse dojemajo bolj na nivoju intelekta. Ne vem, če je to primer z vami ... upam da ni, morda o tem spet mimogrede pišem.
Meni Sveto Pismo in podobno niso kaj pomagali pri duhovnem razvoju, niti niso pripomogli k spoznavanju Nebes in Svetega Duha, višjih bitij, ... isto tako vidim razkorak s svojo iskušnjo še pri Vedah oz. pri BhagvadGiti. Najprej sem se moral spoznati kot duša, iti do svoje lastne resnične moči, ki deluje v vsakem človeku, nekoliko kasneje pa sem spoznal Svetega Duha, ki deluje preko višjih ravneh ... povezuje nas z Izvorom mane oz. tretjim Nebom. Kakšna je vloga tretjega Neba po novem Svetem Pismu?
Šele par let kasneje sem srečal živečega Učitelja in počasi sem preko njegovih sporočil, pisanih kot izrečenih, razumsko bolje razumel svoje prejšnje notranje izkušnje. Poznej sem se šel še malo dodatno poglabljat v takšno Sveto pismo kakršno je ... saj je v njem veliko biserov, ni tako napačno ... nasprotno od vas bi rekel da večina zadev tam dobro stoji, skoraj vse kar je potrebno za pristop k duhovni poti je tam korektno prikazano, posebej v primeru Jezusovih razlag in prilik. Seveda vse z vidika preteklega konteksta. Toda v teh besedilih ni razložena moč in vloga Besede, pa tudi ta Beseda ne more "skočiti" ven in preiti v čitajočega človeka.  Smiley Ni pa mogoče le z branjem doživeti podobno notranjo izkušnjo, niti ni mogoče s tem dobiti orodje s katero se duša očisti ... vse to je le zaradi radovednega razuma, za kažipot. Postaviti se treba v sedanjo izhodišče, v resnično doživeto ne pa to kar je bilo prej in si nekaj domišljati.
Veliko knjižne duhovnosti seveda pomaga pri razvoju določene ravni modrosti, ampak ... to ne pomaga na naši Poti ko moraš postati najprej v sebi "prazen", svoboden in v objemu Svetega Duha in Njegove Besede. Samo tedaj se v tako izpraznjeno zavest lahko prelije nekaj čisto novega. Amen!

Iskanje Poti, resnice, Njega, po vzhodnjaških filozofijah pa sem še najmanj prakticiral preden sem spoznal Učitelja. Sedaj vidim, da je to tudi po svoje navlaka in še pomankljiva povrh. tu so stvari razložene le do nekega nivoja, dalje ni ničesar. Oprostite tam ni istega Boga Očeta, kot je govora v Svetem pismo. To je že nekaj drugega ... krišna, Brahma, Maheš, Višnu, Šakti. Šele ko sem od Učitelja o tem nekaj prebral in slišal, sem pogledal podrobneje Vede. Prej samo nekaj kar so spisali tile krišnovci, kar pa sem kasnej vse pozabil. Strinjam se z oceno, da je tale vzhodnjaška duhovno izročilo še bolj sploski teren od krščanskega izročila. Kaj šele Koran, ampak o temu ne bom izgubljal besed. Če kaj rad preberem iz vzhodnega duhovnega izročila, potem so to Kabirjeve, Hafizove in Rumijeve pesmi. Tam so po moje pravi biseri modrosti, govorijo o resnično občutenem in ni puhle filozofije.

x_igor .... vprašal si nekaj, vendar tisto dvoje ne drži. Po drugi strani pa nisem prepričan kaj te res zanima. Duhovnost ali omama? Oboje hkrati ...  Smiley Ne, hvala.

pozdrav!

Back to top
 

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.
 
IP Logged
 
x_igor
Ex Member
Re: Pravi in lažni preroki
Reply #275 - 19.12.2011 at 19:49:30
 
Kaj ne drži?

Torej še nisi bil pri reki Beas, si pa želiš, kaj ne?
Poznaš šabd?

