Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14
(Read 107050 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: kača, kači, kačji ugriz in podobno
Reply #105 - 05.02.2010 at 10:34:06

meh
jest še vedno ne vidim anje kot največje manipulatorke
ona je 'kriva' tolk kot se je pokoravala družbenim normam in to sranje

ni pa nč narobe s tem da najprej začneš pr seb ... nabirat energijo in moč za nadaljnje postopke ...

za mene je usak človk vpet v svoje okolje
in se lahko na pol strga, pa se ne bo nič spremenilo, če zavestno zraven ne spreminja tud okolja ... bolje rečeno, da mu da možnost da se ono spremeni

tko da ... z okoljem se boš gvišn mogla slej kot prej ukvarjat ... imho

pa
have fun
Wink
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #106 - 05.02.2010 at 11:03:14

Ja, gape, se mora anja zavedat, da smo tud mi na forumu postal to okolje, ki  ga lahko z apriornim nezaupanjem zavrne al pa skuša vzpostavit do njega vsaj eno  selektivno zaupanje, ki ga lahko  izkoristi za nabiranje 'energijo in moč za nadaljene postoke' s katerimi si bo odprla možnost, da se tud to okolje spremeni ne samo v odnosu do nje, ampak tud do vsakega drugega udeležnca te debate...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #107 - 06.02.2010 at 15:24:28

DEVI-NAHATEE-IGOR

So tisti,ki so pravilno zaznali moje početje v zvezi z Anjo. Prvi,ki mi je koncept podrl je bil gape!!! Vsi bi lahko počakal, pa bi videli odziv. Ker me ostali niso razumeli se je moj koncept sfižil. No Anja ve nekaj več.Problem je v njenem zanikanju vseh očitkov.

Lp Alojz Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #108 - 07.02.2010 at 08:32:11

Alojz, pusti koncept. Človek sprejme določene zadeve ali pa ne. Kaj je Anji ostalo od napisanega, ve samo ona.
Nič ni tako slabo, da ne more postati še slabše. Človeški um je vsega sposoben.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #109 - 07.02.2010 at 08:40:57

Quote:
Alojz, pusti koncept. Človek sprejme določene zadeve ali pa ne. Kaj je Anji ostalo od napisanega, ve samo ona.

Lp,Igor

KOncept v smislu razodetja-končanja zadeve- Resnica! Človeški um je vsega sposoben! To je resnica! Se strinjam! Wink Človek pa tudi najvećje zlobe med vsemi bitji. Zato je lahko vse še slabše in tudi bo za nekaj časa še!!!
Back to top

IP Logged

a8n8j8a8
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #110 - 09.02.2010 at 17:35:56

Pozdravljeni!

Devi: Nikogar ne nameravam zbrcat  Smiley  . Alojz je pač povedal svoje mnenje (na njegov način)- vsakdo ima pravico do svojega menja. In kolikor sem zaenkrat imela vpogled v ta forum, sem ugotovila, da se zbirajo tukaj v prvi vrsti različna mnenja, pobude, razmisleki in podobno. Vsekakor mislim, da ste mi vsi pomagali nekoliko razjasniti moje trenutno stanje. Hvala  Smiley -iskreno. V tem času, odkar sem vam pisala se sanje niso še kaj dosti spremenile, čeprav poskušam narediti kaj v smeri, ki ste mi jo predlagali.

Gape: Te spremembe bodo po moje zelo počasne, pa še mogla bom fejst vztrajat pri svojem prav. Kako to naredit? Bom že še ugotovila, čeprav nisem prepričana, da bo ta sprememba boljša čez noč (predvsem kar se tiče okolja). Vsekakor pa bo nekaj časa pri nas doma še zelo zanimivo.

Titud: Vsekakor ne želim vas na forumu »z apriornim nezaupanjem zavrnit«, saj sem že v startu vedela, da bodo najverjetneje mnenja in pomisleki/razmisleki različni. Pri prejšnjem postu sem pač mislila, da bo mogoče najbolje, če vse skupaj napišem čimbolj kratko in jedrnato, brez mojih razmišljanj   Smiley

Alojz: Kaj je tista stvari o kateri vem nekaj več?

