Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14
(Read 107045 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: kača, kači, kačji ugriz in podobno
Reply #120 - 11.02.2010 at 14:12:52

Robi wrote on 11.02.2010 at 14:09:01:
Saj podobno je v budnem stanju....Nekateri občutki ostanejo le kot misel, torej brez telesne reakcije. Če pa se občutki in čustva nakopičijo pa privrejo na dan, kot agresivnost ali kaj drugega.

Tu ima Robi čisto prav!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #121 - 11.02.2010 at 15:03:29

Robi wrote on 11.02.2010 at 14:09:01:
Saj podobno je v budnem stanju....Nekateri občutki ostanejo le kot misel, torej brez telesne reakcije. Če pa se občutki in čustva nakopičijo pa privrejo na dan, kot agresivnost ali kaj drugega.

Pobobno, ni pa isto. V budnem stanju lahko zvestno blokiramo povezavo med čustveno še tako intenzivno mislijo in verbalno ali motorično reakcijo. Če do njih pride v budnem stanju nezavedno, lahko  zavestno spremljamo posledice teh reakcij in se ustrezno (instiktivno ali zavestno)  odzivamo nanje. V sanjah na morebitne lastne nezavedne verbalne/motorične reakcije ne moremo zavestno reagiart nikakor, ker nam zavest  blokira tudi povratni tok informacij (ne vemo da govorimo oz. da migamo). Morda to zazanava naša nezavedna sanjska realnost, ki pač reagira po svoji logiki in to govorim o možnosti patološke interfrence, ki se na srečo največkrat konča z zbujenjem (da se ustrašimo svojih lastnih zvokov ali gibov)...      
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #122 - 11.02.2010 at 15:15:34

Alojz in Sandib wrote on 11.02.2010 at 10:56:54:
MOgoče ta tema semle ne sodi. Vprašal bi od kje vsi in zakaj razumememo (arhaično) govorico-sporočanje te simbolike? To bo verjetno Titud najboljše razložil!

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #123 - 11.02.2010 at 18:49:26

Quote:
Pobobno, ni pa isto. V budnem stanju lahko zvestno blokiramo povezavo med čustveno še tako intenzivno mislijo in verbalno ali motorično reakcijo.

Stvari niso tako enostavne.
Če lahko zavestno vplivamo, to pomeni, da ni tako hudo in nimamo večjega problema.
Problem je, kot v tem primeru, ko človek več ne more zavestno vplivati na lastno čustveno dogajanje in občutenje.
Na primer lahko si še ne vem kako želim, da se ne bi počutil depresivnega ali pa da ne bi imel  nevrotičnih izpadov, pa ne morem...V takih primerih potem pomagajo le zdravila. Seveda začasno...
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #124 - 11.02.2010 at 18:52:08

Quote:
V sanjah na morebitne lastne nezavedne verbalne/motorične reakcije ne moremo zavestno reagiart nikakor, ker nam zavest  blokira tudi povratni tok informacij (ne vemo da govorimo oz. da migamo).

Jaz mislim, pa da nam blokira tudi v sanjah.
Na primer, če človeka hipnotiziraš in mu rečeš, da se naj sleče, se ne bo, pa čeprav njegov um spi in ne more zavestno vplivati na dejanja.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #125 - 11.02.2010 at 18:56:35

Robi wrote on 11.02.2010 at 18:52:08:
Quote:
V sanjah na morebitne lastne nezavedne verbalne/motorične reakcije ne moremo zavestno reagiart nikakor, ker nam zavest  blokira tudi povratni tok informacij (ne vemo da govorimo oz. da migamo).

Na primer, če človeka hipnotiziraš in mu rečeš, da se naj sleče, se ne bo, pa čeprav njegov um spi in ne more zavestno vplivati na dejanja.

Napačno ROBI spi zavest ne um!!
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #126 - 11.02.2010 at 19:09:26

Ja zavest, ne um..sem malo pomešal.. Smiley
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #127 - 12.02.2010 at 08:57:51

Robi wrote on 11.02.2010 at 18:52:08:
Quote:

Hipnoze ni mogoče enačit s sanjanjem, bolj z vmsenim stanjem med budnostjo in snom, ko je budna zavest že delno 'vklopljena' in je sposobna blokirat zunaje sugestije, ki nas naplejujejo k dejanjem, ki so v nasprotju z našimi temeljnimi vrednotami. V te vrednote s susgestijo lahko posegamo mogoče le v primeru globje hipnoze, pri kateri so naše motorične funkcije  'spuščeme' na raven, ki ni neposredno vodljiva in zato  nefunkcionalna (jih ni mogoče (s)misleno vodit/nadzirat) in se ta (avto)sugestija zato dogaja predvsem na ravni zavesti, ki je podobna sanjski.
Back to top