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
ego-3p
5
*****
Offline


Posts: 1399

Re: Pravi in lažni preroki
Reply #276 - 19.12.2011 at 19:55:36
 
Kolker vem jaz Dante in ti castijo enega ucitelja ktirga  imena ne smes izrect na glas tako zelo bozanski je mnde .
Skratka fajn, rad imam prijazne ljudi mine mi samo ko zacnejo sanjarit naglas .
Back to top
 
 
IP Logged
 
x_igor
Ex Member
Re: Pravi in lažni preroki
Reply #277 - 19.12.2011 at 20:07:09
 
ego-3p wrote on 19.12.2011 at 19:55:36:
Kolker vem jaz Dante in ti castijo enega ucitelja ktirga  imena ne smes izrect na glas tako zelo bozanski je mnde .
Skratka fajn, rad imam prijazne ljudi mine mi samo ko zacnejo sanjarit naglas .

Kdo pa so ti?

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
ego-3p
5
*****
Offline


Posts: 1399

Re: Pravi in lažni preroki
Reply #278 - 19.12.2011 at 20:13:05
 
Castilci tega ucitelja , verjetno je to kaksna skupina ki se dobiva obcasno jim pa pokazejo sliko ucitelja razdelijo ctivo malo pokramljajo  pa odidejo .
Ma koji ucitelj sploh hahaha .
Back to top
 
 
IP Logged
 
x_igor
Ex Member
Re: Pravi in lažni preroki
Reply #279 - 19.12.2011 at 20:21:31
 
Nisem še slišal zanje.
Dante pravi o nujnosti živega učitelja in to so pripadniki Surat šabd joge. Ti imenujejo svojega svetnika. Zakaj ga ne bi?

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
ego-3p
5
*****
Offline


Posts: 1399

Re: Pravi in lažni preroki
Reply #280 - 19.12.2011 at 20:28:16
 
On pravi tisto kar se je naucil .
Nevem zakaj ga nebi .
Back to top
 
 
IP Logged
 
x_igor
Ex Member
Re: Pravi in lažni preroki
Reply #281 - 19.12.2011 at 20:34:34
 
ego-3p wrote on 19.12.2011 at 20:28:16:
On pravi tisto kar se je naucil .
Nevem zakaj ga nebi .


Sicer pa to ni mala stvar, da ne boš mislil. Tam ob reki Beas. Sem šel mimo, do zlatega templja.

Mogoče bom naslednjič pogledal tisti njihov ogromni plac. Menda se jih zbere pod streho na daršanu tudi 200 000.
Niso neki bebci.

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Pravi in lažni preroki
Reply #282 - 19.12.2011 at 20:39:09
 
Quote:
ego-3p wrote on 19.12.2011 at 20:28:16:
On pravi tisto kar se je naucil .
Nevem zakaj ga nebi .


Sicer pa to ni mala stvar, da ne boš mislil. Tam ob reki Beas. Sem šel mimo, do zlatega templja.

Mogoče bom naslednjič pogledal tisti njihov ogromni plac. Menda se jih zbere pod streho na daršanu tudi 200 000.
Niso neki bebci.

Lp,IgorIgor Hec!!!! Saj bebcev ni,če niso klinično diagnosticirani.V resnici nas pa ''največji bebci'' vodijo!! Smiley
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
ego-3p
5
*****
Offline


Posts: 1399

Re: Pravi in lažni preroki
Reply #283 - 19.12.2011 at 20:43:36
 
Quote:
ego-3p wrote on 19.12.2011 at 20:28:16:
On pravi tisto kar se je naucil .
Nevem zakaj ga nebi .


Sicer pa to ni mala stvar, da ne boš mislil. Tam ob reki Beas. Sem šel mimo, do zlatega templja.

Mogoče bom naslednjič pogledal tisti njihov ogromni plac. Menda se jih zbere pod streho na daršanu tudi 200 000.
Niso neki bebci.

Lp,Igor

Verjamem da ni mala stvar  , poglej ta tempelj -  http://www.onenessuniversity.org/index.php/main-oneness-temple
delajo na veliko heh.
Back to top
 
 
IP Logged
 
x_igor
Ex Member
Re: Pravi in lažni preroki
Reply #284 - 19.12.2011 at 20:49:27
 
Tako sem mislil, da v nekaj verjamejo, kar ne obstaja. Verjamejo v slišni zvok življenja, ki jih bo ponesel izven materije. Je pa to zopet tako, slišni zvok življenja obstaja, to je res. Vem. Ni pa res veliko ostalega.

So pa vrhunski jogiji in do neke mere imajo povsem prav. Jebe jih avtoriteta.

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 17 18 19 20 21 ... 25