Ajgor:

Quote:

-->Ne vem, če te razumem najboljše....kaj natanko si mislil s tem?

Lep večer vsem še naprej  Smiley

P.S.Tongueozabila sem še na eno vprašanje: Pred kratkim so me prijatelji in pa sestra opozorili, da med spanjem govorim, ali kričim, ter da pri tem izgledam zelo zaskrbljeno oz. celo živčno. To menda počnem tako glasno, da zbudim vse ostale (tudi prijateljico, ki ima navadno zelo trden spanec). Karkoli že pač prihaja iz mojih ust, je menda popolnoma nerazločno, in jih navdaja z določeno grozo. Zanima pa me, ali morda kdo ve, ali je to posledica sanj, ali je to doživljanje sanj ali...?   Obtsaja kaj, s čimer to preprečiš?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #111 - 09.02.2010 at 19:11:37

Kaj sem imel v mislih?
O tem, kaj si od napisanih komentarjev pobrala. Ako si slabo (ponavadi se ti to najbolj dopade, ker ni treba veliko razmišljat), potem se boš počutila še slabše in to je to.
Imaš pa tudi ta rek obrnjen kontra; nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše.
Lahko pa se prepuščaš življenju in oba reka odpadeta saj ti življenje vse to prinese samo od sebe.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #112 - 09.02.2010 at 19:51:39

Anja

Potem tvoja sestra le ni taka kača,če te opazuje kako trpiš in ti to tudi lepo pove? Mogoče se pa ona tebe boji?
Da tebe ne muči kaj psiha v kakšni začetni bolezenski fazi? Bodi malo pozorna na ciklične izbruhe-tesnobe,jeze,melanholije,hipne spremembe razpoloženja itd!!! Cool

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #113 - 10.02.2010 at 08:56:31

Quote:
Zanima pa me, ali morda kdo ve, ali je to posledica sanj, ali je to doživljanje sanj ali...?   Obstaja kaj, s čimer to preprečiš?

To je seveda posledica čustvenega stresa. Med sanjami le podoživljamo tisto, kar je v nas in kar doživljamo čez dan.
Vsa zatrta čustva in vsa napetost, ki jih povzročimo, morajo nekje ven udarit. Če ne morejo čez dan, bodo pa čez noč, ko tvoj "jaz" spi.
Težava je v tvojem umu in prepričanjih, ki ti ne pustijo izraziti občutkov in jih tako podoživeti, ampak jih tlačiš, zato prej ali slej nekje poči.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #114 - 10.02.2010 at 11:31:32

Primarna funkcija sanj je podoživet dnevne vtise in jih  (re)organizirat na način, da se bistveno iz kratkoročnega  'vsede' v nezaveden dolgoročen spomin. Sanje tako ob izključitvi povezeve možganov z motoričnimi in jezikovnimi centri, ki omogočajo dnevno zunanjo percepcijo, lahko bolj nemoteno  operirajo zgolj s spominskim  materialom. Neartikulirana  mimika telesa in glasovi  pa so stranski učinek tega podoživljanja, ki  zaradi močnih doživljskih občutkov 'prebijejo' blokado in v primeru, da jih sanjalec sliši ali občuti kot zunanje zvoke/gibanje lahko povratno vplivajo na intenzivnost sanj podobno kot se dogaja z nami v naši budni dejavnosti. Podobno je z  intenzivnostjo sanj, ki prebije prag centrov za kratkoročno spominjanje in zaradi česar se sanj kasneje spominjamo (in na tak način vplivajo na budno življenje, to pa spet povratno na sanjanje) ali pa kar med sanjami vklopimo budno zavest tako, da se sanj zavedamo že med sanjajanjem in jih na tak način zavestno uravnavamo. V bistvu nič od tega ni patološko (kvečjemu moteče za okolico in zate, če se ponoči zaradi tega fizično ne spočiješ), dokler zadeve ne pridejo v takšno medsebojno resonaco, da ta ni več obladljiva niti v sanjski niti v budni realnosti...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #115 - 10.02.2010 at 12:05:19