IP Logged

a8n8j8a8
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #128 - 16.02.2010 at 17:22:17

Ajgor: hmmmm-hvala  Smiley   Zaenkrat se res trudim, da pobiram le dobre komentarje Smiley  ,čeprav ko se nakopičijo slabi, pa seveda razmišljam tudi o njih

Alojz:  
    Alojz in Sandib wrote on 09.02.2010 at 19:51:39:
Potem tvoja sestra le ni taka kača,če te opazuje kako trpiš in ti to tudi lepo pove? Mogoče se pa ona tebe boji?
Da tebe ne muči kaj psiha v kakšni začetni bolezenski fazi? Bodi malo pozorna na ciklične izbruhe-tesnobe,jeze,melanholije,hipne spremembe razpoloženja itd!!! Cool

Kot sem nekje že napisala: včasih imava kak del dneva s sestro res dober in kulturen. Ni vse slabo v najinem odnosu, kot si zdaj ti razlagaš. Da bi se me ona bala? Želim si, da bi midva zamenjala vloge samo za en dan, potem pa sam presodi, kakšno je stanje Smiley
Zaenkrat še nimam cikličnih izbruhov in ostalega kar si zapisal.

Titud: Se strinjam s tvojo razlago-vsaj mislim (da si jo pravilno razlagam)  Smiley
        GLEDE SANJSKE REALNOSTI pa:  Zadnjič smo proti jutru (kolikor se spomnim je bila ura približno 5.00) imeli eno takšno situacijo, da me je oče prišel zbudit. Ravno v tistem trenutku sem nekaj sanjala, in v sanjah je bilo, da me nekdo kliče in me ne more prebuditi. V resničnem življenju pa me je oče budil in se tudi nisem mogla zbudit. Spomnim se namreč, da  so se v tistem trenutku sanje in realnost nekako združile in v tistem trenutku nisem vedela, ali sanjam, ali pa se to dogaja v realnosti. Kaj takega se mi je prvič zgodilo, ampak še nekaj časa po tem, ko me je oče uspel zbuditi, nisem vedela ali sem v sanjah, ali v realnosti…..
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #129 - 16.02.2010 at 17:51:41

Anja

Zamenjal bi s teboj,če bi bilo to mogoče,žal ni mogoče!!!

To kar se ti je zgodilo je dokaz moje trditve,kako naš um težko prepusti naš miselni EM tokokrog brez vsebine(misli)-temu so vzrok tudi sanje. Pri tebi je bil um v funkciji sanj ko je polnil miselni tokokrog z vsebino sanj (mislijo)ki se je ravno v tistem hipu tudi realizirala v resnici. Bujenje si sanjala in to se je zgodilo ravno takrat,ko je tvoj um polnil tvoje misli z vsebino sanj,ki se je zgodila v realnosti.

Razumeš? Bo bolj težko- a tako je!Sanje in realnost sta postala eno um se ni zaustavil,ti pa si bila presenečena (tvoja zavest)ker ni sodelovala v umski samodejavnosti ,kar sanje v resnici so. Tvoja zavest(zavedanje) je bilo zato zbegano-sedaj upam, da veš zakaj! Wink

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #130 - 18.02.2010 at 14:34:04

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 17:51:41:
Anja

To kar se ti je zgodilo je dokaz moje trditve,kako naš um težko prepusti naš miselni EM tokokrog brez vsebine(misli)-temu so vzrok tudi sanje. Pri tebi je bil um v funkciji sanj ko je polnil miselni tokokrog z vsebino sanj (mislijo)ki se je ravno v tistem hipu tudi realizirala v resnici. Bujenje si sanjala in to se je zgodilo ravno takrat,ko je tvoj um polnil tvoje misli z vsebino sanj,ki se je zgodila v realnosti.