titud wrote on 10.02.2010 at 11:31:32:
Primarna funkcija sanj je podoživet dnevne vtise in jih  (re)organizirat na način, da se bistveno iz kratkoročnega  'vsede' v nezaveden dolgoročen spomin. Sanje tako ob izključitvi povezeve možganov z motoričnimi in jezikovnimi centri, ki omogočajo dnevno zunanjo percepcijo, lahko bolj nemoteno  operirajo zgolj s spominskim  materialom. Neartikulirana  mimika telesa in glasovi  pa so stranski učinek tega podoživljanja, ki  zaradi močnih doživljskih občutkov 'prebijejo' blokado in v primeru, da jih sanjalec sliši ali občuti kot zunanje zvoke/gibanje lahko povratno vplivajo na intenzivnost sanj podobno kot se dogaja z nami v naši budni dejavnosti. Podobno je z  intenzivnostjo sanj, ki prebije prag centrov za kratkoročno spominjanje in zaradi česar se sanj kasneje spominjamo (in na tak način vplivajo na budno življenje, to pa spet povratno na sanjanje) ali pa kar med sanjami vklopimo budno zavest tako, da se sanj zavedamo že med sanjajanjem in jih na tak način zavestno uravnavamo. V bistvu nič od tega ni patološko (kvečjemu moteče za okolico in zate, če se ponoči zaradi tega fizično ne spočiješ), dokler zadeve ne pridejo v takšno medsebojno resonaco, da ta ni več obladljiva niti v sanjski niti v budni realnosti...

Titud zopet se moram strinjati s tabo.Mogoče je ta pojav že neobladljiv pri ANJI?
Back to top

IP Logged

murileon
YaBB Moderator

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #116 - 11.02.2010 at 10:44:49

titud wrote on 10.02.2010 at 11:31:32:

Meni se zdi, da sanje iz dnevnih dogodkov uporabijo material za prikaz notranjega dogajanje. Iz dnevnega dogajanja vzamejo čutna zaznavanja, ki jih uporabijo v jeziku simbolov s katerimi prikažejo notranja dogajanja in procese. Seveda lahko dnevna dogajanja vplivajo na procese, ni pa nujno.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #117 - 11.02.2010 at 10:56:54

MOgoče ta tema semle ne sodi. Vprašal bi od kje vsi in zakaj razumememo (arhaično) govorico-sporočanje te simbolike? To bo verjetno Titud najboljše razložil!
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #118 - 11.02.2010 at 13:42:27

murileon wrote on 11.02.2010 at 10:44:49:
Meni se zdi, da sanje iz dnevnih dogodkov uporabijo material za prikaz notranjega dogajanje. Iz dnevnega dogajanja vzamejo čutna zaznavanja, ki jih uporabijo v jeziku simbolov s katerimi prikažejo notranja dogajanja in procese. Seveda lahko dnevna dogajanja vplivajo na procese, ni pa nujno.

Notranja doganja bi se dalo razumet kot dinamiko med dnevnimi vtisi in spominskim materialom, akumuliranem/naloženem  v našem dolgoročnem spominu. Namenoma nisem govoril o tem, kako ta proces oz. dinamika poteka, ker je mimika in govorjenje v snu zgolj rezultat te dinamike, ki zaradi intenzivnosti pač prebija blokatorje  mišičnih aktivnosti.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #119 - 11.02.2010 at 14:09:01

Saj podobno je v budnem stanju....Nekateri občutki ostanejo le kot misel, torej brez telesne reakcije. Če pa se občutki in čustva nakopičijo pa privrejo na dan, kot agresivnost ali kaj drugega.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14