Razumeš? Bo bolj težko- a tako je!Sanje in realnost sta postala eno um se ni zaustavil,ti pa si bila presenečena (tvoja zavest)ker ni sodelovala v umski samodejavnosti ,kar sanje v resnici so. Tvoja zavest(zavedanje) je bilo zato zbegano-sedaj upam, da veš zakaj! Wink

Lp Alojz Wink

SAnjačem bi priporočal naj najprej spoznajo kaj sanje sploh so,Da ne bom bral pravljic o sirugatnem umu itd, Lp aLojz Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #131 - 19.02.2010 at 17:50:23

Alojz in Sandib wrote on 18.02.2010 at 14:34:04:
Anja

Lp Alojz Wink

SAnjačem bi priporočal naj najprej spoznajo kaj sanje sploh so,Da ne bom bral pravljic o surugatnem umu itd, Lp aLojz Wink

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #132 - 19.02.2010 at 21:23:12

a8n8j8a8 wrote on 16.02.2010 at 17:22:17:
        GLEDE SANJSKE REALNOSTI pa:  Zadnjič smo proti jutru (kolikor se spomnim je bila ura približno 5.00) imeli eno takšno situacijo, da me je oče prišel zbudit. Ravno v tistem trenutku sem nekaj sanjala, in v sanjah je bilo, da me nekdo kliče in me ne more prebuditi. V resničnem življenju pa me je oče budil in se tudi nisem mogla zbudit. Spomnim se namreč, da  so se v tistem trenutku sanje in realnost nekako združile in v tistem trenutku nisem vedela, ali sanjam, ali pa se to dogaja v realnosti. Kaj takega se mi je prvič zgodilo, ampak še nekaj časa po tem, ko me je oče uspel zbuditi, nisem vedela ali sem v sanjah, ali v realnosti…..

Torej, ko v realnosti nekaj potrebuješ se ti to tudi sanja. Potrebuješ samostojno življenje, ko boš vstala, ko se boš naspala in ne da te budijo. Navadno je to neka dolžnost.
Spokaj nekam za dva meseca ali več. Praviš, da študiraš-pojdi na KOMISP, včasih je bil na K-4 in se pozanimaj za kakšno prakso v tujini. Ko se boš vrnila bo sigurno vse drugače.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

a8n8j8a8
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #133 - 20.02.2010 at 21:45:50

Alojz: Vem, da menjava ni mogoča Smiley  -čeprav bi ti pa najverjetneje marsikaj razjasnila….
Mislim, da te približno razumem, čeprav je sam dogodek vsaj po moje dokaj grozen- namreč tista zmedenost in nezavedanje okolja ter težava pri ločitvi sanj od realnosti  sta bila res zanimiva (ne v prijetnem smislu)-nikoli si nisem mislila, da se kaj takega sploh lahko zgodi. Naš um je res ena velika neznanka.

Alojz in Sandib wrote on 18.02.2010 at 14:34:04:

SAnjačem bi priporočal naj najprej spoznajo kaj sanje sploh so,Da ne bom bral pravljic o sirugatnem umu itd, Lp aLojz Wink

-?

Ajgor: moje bujenje ni bilo pričakovano, ampak je bilo to izredno stanje-sem pozabla zadnjič dopisat  Smiley  -sicer se sama vstajam, ja-in to, ko se naspim   Smiley

P.S.:Glede vaših nasvetov, ki ste mi jih v preteklosti dali: Res se trudim najprej pri sebi, da bom ja odločna, pa da se ne bom sekirala za stvari, ki se me ne tičejo, pa da se ne bom opravičevala za brezveze, pa.....-te stvari res probam čimbolj izpolnjevat

ampak pri stvareh s sestro sem pa še vedno bolj kot ne na isti točki-kljub temu, da sva se "odkrito pogovorili", pa da sem ji rekla, da je ne bom več budila, pa da njeno obnašanje ne vodi nikamor,pa.....-->Rezultat: v zadnjih dveh tednih se vsako dopoldne dere, preklinja in kriči name, kaj sem tak fukjena, da je ne morem zbudit. Kako prenašati to?
Ampak popoldnevi pa so v večji meri vredu, in ni nekih večjih izpadov  Smiley

P.S.2: moje sanje so še vedno grozne in brezizhodne in ne vem, kako vplivat na njih, ali se celo zbuditi sredi sanj in podobno. Kakšen dodaten predlog?

hvala in lahko noč  Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #134 - 20.02.2010 at 22:08:45

Anja

Te je strah lastnih sanj? Te je strah živeti? Nikomur nisi dolžna biti sužnja dojemi! Postavi se zase! In sebe prepričaj,da si v kačjem gnezdu! Kaj dela kača? Delaj tudi ti tudi to,pa saj verjetno že!Na svetu ni človeka,ki bi me lahko maltretiral.Kar zna on, znam tudi jaz-razumeš?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14